?>

Şanlıurfa'da yaklaşık 747 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

2023-2024 eğitim öğretim yılının son ders gününde Şanlıurfa'da yaklaşık 3 bin okulda 30 bin öğretmen ve 747 binin üzerinde öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Eğitim - 1 yıl önce

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da bugün karne sevinci yaşandı.
Karne günü dolayısıyla Karaköprü ilçesindeki Selahaddin Eyyubi İlkokulunda program gerçekleştirildi. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu karne dağıtım törenine katıldı.Düzenlenen programda sınıflar ziyaret edilerek karne dağıtımı yapıldı.

"Çocuklarımızın karne heyecanına eşlik ettik" 2023-2024 eğitim öğretim yılının son döneminde çocukların heyecanına eşlik etmek istediklerini belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, "Yaklaşık binin üzerinde öğrencimizin eğitim gördüğü Selahattin Eyyubi İlköğretim Okulumuzda çocuklarımızın karne heyecanına eşlik ettik. Onlar çok heyecanlı tabii biz de onların heyecanını paylaşıyoruz. Tabii ki yoğun bir eğitim sürecinden geçtik, çocuklarımız özellikle geçen seneki deprem ve sel felaketinin etkilerini gidermeye çalıştıkları yoğun bir eğitim dönemi oldu. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz yoğun bir şekilde çalıştılar. Yazı ve tatili hak ettiler. Umuyoruz ki dinlenecekleri, kitap okuyacakları ve kendilerini yeni döneme hazırlayacakları bir yaz tatili geçirirler. Tabii bilgili olmak güçtür. Bizler de istiyoruz ki çocuklarımız her alanda kendilerini geliştirip geleceğe daha sağlam adımlarla basabilsinler. Ülkemizin geleceği çocuklarımız onlardan çok şey bekliyoruz. Bu ülkeyi onlara emanet edeceğiz. Bu yüzden onları çok donanımlı yetiştirmeliyiz. Ülkemiz ve dünyanın kalkınması için onların topluca başarılı olmasına ihtiyacımız var. Çocuklarımızın hem eğitim alanında hem özel hayatlarında mutlu ve huzurlu bir şekilde büyümelerine vesile oluruz." dedi.

"Yaklaşık 747 bin öğrencimiz karne aldı" İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ise inşaatı devam eden okulları yeni döneme yetiştirmeye çalışacaklarını ifade ederek "Zorlu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık ancak bizim açımızdan başarılı geçtiğini düşünüyoruz. Çocuklarımız açısından da çok kıymetli ve değerli geçtiğine inanıyorum. İnanıyoruz ki bundan sonraki yılımız bundan daha güzel ve başarılı geçecektir. Bugün yaklaşık 747 bin öğrencimiz karne aldı ve önümüzdeki yılda buna yakın bir kitlemiz olacak. Şanlıurfa'nın yoğun bir öğrenci sayısı söz konusu. Bununla beraber okul açılışlarımız hızla sürüyor ve inşaatı devam eden yaklaşık 129 okulumuz var. Önümüzdeki yıl için inşaatı devam eden 129 okulun 120'sini yetiştirmeye çalışacağız ve eğitim öğretme kazandırmaya çalışacağız. Yapılacak olan okullar önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa'nın eğitim ve öğretimini daha kaliteli, daha iyi ve daha ferah sınıflarda eğitim görülmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkacaktır." şeklinde konuştu. 

Haftanın Öne Çıkanları

Batman'da işverenlere iş hukuku semineri verildi

2024-06-12 12:32 - Eğitim

Diyarbakır’da Otobüs Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

2024-06-13 23:43 - Diyarbakır

Diyarbakır-Batman Yolunda TIR Kazası: 2 Yaralı

2024-06-11 13:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İçkale Müze Kompleksi'nde "Kültürler Gecesi"

2024-06-12 14:33 - Diyarbakır

İşgalciler 246. günde Gazze'yi bombaladı: 11 şehit

2024-06-08 10:33 - Dünya

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 283 bin kişi oldu

2024-06-14 10:33 - Ekonomi

Boğaz geçiş ücreti, "Altın Frank"ta güncelleme

2024-06-14 09:34 - Güncel

Motorine zam gelmesi bekleniyor

2024-06-12 09:19 - Güncel

Ziraat Mühendisi Doğan: Tarımsal üretim maliyeti çiftçiyi zorluyor

2024-06-13 11:21 - Ekonomi

Kuveyt'te 6 katlı binada çıkan yangında ölü sayısı 49'a yükseldi

2024-06-12 20:05 - Dünya

İlgili Haberler

Öğrenciler hayvan müzesini ilgi ile gezdi

10:21 - Eğitim

Dumlupınar’da bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

09:59 - Eğitim

Hisarcık MYO’da "Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele" konulu eğitim düzenlendi

10:00 - Eğitim

Denizli’de yıllar sonra duygusal buluşma

21:56 - Eğitim

Okul müdürü iddialara cevap verdi

19:08 - Eğitim

Günün Manşetleri

DTSO’nun Desteklediği Yeni Takım Otobüsü Amedspor’a Teslim Edildi

16:18 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Atçılık ve Hippoterapi Merkezi Açıldı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kombiler gece ve gündüz nasıl ayarlanmalı?

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kar Ne Zaman Yağacak?

13:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Teknoloji Kullanımının Artışı Psikolojik Sorunları Tetikliyor

12:18 - Diyarbakır