?>

Şanlıurfa’da perma kültür çiftliği projesi ile yaşam alanları yeşillenecek

Şanlıurfa’da büyük bir gelişim ve dönüşümü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği Perma Kültür Çiftliği projesi ile vatandaşları yeşille buluşturacak..

Diyarbakır - 6 yıl önce

Şanlıurfa’da büyük bir gelişim ve dönüşümü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği Perma Kültür Çiftliği projesi ile vatandaşları yeşille buluşturacak. İklim krizinin meydana getirdiği olumsuz gidişatı dikkate alarak, karbon ayak izimizi düşürme hedefinden yola çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, suyu daha tasarruflu kullanabileceğimiz farklı tarım yöntemlerini deneyimlemek ve bunları vatandaşların hizmetine sunmak amacıyla yaşadığımız yerlerin tarımsal olarak sürdürülebilir yerleşimlere dönüştürülmesi için Perma Kültür Çiftliği projesini hayata geçiriyor. " Sürdürülebilir ve organik tarım kente uyarlanıyor" Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların şehir yaşantılarının stresinden uzaklaşmasını sağlamak, toprağa dokunup onu işleyerek tüketebilecekleri meyve ve sebzeleri yetiştirmeye olanak sağlayan sürdürülebilir tarım politikalarından biri olan Perma Kültür Çiftliği projesini hayata geçiriyor. Ekolojik ayak izi küçültülüyor Tarımsal verimliliğe yönelik ekosistemlerin bilinçli olarak tasarlanması ve sürdürülmesi amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik Ve İnovasyon Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje ile çevre üzerindeki etkilerinden biri olan ekolojik ayak izi küçültme olanağı sağlanmış olacak. Kurslara katılacaklara sertifika verilecek Sürdürülebilir ve organik tarım uygulamalarından şehirde yaşayan vatandaşların da istifade etmelerini sağlayan çalışma ile organik tarım, akıllı sulama, akıllı aydınlatma, yeşil balkon, tarımsal üretime kentlinin katılması konusunda Şanlıurfa Organik Tarım ve Eğitim Merkezi (ŞOTEM) bünyesinde eğitimler verilecek. Eğitimlerin sonunda katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaklar.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın ulaşım ana planında sona yaklaşılıyor

2020-12-20 00:00 - Güncel

Diyarbakır’da kısıtlamada cadde ve sokaklar boş kaldı

2020-12-20 00:00 - Diyarbakır

Jandarmadan terör örgütünün kış üslenmesine darbe

2020-12-20 00:00 - Güncel

Hazro’da cami, taziye evi ve okul bahçelerine döşenen parke taşı çalışmalarında sona gelindi

2020-12-21 00:00 - Diyarbakır

HDP’li Leyla Güven, yargılandığı terör soruşturmasında 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Güven hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

2020-12-21 00:00 - Dünya

Kuruçay Barajı sulaması inşaatında çalışmalar devam ediyor

2020-12-18 00:00 - Diyarbakır

Kahta02 Spor kendi evinde berabere kaldı

2020-12-20 00:00 - Dünya

Gaziantep’te aranması bulunan 81 şüpheli şahıs yakalandı

2020-12-17 00:00 - Dünya

Yüksekova’da yalancı bahar

2020-12-20 00:00 - Dünya

Marangoz atölyesinde yangın

2020-12-20 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Sıcak Havada Turistlerin İlk Durağı Yine Ciğer Oldu

15:17 - Diyarbakır

Sıcak Hava Tarihi Mekanlara Ziyareti de Engelledi

15:02 - Diyarbakır

Lens Satışına İzin Veren Düzenleme

14:54 - Diyarbakır

Çermik’te Mahalleli El Ele Verdi: Yolları Kendi İmkânlarıyla Yaptılar

11:38 - Diyarbakır

Kayapınar'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Kişi Yaralandı

11:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Sıcak Havada Turistlerin İlk Durağı Yine Ciğer Oldu

15:17 - Diyarbakır

Sıcak Hava Tarihi Mekanlara Ziyareti de Engelledi

15:02 - Diyarbakır

Lens Satışına İzin Veren Düzenleme

14:54 - Diyarbakır

Çermik’te Mahalleli El Ele Verdi: Yolları Kendi İmkânlarıyla Yaptılar

11:38 - Diyarbakır

Kayapınar'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Kişi Yaralandı

11:35 - Diyarbakır