?>

Peygamber Sevdalıları: Ruhsuzlaşmış dünyaya Mekke'nin kutlu fethi gibi bir fetih gerekiyor

Peygamber Sevdalıları, Mekke’nin fethinin yıl dönümü mesajına, "Böylesine kirlenmiş ve ruhsuzlaşmış bir dünyaya Mekke'nin kutlu fethi gibi bir fetih gerektiği düşüncesindeyiz. Mekke'nin fethi; zalimleşen modern cahiliyenin en büyük korkusudur." diye belirtti.

Güncel - 4 yıl önce

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
"Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik."(Fetih-1) ayeti ile "Vallahi! Sen Allah’ın en hayırlı beldesi, Allah’a en sevgili topraksın. Eğer senden ayrılmak zorunda bırakılmasaydım, ayrılmazdım. " (Tirmizi) hadis-i şerifine atıfta bulunulan açıklamada, Mekke'nin,  Hazreti İbrahim’den itibaren tevhit inancının merkezi ve Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin bulunduğu şehir olduğu belirtildi.
Mekke'nin, âlemlere rahmet Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği, çocukluk ve gençlik yıllarının da geçtiği şehir olduğu hatırlatılan açıklamada, "Mekke, vahyin kuşatıcılığına Hira’dan şahit olan ve Hz. Muhammed aleyhisselamın mücadelesine tanıklık eden şehir. Mekke, Kuran-ı Kerim’in hem ilk ayetlerinin hem de son ayetlerinin indirildiği şehir. Mekke, Allah’ın beytinin bulunduğu mübarek şehir, müminlerin namazda yöneldikleri kutsal belde ve gönüllerinin oraya vasıl olmak için özlemle dolduğu haram belde…" denildi.
Mekke'de çekilen sıkıntılara işaret edilen açıklamada, "Daha birçok güzel yönleri ve övülen vasıflarıyla öne çıkan bu nübüvvet şehri vahyin ilk yıllarında Mekkeli Müslümanların mücadelesine, acısına, sancısına ve sabrına ev sahipliği yapmıştır. Mekkeli müşrikler, nübüvvetin ilk günlerinde Allah Resulü aleyhisselama karşı çıkmış, onun davetini reddetmiş ve ona iman edenler kendi öz yurtları Mekke’de her türlü işkence ve eziyetlere maruz kalmış, kendilerine boykot uygulanmıştır. Tazyikler, işkenceler ve boykotlar dayanılmaz bir noktaya varınca ve davetin yeni bir mecraya ihtiyaç duyduğu bir anda Hazreti Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) Mekke’den 'Şu yeryüzünde bana en sevimli yer' dediği bu şehirden çıkmak, Medine’ye hicret etmek zorunda kalmıştır. Bu kutlu yolculuk esnasında yaşlı gözlerle Mekke’ye yönelir ve: 'Ey şehir, senden çıkarılmasaydım vallahi seni terk etmezdim!' demiştir." ifadelerine yer verildi.
"Mekke’nin fethi, tevhid mücadelesinin şirke karşı üstünlüğü, zaferi ve galibiyeti anlamına gelir"
Vahyin kalbinin attığı, tevhid mücadelesinin neşvünema bulduğu, Allah’ın katında en kutlu belde şerefine eren bu şehirde yaşananlara ve Mekke’nin fethine sadece tarihi bir olay olarak bakmamak gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Mekke’nin fethi, tevhid mücadelesinin şirke karşı üstünlüğü, zaferi ve galibiyeti anlamına gelir. O şehirde hâkim olan şirk, zulüm, haksızlık, sömürü ve ahlaksızlık anlayışının tasfiyesi anlamına gelmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.
"Karanlığa gömülmüş olan bu dünyanın, ancak nurlu bir fetihle kurtarılacağına inanıyoruz"
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Mekke’nin fethinin anlatılan çerçevede anlaşılması ve değerlendirilmesi gereken bu günlerde maalesef yılbaşı adı altında büyük günahlar işlenmekte, İslam’a, gelenek ve göreneklerimize uymayan adetler türetilmektedir. Cahiliye devri modern cahiliye olarak yaşanmaktadır. Bu bağlamda Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) 'Kim bir kavme benzerse o da onlardandır.' (Ebu Davud) hadis-i şerifinin hakikati unutulmamalı ve bir Hıristiyan adeti olan, içinde birçok günah ve haram barındıran yılbaşına kutsallık atfedilmemelidir.
Bizler Mekke’de vahiyle başlayan mücadele tarihini, medeniyetimizin zirvesi olarak görüyoruz. Fetih ruhunun ve bilincinin varisleriyiz. Böylesine kirlenmiş ve ruhsuzlaşmış bir dünyaya Mekke'nin kutlu fethi gibi bir fetih gerektiği düşüncesindeyiz. Katılaşmış, şirk bataklığında kıvranan ve karanlığa gömülmüş olan bu dünyanın, ancak nurlu ve hanif bir fetihle kurtarılacağına yakîn bir şekilde inanıyoruz. Bu yüzden Mekke'nin fethi sadece tarihi bir olay değil; dünya mazlumlarının umudu zalimleşen modern cahiliyenin ise en büyük korkusudur.
Bu münasebetle Mekke’nin fethi yıl dönümünde, bu kutlu fethi yad ederek bu ruhla tekrar dirilmeyi, gönülleri fethetmeyi, İslam aleminde de zaferlerle dolu günlerin müjdecisi olma ümidiyle Yüce Rabbimizden bugünün hayırlara vesile olmasını dileriz." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılık yapanlara asla müsaade etmeyeceğiz

2022-12-27 00:38 - Siyaset

Aydın'da bir restoranda patlama: 7 ölü, 4 yaralı

2022-12-30 16:48 - Güncel

Büyükelçiler Kararnamesi Resmi Gazete'de

2022-12-31 07:18 - Siyaset

Tarım Bakanlığından ÇKS uyarısı

2022-12-29 19:55 - Siyaset

Diyarbakır’da sahte içki operasyonu, 5 bin litre etil alkol ele geçirildi (Videolu)

2022-12-27 12:36 - Güncel

İstanbul Havalimanını bugüne kadar 178 milyon yolcu kullandı

2022-12-29 09:01 - Ekonomi

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy’dan İBB'nin işe aldığı personele ilişkin açıklama

2022-12-29 20:43 - Siyaset

Karadağ Cumhurbaşkanı Dukanovic Türkiye'ye gelecek

2022-12-30 06:58 - Siyaset

Mehmet Uçum'dan erken seçim tarihi açıklaması

2022-12-28 15:29 - Siyaset

Afetlerde 105 milyon lira nakdi yardım yapıldı

2022-12-29 13:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dinar’da patates hasadı başladı

13:48 - Güncel

Şehit kızı mutluluğa ’evet’ dedi

13:54 - Güncel

15 Temmuz şehitleri için Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası

13:58 - Güncel

Yeşil Vatan’a yılda 3 milyon fidan

13:59 - Güncel

Şehit'in şehadet belgesi babasına teslim edildi

14:02 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakırspor’da Sürpriz Ayrılık

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Evi Kurşunladılar 

14:31 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 10 Yıllık Sır Perdesi Aralandı

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yol Kesip İşlenen Cinayette Şüpheli Tutuklandı

14:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Gece Yarısı Hastaneye Silahlı Saldırı

12:41 - Diyarbakır