?>

Röportaj esnasında bina çöktü

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır’da ağır hasarlı binalardan Ekin Apartmanı tek vuruşta kontrollü yıkılırken, yıkım sırasında röportaj verildiği görüldü.

Diyarbakır - 3 yıl önce

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremle birlikte Diyarbakır’da da yüzlerce bina ağır hasar gördü. Hasar gören binaların yıkımını gerçekleştiren SMC Yıkım ve Hafriyat, Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’ndeki 9 katlı Ekin Apartmanı’nı kontrollü yıkımı yapılırken aniden çöktü.Firmanın yıkım sorumlusu Hivzullah Yetüt, hasarlı binaların kontrolünü sağlayıp yıkımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çevredeki vatandaşların toz ve dumandan etkilenmemesi için sulama olmadan yıkım yapmadıklarını dile getiren Yetüt, “Diyarbakır’daki ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Şu anda huzurevlerinde 9 katlı ağır hasarlı binanın yıkım çalışmasını geniş güvenlik önlemleri alarak kontrollü gerçekleştiriyoruz. Yıkımlarımız şu ana kadar çok iyi gidiyor. Yıkım çalışmalarımızda tankerlerimiz burada oluyor çevreye zarar vermeden sulama ile gerçekleştiriyoruz” dedi.
Röportaj esnasında kontrollü yıkımda bina çöktü
Depremden önce Ekin Apartmanı’nın 6’ncı katında oturduğunu ve müteahhidin malzemeden kaçtığını iddia eden Mehmet Fidan, “Bizim binayı yapan müteahhidin 3 binası var. Bizim binada maalesef çok az demir kullanılmış. Hakkımı onlara helal etmiyorum. Müteahhitlerin bu sorumsuz davranışları maalesef faciaya aracı oldu. Tüm yıkılan binaların yıkılmasının sebebi müteahhitlerdir. Gördüğünüz gibi bir vuruşta bina yıkıldı” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

50 yıllık hayal test sürüşünde

2023-12-08 16:14 - Bilim ve Teknoloji

Güneşteki patlamalar elektronik eşyalarınızı bozabilir!

2023-12-08 00:24 - Bilim ve Teknoloji

Nuri Alço'dan hayırlı olsun ziyareti

2023-12-08 18:15 - Kültür Sanat

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 40'a dayandı

2023-12-11 12:18 - Güncel

Brent petrolün varil fiyatı arttı

2023-12-08 10:19 - Ekonomi

İtalya 'Kuşak ve Yol Girişimi'nden çekildiğini duyurdu

2023-12-07 00:18 - Dünya

Siyonist işgal rejiminden "beyaz fosfor bombası" itirafı

2023-12-12 06:42 - Güncel

Kahramanmaraş’ta sağanak etkili oldu

2023-12-10 09:56 - Bölge

Muharrem Kurt, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür V. Oldu

2023-12-08 11:19 - Güncel

Feci Kazada aynı aileden 3 kişi öldü, 3 kişi yaralı

2023-12-08 14:58 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Gazze konferansı: Çözüm ümmetin birliğinde

15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Para Vermeyin Çağrısı

14:39 - Diyarbakır

Çermik’te bulamaç geleneği festivalle yaşatıldı

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmenevi müdürlerini buluşturan seminer

14:22 - Diyarbakır

Malezya Büyükelçisi’nden Diyarbakır Valiliği’ne ziyaret

14:24 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Gazze konferansı: Çözüm ümmetin birliğinde

15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Para Vermeyin Çağrısı

14:39 - Diyarbakır

Çermik’te bulamaç geleneği festivalle yaşatıldı

14:34 - Diyarbakır

Malezya Büyükelçisi’nden Diyarbakır Valiliği’ne ziyaret

14:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmenevi müdürlerini buluşturan seminer

14:22 - Diyarbakır