?>

Prof. Dr. Konca: Kafamıza göre evdeki ilaçları kullanmamız doğru olmaz

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Pediatri Anabilim Başkanı Prof. Dr. Çapan Konca, iklim şartlarının değişmesiyle çocuklarda oluşabilecek hastalıklara karşı ebeveynleri uyardı.

Sağlık - 2 yıl önce

Pediatri Anabilim Başkanı Prof. Dr. Çapan Konca, kışın hastalanmanın önüne geçebilmek için bu dönemde giyim, kuşam ile sağlıklı beslenme konularına dikkat edilmesi gerektiğinin belirtti.
Konca, hastalıkların önüne geçebilmede dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemli olduğuna değinerek, "Havalar soğudu, iklim şartları değişiyor. Gün içinde değişimler çok fazla olduğu için bu kapsamda ailelerin dikkatli olması gereken bir takım konular var. En temel konu giyim, kuşam, havanın sıcaklığına göre uygun kıyafetler giymemiz lazım. En önemlisi de bizlerin hastalanmamasıdır. Hasta olmamak için ikinci temel hususumuz sağlıklı beslenme, dengeli ve dikkatli beslenme, iyi uyku almaktır. Bunlar olmazsa olmazlarımızdır. Bunları yaparsak kolay kolay rahatsızlanmayız. Olurda hastalanırsanız o zaman en kısa sürede bir hekime gitmemiz gerekiyor." dedi.

"Hekimlere giderken sıralamaya dikkat etmek lazım"

Basit bir hastalıkla kalabalık ortama götürülen çocuğun yeni bir hastalığa yakalanma riskinin daha fazla olduğunu ifade eden Konca, birinci basamak hastaların birinci basamak merkezlerine, ikinci basamak hastaların ikinci basamak hastanelere gitmelerinin daha doğru olacağını kaydetti.
Antibiyotikten uzak durmak gerektiğini hatırlatan Konca, "Bilinçli ilaç tüketmek gerekiyor, antibiyotikten uzak durmak gerekiyor. Kendimizce, kendi kafamızdan, kendi gönlümüzce evdeki ilaçları kullanmamız doğru olmaz. Hastaları bekletmemizde doğru olmaz. Tabi bu konuda mevsimsel hastalıklar tabi biliyorsunuz basit hastalıklar. Bizler acısından üst solunum dediğimiz hastalık kodları bu hastalıkların büyük kısmı sağlık ocağı düzeyinde, aile hekimi düzeyinde toparlayabilecek hastalıklar bunu bilmek lazım. Hekimlere giderken sıralamaya dikkat etmek gerekiyor. Hastalığımızın durumuna göre uygun, ilgili hastaneye gitmemiz lazım. Eğer buna uymazsak gereksiz yığılmalara yol açacaktır. Gereksiz yığılmalar gereksiz hasta kuyrukları demektir. Basit bir hastalıkla giden bir çocuk kalabalık ortamda yeni bir hastalık kapabilir. Ve olay istenmeyen noktaya gelebilir." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Silvan’da AK Parti Kongresi Coşkuyla Başladı

2024-11-24 14:30 - Diyarbakır

WhatsApp, 2024 Sonunda 45 Telefon Modeline Desteğini Çekecek

2024-11-26 14:28 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da halka tatlı fiyatları cep yakıyor!

2024-11-22 18:46 - Diyarbakır

Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

2024-11-27 12:54 - Güncel

Güneydoğu için sağanak ve kar uyarısı

2024-11-24 09:39 - Güncel

Otomobil boz ayıya çarptı

2024-11-25 12:18 - Asayiş

Diyarbakırlılar En Çok Neyi Seviyor?

2024-11-25 03:00 - Diyarbakır

Öğretmenlere diyabet bilgilendirmesi

2024-11-24 12:50 - Sağlık

Şehit öğretmen Yaşar Uytun, kabri başında anıldı

2024-11-23 16:22 - Güncel

Iğdır FK - Amedspor Maçında Hakem Değişikliği

2024-11-24 18:29 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Silopi’de öğrencilerin sağlığı için kantinler denetlendi

10:28 - Sağlık

Okul dönemi sık hastalanan çocuklara dikkat

10:17 - Sağlık

Eşinin böbreği ile hayata tutundu

10:27 - Sağlık

Lenfomayı erken teşhis ve doğru tedavi ile yenebilirsiniz

09:46 - Sağlık

Çocuk sağlığında Türkiye-Kazakistan iş birliği: Pediatri Günleri Astana’da başlıyor

22:29 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da çocukların tehlikeli oyunu

12:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın afetlere hazırlığında yeni yol haritası belirlendi

11:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 50 yıllık ayakkabı ustası

11:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın tarihi Çifte Han’ında yeni dönem

11:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da itfaiyeye yol açıldı, bir sürücü geçişi engelledi

10:48 - Diyarbakır