?>

Özgecan Aslan, ölümünün 10. yılında Gaziantep’te anıldı

Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan, ölümünün 10. yılında Şahinbey Belediyesi Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’nde dualarla anıldı.

Güncel - 10 ay önce

Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan, ölümünün 10. yılında Gaziantep’te dualarla anıldı. Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve onun adını taşıyan Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına çok sayıda kişi katıldı. Anma programında Özgecan için dualar okunurken, katılımcılar onun anısını yaşatmak adına fotoğrafının önüne karanfil bıraktı.
"Bu tesiste bir sürü Özgecanlar yetişiyor"
Programda konuşan Fatma Şahan, Özgecan Aslan’ın adının unutulmaması için yapılan bu merkezin kadınlara yönelik spor ve kültürel faaliyetlerde önemli bir rol oynadığını söyleyerek, "Öncelikle Özgecan kızımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Bugün onun için yasin ve mevlitler okundu. Annesi Songül hanıma, babası Mehmet beye, kardeşi Ali’ye herkese Allahtan sabır diliyorum. Özgecan’ın adının yaşadığı bu tesiste bir sürü Özgecanlar yetişiyor" dedi.
"Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum"
Katıldığı programda Özgecan’ı andıklarını söyleyen Fatma Tüter ise tesis için Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür etti.
Fatma Tüter, "Bu talihsiz olayı yaşayan Özgecan Aslan’ı yad etmek için burada bulunduk. İnşallah dualarımız yerine ulaşır. Rabbim tüm gençlerimizi bu tarz insanların şiddetinden korusun. İnsanlığa ve dünyaya çok güzel kız çocukları yetiştirmek için güzel bir ortam yapılmış ve Özgecan’ın adını vererek yaşatma kararı almışlar. Bunu gerçekleştiren belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Kadınlara çok güzel imkanlar veriliyor"

Özgecan Aslan’ın adının yaşatıldığı tesiste kadınlara çok güzel imkanlar verildiğini ve güvende hissedecekleri bir ortam oluştuğunu söyleyen Nesrin Kiraz, "Türkiye’de kadına şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan’ın ölümünün 10. yıl dönümü. Her türlü kadına şiddet, hayvan ve çocuklara yapılan şiddeti kınıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir tesis yaptığı ve Özgecan’ın adını burada yaşattığı için. Bu tesiste tüm kadınlara çok güzel imkanlar veriliyor ve sadece kadınlar yararlandığı gibi güvende hissedecekleri bir ortam oluyor. Dolayısıyla eğitimleri, gelecekleri ve çalışma hayatları için çaba sarf ediyorlar. Ben Özgecan Aslan’ın yaşadığını anlayamam ama yaşadığı tedirginliği tüm hücrelerime kadar hissediyorum" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de uyuşturucu operasyonu; 7 gözaltı

2025-02-07 00:03 - Asayiş

Bursa’da içecek yüklü kamyon devrildi

2025-02-07 00:08 - Asayiş

Bursa’da bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi

2025-02-07 07:53 - Güncel

Kütahya’da işçi servisi kaza yaptı: 3 yaralı

2025-02-07 07:58 - Asayiş

Sakarya’da kar yağışı hayatı felç etti: Kazalar peş peşe geldi, onlarca araç yollarda kaldı

2025-02-07 08:03 - Güncel

Buğday yüklü tır devrildi, Sivas-Kayseri karayolu trafiğe kapandı

2025-02-06 00:02 - Asayiş

‘38 ayar adam’ Vali Çiçek’miş

2025-02-06 00:08 - Güncel

Evren Kaymakamı Nesrin Uygun göreve başladı

2025-02-06 00:13 - Siyaset

Ziraat Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 1 - Erzurumspor FK: 0 (İlk yarı)

2025-02-06 00:18 - Spor

Kemal Özdeş: "Son ana kadar skoru değiştirmek için uğraştık"

2025-02-06 00:22 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul İçin Sarı Kodlu Sağanak Uyarısı: Valilik Tedbir Çağrısı Yaptı

17:21 - Güncel

Çin'de 6 Büyüklüğünde Deprem

16:23 - Güncel

Müziğin efsane ismi hayatını kaybetti!

16:15 - Güncel

Tramvay çalışmasında sökülen ağaçlar yeni yerlerinde hayat bulacak

11:27 - Güncel

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Güvenli Sürüş Eğitimi

11:10 - Güncel

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır