?>

Peygamber Sevdalılarından Gazze ile dayanışma için küresel gösteri çağrısı!

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 3 Ağustos'ta Gazze ile dayanışma için düzenlenecek küresel gösterilere herkesi katılım göstermeye davet etti.

Güncel - 2 yıl önce

Peygamber Sevdalıları Vakfı, HAMAS Lideri İsmail Heniyye'nin tüm Arap, İslam ve dünya ülkelerini 3 Ağustos Cumartesi günü meydanlara çıkarak siyonist işgal rejiminin soykırımına maruz kalan Gazze halkı ve işgal hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek verilmesi çağrısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasına "Hem size ne oldu ki, Allah yolunda ve çâresiz bırakılan erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda (O'nun rızâsı için) savaşmıyorsunuz? Onlar ki: "Rabbimiz! Bizi halkı zâlim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sâhib gönder ve bize tarafından bir yardımcı gönder!" diyorlardı. (Nisa-75)" ayeti kerimeyle başlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, Heniyye'nin çağrısına destek verdi.
Vakıf, HAMAS Lideri İsmail Heniyye'nin açıklamaları doğrultusunda, tüm vicdan sahibi insanları Gazze halkıyla dayanışma içinde olmaya ve 3 Ağustos'ta dünya genelinde gösterilere katılmaya davet ettiklerini belirtti.

"Hapishanelerde ağır insan hakları ihlali var"

Açıklamada, "Heniyye, israilin yaklaşık 10 aydır Gazze halkını soykırıma uğrattığını, israil hapishanelerinde ölen esirlerin sayısında benzeri görülmemiş bir artış yaşandığını ve esirlerin yaşadığı koşullarla ilgili sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü belirtmiştir. Gazze'de alıkonan esirlere karşı psikolojik ve fiziksel işkence, yavaş yavaş öldürme, tedavi, yiyecek ve ilaçtan mahrum bırakma gibi ağır insan hakları ihlallerine dikkat çekmiştir.
Heniyye, uluslararası toplumun, Filistin halkına ve esirlere yönelik bu saldırıları durdurmaktan aciz olduğunu, ABD yönetiminin bu saldırıları desteklediğini ve insan hakları kurumlarının Gazze halkına ve hapishanelerdeki esirlere gereken desteği vermede başarısız olduğunu vurgulamıştır." denildi.

"Duyarlı tüm insanları etkinliklere davet ediyoruz"

Açıklamanın devamında, "Heniyye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve israil hapishanelerdeki esirlere destek için ulusal ve uluslararası bir dayanışma günü ilan ederek, tüm İslam, Arap ve dünya ülkelerini o günde gösteriler düzenlemeye çağırmıştır. İsrailin Gazze halkına ve esirlere karşı saldırıları duruncaya kadar gösterilerin devam etmesini istemektedir.
Bizler de Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak; bu gösterilerin Gazze halkının ve esirlerin sesi olması, Gazze halkına uygulanan zulmün durdurulması ve esirlerin insanca koşullara kavuşturulmasına bir çağrı olması adına duyarlı tüm insanları 3 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Ağrı Dağı’nda iki dağcı donarak öldü

2024-07-23 11:42 - Asayiş

Dengbejler, Geleneksel Türk Halk Müziğini Yaşatıyor

2024-07-29 13:20 - Diyarbakır

BESO Başkanı Çiftçi: Eğitime çok önem veriyoruz

2024-07-25 09:44 - Ekonomi

Sıcak Havaların Kaçış Noktası: Çeme Reş

2024-07-24 14:02 - Diyarbakır

Gaziantep'te orman yangını: 30 dönüm ormanlık alan zarar gördü

2024-07-30 00:53 - Güncel

Trump'ın suikast girişiminde kulağına isabet eden şeyin kurşu olduğu teyit edildi

2024-07-27 13:17 - Dünya

"Siyonizm ABD kurumlarını çoktan işgal etmiştir"

2024-07-27 14:33 - Güncel

Hatay'da 1 kilo 900 gram skunk ele geçirildi

2024-07-27 16:56 - Güncel

Diyarbakır’da Yaz Aylarında Ağaçların Verimli Sulanması İçin İpuçları

2024-07-23 17:01 - Diyarbakır

Yunanistan unsurlarınca geri itilen 94 düzensiz göçmen kurtarıldı

2024-07-28 07:22 - Güncel

İlgili Haberler

Antakya’da yer fıstığı üretimi yapılan araziler incelendi

09:49 - Güncel

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

İkinci El Otomobil Düzenlemesi Uzatıldı

12:30 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Saklı Cennetleri Keşfedilmeyi Bekliyor

17:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da tehlikeli serinlik

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 600 Yataklı Yeni Hastanenin Yanına 400 Yataklı Ek Blok Geliyor

16:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 600 Yataklı Yeni Hastanenin Yanına 400 Yataklı Ek Blok Geliyor

16:57 - Diyarbakır

Diyarbakır Kavruluyor: Yazın En Sıcak Günleri Yaşanıyor

16:36 - Diyarbakır