?>

Şanlıurfa’da ciğer fiyatında artış

Şanlıurfa’da canlı hayvan kesiminin azalmasıyla ciğer fiyatlarında artış yaşandı. Kırmızı et fiyatı ile yarışan ciğer, kebapçı esnafını da tedirgin ediyor..

Eğitim - 8 yıl önce

Şanlıurfa’da canlı hayvan kesiminin azalmasıyla ciğer fiyatlarında artış yaşandı. Kırmızı et fiyatı ile yarışan ciğer, kebapçı esnafını da tedirgin ediyor. Şanlıurfa’da canlı hayvan kesiminin azalmasıyla birlikte kebapçılarda sakatat ürünleri sıkıntısı yaşanıyor. Kentte günlük küçük ve büyükbaş hayvan kesiminin azalmasıyla birlikte 20-25 liradan satılan sakatat, 30-35 liradan satılmaya başlandı. Ciğer fiyatlarının artmasıyla birlikte kebapçılar, müşterilerini boş göndermemek için çevre illerden sakatat ürünleri sipariş ediyor. Şanlıurfa’da ciğerde sıkıntı yaşandığını belirten Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, “Bundan bir ay öce bir kilo ciğer 25 liraydı. Şimdi ciğer fiyatı 35 lirayı bulmuş yine de ciğer bulunmuyor. Buradaki toptancılar, Gaziantep’ten, Diyarbakır’dan ciğer getiriyorlar. Urfa deyince akla ciğer kebabı geliyor. Ciğer de olmayınca ister istemez sıkıntı yaşanıyor. Bunun nedeni ise etin dışarıdan gelmesi. Et dışarıdan geldi mi sakatat burada olmuyor" ifadelerini kullandı. “Fiyatlar daha da artabilir” Ciğer kebabı esnaflarından Sinan İkiler, ciğer fiyatlarının artmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Urfa’da ciğerin azalmasından dolayı fiyatlarda yükselme oldu. Bir ay içerisinde iki kere zam yaşandı. 20 liraya aldığımız ciğer, önce 25 lira, daha sonra 28 lira, bugün yarın 30 lirayı da bulabilir. Toptancılar da ciğer bulamıyor, yakın illere gidiyorlar orada da bulamıyorlar. Şu an bir lira zam yaptık. İster istemez müşteriye de yansıdı. Müşterilerimizde ciğerin zamlanmasından yakınıyorlar” şeklinde konuştu. “Yılın 12 ayı ciğer temin ediyoruz” Toptan sakatat satışı yapan Kasap İzzetin Saldırıcı ise “Canlı hayvan olmadığından dolayı kesimler az oluyor. Az olduğundan dolayı da sakatat az çıkıyor. Bu yüzden fiyatlar yükseliyor. Sağ olsun Bakan Fakıbaba, et fiyatlarını düşürdü. Bir an önce bu sakatata da bir çözüm bulunursa iyi olur. Şimdi bir kilo ciğer et fiyatına denk geliyor. Şanlıurfa ciğer kebabı ile özdeşleştiği için, fiyatlar yüksek olsa da mecburen ciğer getirmek zorundayız. Yılın 12 ayı ciğer temin etmemiz lazım. Yüksek fiyat, yemek sektörüne de ister istemez yansıyor. Urfa’da kesim olmadığı için Gaziantep, Adana ve Kayseri’ye kadar gidip oradan sakatat alıyoruz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta öğrenciler, hayvanlar yuva yapıp yiyecek bıraktı

2018-01-09 00:00 - Dünya

Sokak hayvanlarına şefkat eli

2018-01-03 00:00 - Eğitim

Diyarbakır’da duraklar ısınıyor

2018-01-05 00:00 - -

Ağaçta kalan kedi için operasyon

2018-01-10 00:00 - Güncel

Belediye Başkanı Uçar, Dinç ailesine taziye ziyaretinde bulundu

2018-01-05 00:00 - Güncel

Ziraat Oda Başkanları, DSİ’den bilgi aldı

2018-01-10 00:00 - Dünya

Minik Kuşlar sınıfından kaymakam Balcı’ya mesaj

2018-01-09 00:00 - Dünya

İstanbul’dan Eruh’a yardım eli

2018-01-03 00:00 - Güncel

AFAD’dan öğrencilere eğitim

2018-01-05 00:00 - Güncel

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’dan 10 Ocak kutlaması

2018-01-09 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Bayburt’ta birleştirilmiş sınıf öğretmenleriyle değerlendirme toplantısı yapıldı

10:22 - Eğitim

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü personeline silah eğitimi

11:37 - Eğitim

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev değişimi

00:38 - Eğitim

Türk Kızılay’ından Cizre’de engellilere anlamlı etkinlik

16:08 - Eğitim

Antakya’da gençlik akademisi öğrencileri geleceğe hazırlıyor

16:16 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Yoğun Sis Ulaşımı Felç Etti: Havalimanında Seferler Aksadı

09:47 - Diyarbakır

Diyarbakır-Şanlıurfa Yolunda Yağmur Sonrası Zincirleme Kaza

15:39 - Diyarbakır

Vali Zorluoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 400 Yıllık Dükkânda Gelenek Yaşatılıyor

14:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 11 Ayda 34 Ölü5 Bin 635 Yaralı

14:33 - Diyarbakır