?>

’Pastırma sıcağı’ pastırmaya lezzet veriyor

’Pastırma sıcağı’ pastırmaya lezzet veriyor

Ekonomi - 3 yıl önce

Kayseri’de pastırmalara, “pastırma yazı” olarak bilinen günlerde güneş ışığının altında kurutularak lezzet veriliyor.Pastırma ve sucuğu ile meşhur Kayseri’de, et, tuz ve çemen ile yapılan pastırma üretimine aralıksız devam ediliyor. Ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar süren güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan “pastırma yazı”nda fabrikaların damlarına kurutulan pastırmalar, zorlu yapım aşamasının ardından sofralarda yerini alıyor.Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve firma sahibi Yunus Karaca, “Pastırmanın üretimi zorlu bir aşamadır. Et olarak alıyoruz ve pastırma olana kadar 1 ay zaman geçiyor. Hızlandırılmış bir şekilde yapılmıyor. Pastırma üretimi zahmetli bir iştir. “Bugün eti alayım, yarın pastırma çıksın” diye bir şey yok. 1 ay içerisinde tezgahlara geliyor. Güneş altında kuruyan pastırma daha lezzetli olur. Doğal güneşte kuruyor ve kendisine geliyor. Doğal olarak çemenleniyor. Her şey doğal olduğu için daha kezzetli oluyor. Vatandaşlarımızın da taze pastırma almalarını öneririm. Beklemiş pastırma almasınlar. Pastırmanın lezzetin buradadır” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Musa öğretmen okul dışında da öğrencilerini ihmal etmiyor

2022-10-27 09:50 - Eğitim

Valilikten ‘spas’lı teşekkür mesajı

2022-10-25 15:13 - Siyaset

Araç kiralama hizmeti alınacaktır

2022-10-31 09:48 - -

"Dur" ihtarına uymadı, polis aracına çarparak durabildi

2022-10-31 09:59 - Güncel

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nin çevresindeki 7 tonluk bloklar kaldırılıyor

2022-10-27 10:17 - Güncel

Şırnak’ta kurulan tesis ile yılda 29 ton balık üretilecek

2022-10-28 13:27 - Ekonomi

Van’da 31 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

2022-10-31 10:00 - Güncel

’Pastırma sıcağı’ pastırmaya lezzet veriyor

2022-10-31 10:01 - Ekonomi

Başkan Beyoğlu, 4 mahallede vatandaşlarla buluştu

2022-10-25 15:20 - -

Yemek hizmeti alınacaktır

2022-10-27 09:29 - -

İlgili Haberler

Dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı

10:45 - Ekonomi

4. esnaf kooperatifini kazandıracağız

10:18 - Ekonomi

Bin yıllık yemek kültürünü 400 yıllık hana taşıdılar

10:09 - Ekonomi

Kan portakalında hedef AB tescili

10:15 - Ekonomi

Karacabey’de çeltik ekimi yasaklandı

09:56 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Trafik Çilesi Büyüyor

12:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yağmur Gün Boyu Sürecek

12:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sonbaharın Habercisi: Kestane Tezgâhlarında Yoğun İlgi

12:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kışın Çorba Bereketi

12:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kapı Açılmayınca Panik Yaşandı

12:14 - Diyarbakır