?>

Şanlıurfalılar Gazze için tek yürek oldu

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından Gazze içi destek amaçlı kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi.

- - 3 yıl önce

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Gazze içi destek amaçlı "Seccadeni al gel" adlı program düzenlendi.
Rabia Meydanında gerçekleştirilen program, kılınan yatsı namazı ile başladı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Molla Sinan Ünel, Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Mehmet Faik Doğan, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu ve Köklü Değişim Dergisi Yazarı Sait Doğan birer konuşma gerçekleştirdi.
"Kudüs ve Mescidi Aksanın muhafızlarına selam olsun"
Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, "Gazze’nin kahraman evlatlarına selam olsun. Gazze’nin çilekeş annelerine selam olsun. Gazze’de şehit olanlara selam olsun. Gazze’deki direnişe selam olsun. Selahaddin-i Eyübi’nin kahraman torunlarına selam olsun. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın muhafızlarına selam olsun. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun. Muhterem basın mensupları ve değerli halkımız, bugün siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik yapmış olduğu savaş suçlarına karşı yapılması gerekenler hakkında toplanmış bulunuyoruz." dedi.
"Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmekte"
Kudüs ve Mescid-i Aksa davası sıradan bir toprak davası olmadığını vurgulayan Polat, "Biz Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin Miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası sıradan bir toprak davası değil, bilakis bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da o kadar kutsaldır. Bugün Filistin’de Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmekte, bu kutsallarımıza sahip çıkmak namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir." şeklinde konuştu.
"Kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz"
Polat son olarak şunları söyledi:
"Kudüs ve Mescid-i Aksa, ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zailimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safından yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz."
Program, HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar'ın okuduğu dua ile son buldu.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, kent merkezinde Rabia Meydanı'nda, kurulan Gazze destek çadırı 08.30-23.00 arası açık olduğu ve ziyaretçilerini beklediği bildirildi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Çermik’te çeltik pirinci hasadında 700 ton rekolte bekleniyor

2023-10-18 11:06 - Diyarbakır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israil, Amerika'ya güvenmesin

2023-10-19 11:13 - -

Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır

2023-10-17 21:10 - Güncel

Yetimler Vakfı Filistin'e destek yardım standı kurdu

2023-10-21 13:45 - Güncel

Pasur caddesi ağaçlandırıldı

2023-10-17 15:25 - Güncel

Milletvekili Ramanlı'dan DEPSAŞ’a Ziyaret

2023-10-22 11:31 - Siyaset

Köpek dövüştürenlere yaklaşık 100 bin TL para cezası verildi  

2023-10-17 10:01 - Güncel

Sokak hayvanlarının popülasyonu artıyor - ÖZEL HABER

2023-10-22 16:15 - -

Şanlıurfa’da yılan operasyonu - VİDEOLU

2023-10-22 09:38 - Güncel

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

2023-10-17 09:42 - Güncel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Diyarbakır OSB’de enerji hamlesi

15:57 - Diyarbakır

Lice’de Yolcu otobüsü şarampole devrildi

15:22 - Diyarbakır

Kocaelispor-Amedspor Maçının Hakemi Belli Oldu

15:16 - Diyarbakır

Okullarda yeni dönem başlıyor

14:57 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden Erasmus+’ta büyük başarı

14:52 - Diyarbakır