?>

RTÜK’ten Sokak Röportajlarına Sert Uyarı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, son dönemde artış gösteren sokak röportajlarının toplumda karamsarlık ve kutuplaşma yarattığını belirterek, bu tür yayınlara karşı yasal tüm yetkilerin kullanılacağını açıkladı.

Güncel - 8 ay önce

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sokak röportajları üzerinden yayılan olumsuz algılara karşı kararlılık mesajı verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “RTÜK olarak daha önce de açıkça uyardığımız sokak röportajlarının, toplumda umutsuzluk ve ayrışmaya yol açmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Şahin, RTÜK uzmanlarının yaptığı analizler sonucunda, özellikle son dönemde sokak röportajlarında bilinçli yönlendirmelerle “her şeyin kötüye gittiği” algısı yaratılmaya çalışıldığını tespit ettiklerini söyledi. “Belirli kesimlerin duygularını istismar eden ve halkın umut duygusunu zedeleyen bu yayınlar, medya etiği, ifade özgürlüğünün sınırları ve kamu yararına aykırıdır” diyen Şahin, eleştirinin demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ancak yapıcı olmayan karamsarlık dilinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.
RTÜK Başkanı ayrıca, “Kamuoyunu kasıtlı biçimde yönlendiren, halkı karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha göstermeyeceğiz. Benzeri yayınlarla ilgili tüm yasal yetkilerimizi sonuna kadar kullanacağımızı önemle hatırlatıyoruz” dedi.
Toplumun moralini ve geleceğe olan inancını korumayı önceliklendiren RTÜK, sokak röportajlarında artan olumsuz ve manipülatif yayınlara karşı denetimleri artırma kararı aldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Veysel Eroğlu’na Yeni Görev

2025-10-18 12:59 - Siyaset

Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na olay sözler! "Düşmanları" partinin içine çektim...

2025-10-17 14:09 - Siyaset

Ekonomi dünyasının acı kaybı!

2025-10-15 14:01 - Eğitim

Yeniden Refah Partisi'nde "İstifa depremi"! O ildeki 5 ilçe başkanı birden bıraktı

2025-10-15 13:39 - Siyaset

150 Milyar Dolarlık Kaynak Sözü

2025-10-16 17:05 - Siyaset

AK Parti Gaziantep'te o isim istifa etti

2025-10-14 14:19 - Siyaset

Af geliyor! Borcu olan milyonlara müjde verildi

2025-10-12 14:06 - Ekonomi

Gazeteci Hüseyin Aykol beyin kanaması geçirdi

2025-10-17 14:04 - Sağlık

CHP'li başkandan acı haber! Hayatını kaybetti

2025-10-18 13:02 - Siyaset

PKK elebaşı Öcalan, bir konudan çok rahatsızmış! Buldan'ın da hükümete bir çağrısı var

2025-10-12 13:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Yarım asrı devirdiler, cüppe giyip mezun oldular

10:39 - Güncel

Pınargözü Göleti’nin sulama hattında çalışmalar sürüyor

10:43 - Güncel

Miniklerin hayal dünyası sergiye dönüştü

10:44 - Güncel

Aşırı klima kullanımı sıcaklığı artırıyor

09:55 - Güncel

Dünyanın en korkusuz hayvanı bal porsuğunu tek darbeyle bayılttı

10:03 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Klima Sayısı Patladı

14:52 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Eskiden Her Evde Vardı, Şimdi Bulmak Zorlaştı

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yazın Yeni Modası: Gece Alışverişi

14:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bukez Banka ATM’sini Kurşunladılar

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Çocuklar Anzele’ye, Vatandaşlar Gölgeye Sığındı

13:00 - Diyarbakır