?>

Ramazan ayını konteyner kentte geçiriyor

Diyarbakır’da, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar, kaldıkları konteyner kentte iftara hazırlık yapıyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır’da evleri yıkılan ya da ağır hasar görenler için AFAD koordinatörlüğünde merkez Kayapınar ilçesinde yaklaşık 55 bin metrekare alanda konteyner kent kurulmuştu.

İçinde çocuk oyun grubu, sağlık tesisi, sosyal market, mescit, çamaşırhane, basketbol sahası ve yönetim ofisinin de yer aldığı alana 621 konteyner yerleştirilmişti. Burada yaklaşık olarak 2 bin 400 aile kalıp temel ihtiyaçlar karşılanıyor. Aileler, Ramazan ayını burada geçirerek iftara hazırlık yapıyor.
Eşi ve çocuklarıyla konteyner kentte kalan Seniha Aksoy, 18 yıl aradan sonra ev sahibi olduğunu, 4 ay içinde kaldıktan sonra asrın felaketinde kader, nasip deyip evinin hasar aldığını söyledi.
Evsiz kaldıklarını ama sahipsiz kalmadıklarını belirten Aksoy, yanlarında çok büyük bir devlet bulunduğunu, onun da Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ifade etti.
“Rabbim baki kılsın, devlet her zaman 18 yaşındadır” ifadelerini kullanan Aksoy şöyle konuştu:“Çadır kentte, yurtta, konteyner kentte hep bizimledir. Saç ekmeği yapıyorum. İlk Ramazan ayımızdır. Bütün Müslüman alemine mübarek olsun. Tabii ev gibi değil, fakat çok şükür ki barınıyoruz. Dışarıda sokakta değiliz. Rabbim devletimden razı olsun. Buraya gönderilen yardımların adil bir şekilde dağıtılmasını rica ediyorum. Bunu istiyoruz. Ya herkese ya da hiç kimseye. Herkese verilsin. Neticede burada olanlar, evsiz olduğu için burada.”
Eşi ve çocuklarıyla konteyner kentte kalan Halime Bingöl ise, “Konteyner kentte kalıyoruz. Deprem olduktan sonra önce 5-6 ay yurtta kaldık. Sonra bizi buraya aldılar. Ramazan ayındayız, şimdi ise iftar yemeği hazırlıyorum” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Geleceğin Teknoloji Yıldızları yetişiyor

2024-03-17 09:48 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Ramazan Pidesi ne kadar!

2024-03-11 11:49 - Diyarbakır

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesinde Yeni Tedavi Yöntemi: Kolin PET

2024-03-13 11:18 - Sağlık

Türkiye’de en fazla Seçim irtibat bürosu Yenişehir'de açıldı

2024-03-12 12:37 - Siyaset

Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti

2024-03-16 12:49 - Güncel

Çermik'te aileler arasında silahlı kavga: 5 yaralı

2024-03-11 23:36 - Asayiş

Mesleğini deprem sonrası yapamaz hale geldi

2024-03-13 14:46 - Güncel

Amedspor Futbolcularına Maç Başı Prim Müjdesi

2024-03-14 11:51 - Spor

Brent petrolün varil fiyatı 82,45 dolar

2024-03-13 10:22 - Ekonomi

Baharat ihracatınde yüzde 51 artış

2024-03-10 10:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bismil’de TÜGVA Kongresine Yoğun İlgi

17:03 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Masa Tenisinde Zirveye Çıktı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da başvurular başladı

15:54 - Diyarbakır

Bağlar’da Alevler Çatı Katını Sardı

15:44 - Diyarbakır

Amedspor’un Eski Futbolcularından İstişare Kurulu Çağrısı

15:22 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Bismil’de TÜGVA Kongresine Yoğun İlgi

17:03 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Masa Tenisinde Zirveye Çıktı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da başvurular başladı

15:54 - Diyarbakır

Bağlar’da Alevler Çatı Katını Sardı

15:44 - Diyarbakır

Amedspor’un Eski Futbolcularından İstişare Kurulu Çağrısı

15:22 - Diyarbakır