?>

Ramazan'ın ilk teravihinde vatandaşlar camilere akın etti (Videolu)

Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuklar camilere akın etti. Vatandaşlar camilerde teravih namazı kılmanın sevincini yaşadı.

Güncel - 3 yıl önce

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Batman’da da büyük heyecanla kılındı. Batman’da teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Cami cemaati tarafından camiye gelenlere gülsuyu ve şeker ikramında bulunuldu.
Teravih namazı için camilere gelen vatandaşlar, bir kez daha Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.
Teravih namazı öncesi cami imamları tarafından vatandaşlara, Ramazan orucunun hayrı ve bilmeyenler için ise teravih namazının kılınış şekli ile ilgili bilgiler verildi. Verilen vaazın ardından çocuklarıyla beraber camiye gelen vatandaşlar ilk teravih namazını kıldı.
Kadınlar da caminin kendilerine ayrılan bölümünde namazlarını eda ederken, kimi engelli vatandaşların ise cami bahçesinde tekerlekli sandalyeleri üzerinde teravih namazı kıldıkları görüldü.
Kıldıkları teravih namazı sonrası duygularını paylaşan vatandaşlar, Ramazan ayına ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Mehmet Beşir Demir
"Dileğimiz o dur ki, bu memleket, vatan İslam'ın maneviyatından uzaklaşmasın"
Ramazan ayının manevi havasının olduğunu ifade eden Mehmet Beşir Demir, "Elhamdülillah Ramazan ayına girdik. Ramazan'ın heyecanını yaşıyoruz. Şu an içimiz kıpır kıpırdır. Sanki Allah Teala bu ılık havayla Ramazan'ı bizlere hissettiriyor. Bizler çok mutluyuz. Ama deprem yaşandığı için bir yanımız biraz uruk. İnşallah bu Ramazan iyi şeylere de vesile olacak. Önümüzde bir seçim var. İnşallah insanlar bu manevi havanın teneffüsüyle oylarını kullanacaklar. Dileğimiz o dur ki, bu memleket, vatan İslam'ın maneviyatından uzaklaşmasın." dedi.
Cafer Arslan
"Ramazan hoşgörü, güzellik, mutluluk ifade ediyor"
Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Cafer Arslan, "Ramazan'ın ilk teravihini kılmaya geldik. Ramazan'a kavuştuğumuz için mutluyuz, sevinçliyiz. Allah şimdiden tüm oruçlarımızı kabul etsin. Ramazan hoşgörü, güzellik, mutluluk ifade ediyor." diye konuştu.
Zinar İbrahim
"Ramazan ayı müminler için fırsat ayıdır"
Tekerlekli sandalyesi üstünde cami bahçesinde teravih namazını eda eden engelli Zinar İbrahim ise şunları söyledi:
"Elhamdülillah teravih namazımı eda ettim, çok mutluyum. Ramazan ayı müminler için fırsat ayıdır. Günahlardan arınma, Allah'a yakın olma ayıdır bu ay. Ayrılık içinde olanlar için birleşme ayıdır bu ay. Küskünlerin barışması gerekir."
Muhammed Konak
"Camiden çıkanlar büyük bir hoşnutluk içerisindedirler"
Ramazan ayının gelmesinin kendilerini çok sevindirdiğini dile getiren Muhammed Konak, "Ramazan ayına selam olsun. Elhamdülillah teravih namazımızı kıldık. Camiden çıkanlar büyük bir hoşnutluk içerisindedirler. İslam dinine mensup olduğumuz için her zaman sevinçliyiz. Çünkü bu din bizlere iyi yolu göstermektedir." İfadelerini kullandı.
Teravih namazını kılan kadınlar da Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını kaydettiler. 
Haftanın Öne Çıkanları

5 ilde ihaleye fesat karıştırma operasyonu: 60 gözaltı

2023-03-17 10:50 - Güncel

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 14 kişi gözaltına alındı

2023-03-22 13:19 - Güncel

Nakliye yapılan kamyonun içindeki buzdolabından 81 kilo skunk ele geçirildi: 4 kişi tutuklandı (Videolu)

2023-03-20 10:21 - Güncel

Depremzedenin dün geri döndüğü evde yangın çıktı

2023-03-16 14:14 - Güncel

Diyarbakır’da kuyruklu yumurta görenleri şaşırttı

2023-03-16 13:27 - Güncel

AFAD: Sel afetinde kaybolanların arama çalışmaları devam ediyor

2023-03-18 13:37 - Güncel

YSK'nın yurt dışı sandıklarına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de

2023-03-20 07:57 - Güncel

Sel felaketinde can kaybı 16'ya yükseldi (Videolu)

2023-03-16 16:24 - Güncel

Ağır hasarlı binadan çelik kasa çalan 5 kişi tutuklandı

2023-03-21 16:06 - Güncel

Kızıltepe’de sel eğitimi de vurdu, sınıflar çamur içinde kaldı

2023-03-16 12:18 - Eğitim

İlgili Haberler

Girne’deki gemi kazasında eşini kaybeden adamdan yürek burkan sözler

13:04 - Güncel

Avcılar ihbar etti, ekipler topladı: Kaçak avcılık düzenekleri imha edildi

13:05 - Güncel

Karadeniz Bölgesi’nin baro başkanları Kastamonu’da buluştu

13:06 - Güncel

Koruma altındaki kum zambakları çöplerin arasında kaldı

13:06 - Güncel

Dağköy’de kadın ve gençlerle üretim büyüyor

13:11 - Güncel

Günün Manşetleri

Akbal’dan Arslan’a Ziyaret

15:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 60 yıllık sirke geleneği

14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da müftülükte kritik değişim

13:43 - Diyarbakır

Konya İl Müftülüğünde yeni dönem: Celal Büyük göreve atandı

13:17 - Diyarbakır

İnaloğlu Caddesi'nde alarm veren görüntü: Boş alan çöp yığınına döndü

12:29 - Diyarbakır