?>

Sahte dolar korkusu, altın talebini artırdı

600 Milyon Dolarlık Sahte Para İddiası: Piyasada dönen sahte 50 ve 100'lük banknotlar, döviz alışverişini durma noktasına getirdi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Türkiye, piyasalarda dolaştığı iddia edilen 600 milyon dolarlık sahte para krizi ile sarsılıyor. Özellikle 50 ve 100 dolarlık banknotlardaki sahtecilik, bankalar ve döviz bürolarında ciddi önlemler alınmasına neden oldu. Para sayma makineleri ve ATM’lerin bile tespit edemediği bu sahte banknotlar, piyasada güven krizine yol açtı. Diyarbakır başta olmak üzere birçok şehirde döviz trafiği tamamen durdu.

Döviz Bürolarında Alımlar Askıya Alındı

Döviz bürosu esnafı, 50 dolarlık banknotları tamamen almayı bıraktıklarını, eski beyaz renkli 100 dolarlık banknotlarda ise aynı kararı aldıklarını ifade ederek, "Makinelerimizi güncelledik ama hala yeterli değil. Yeni yazılımları bekliyoruz. Şu an piyasada büyük bir belirsizlik var" dedi.

Altına Talep Arttı

Döviz büroları esnafı, vatandaşların sahte para endişesiyle döviz yerine altına yöneldiğini belirtti. Bu durumun altın fiyatlarını da yukarı çektiği ifade edildi.

Vatandaşlar Mağdur

Dövizini bozdurmak isteyen vatandaşlar da döviz bürolarından geri çevrildiklerini ifade etti. "İhtiyacımız olduğu için döviz bozdurmak istiyoruz ancak sabahtan beri hiçbir yerde işlem yapamadık" diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Kuyumcularda da Panik Hâkim

Mücevher ihracatının merkezi Kuyumcukent’te de sahte dolar paniği yaşanıyor. Buradaki esnaflar, bazı bankaların kendi makinelerinden geçen sahte paraları tespit edemediğini ve bu paraları piyasaya sürdüğünü iddia etti. Bir esnaf, "PB, MA, LK ve PL serilerinde sahte banknotlarla karşılaştık. Bu nedenle makinelerimizi beyaz 100 dolarlık banknotları saymaması için ayarladık" diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Bismil’de Arazi Kavgası! 2 gözaltı

2024-11-21 00:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da halka tatlı fiyatları cep yakıyor!

2024-11-22 18:46 - Diyarbakır

WhatsApp, 2024 Sonunda 45 Telefon Modeline Desteğini Çekecek

2024-11-26 14:28 - Bilim ve Teknoloji

Güneydoğu için sağanak ve kar uyarısı

2024-11-24 09:39 - Güncel

Şehit öğretmen Yaşar Uytun, kabri başında anıldı

2024-11-23 16:22 - Güncel

Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

2024-11-27 12:54 - Güncel

Iğdır FK - Amedspor Maçında Hakem Değişikliği

2024-11-24 18:29 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar En Çok Neyi Seviyor?

2024-11-25 03:00 - Diyarbakır

Volkan Kazak: "Bugün bu galibiyeti bekliyorduk"

2024-11-23 21:50 - Spor

Prof. Dr. Sevimli: Buzlu yolda kayma ölümcül veya ciddi sakatlanmaya neden olabilir

2024-11-26 19:29 - Güncel

İlgili Haberler

Muş Ovası’nda karpuz hasadı başladı

15:40 - Ekonomi

Samsun’da 2026 fındık hasat takvimi açıklandı

09:51 - Ekonomi

Japon Konutları’nda yaşam başladı

11:28 - Ekonomi

AOSB’den üretim sürekliliğini güçlendirecek stratejik yatırım

10:20 - Ekonomi

Başkan Erdem: Döviz dönüşüm destek süresi talemizle uzatıldı

10:21 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da kadın girişimciler ev ekonomisine güç katıyor

16:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yılların cuma geleneği yaşatılıyor

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da esnaf ve vatandaşlardan dilencilere tepki

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Elazığ caddesi'nde park tepkisi

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Söz Devletin...

14:58 - Diyarbakır