?>

Sarıyer’de kaybolan Vedat Can’nın ailesi DNA testi için Adli Tıp Kurumuna geldi

Güncel - 2 yıl önce

Kadıköy Sahili’nde bulunan erkek cesedinin Sarıyer’de kaybolan Vedat Can’a ait olduğu düşünülüyor. Can’nın ailesi Adli Tıp Kurumuna gelerek DNA testi yaptırdı. Abi Yüksel Can, "Cesedimize seviniyoruz. Elbisesinden tanıdık bizim kardeşimiz olduğunu. DNA testi de verdik çıkmasını bekliyoruz" dedi.
İstanbul Kadıköy Sahili’nde dün öğle saatlerinde denizde hareketsiz duran bir kişiyi fark eden vatandaşlar, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Deniz Polisi ve cesedi tekneye alarak karaya çıkardı. Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan cesedin, Sarıyer’de 23 Kasım 2024’te denize düşerek kaybolan iki kardeşten Vedat Can’a ait olduğu düşünülüyor. Can’ın denize düştüğü anda üstünde bulunan kıyafetlerle, cesetteki kıyafetlerin aynı nitelikte olduğu belirlendi. DNA testi ve diğer işlemler devam ederken, Vedat Can’nın ailesi Adli Tıp önünde bekliyor.
Dayı Tahsim Ulu, "Abisi kardeşi içeri girdi. Elbise üzerinden yüzde yüz odur. DNA testi verildi. Sonuç bize bugün ve yarın verilecek. DNA testi çıkmadan bir şey diyemeyiz. Kız kardeşi daha bulunmadı. O da en kısa zaman da bulunur bir teselli olur. Cenazemizi de alsak gitsek o da bir teselli olur" dedi.
Cesedimize seviniyoruz diyen Abisi Yüksel Can, "Cesedi gördük. Cesedimize seviniyoruz. Elbisesinden tanıdık bizim kardeşimiz olduğunu. DNA testi de verdik" ifadelerini kullandı.
Kıyafetlerden cesedin Vedat’a ait olduğunun anlaşıldığını belirten Ailenin avukatı Cengiz Kuş, "Dün itibariyle Kadıköy açıklarında erkek cesedine ulaşıldığı bilgisi geldi. Bugün DNA örneği ile karşılaştırması yapılacak. Ama görüntülerden ve kıyafetlerden Vedat’ın olduğu anlaşılıyor. Henüz Ayşe’ye ulaşılamadı. DNA testi bugün çıkacak. Bugün değilse en geç yarın belli olacak. Bizim edindiğimiz ön bilgide elbiselerden Vedat olduğu anlaşılıyor.
Ayşe’nin aranması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan özel bir gemi var onun tahsis edilmesini istedik haber bekliyoruz. Gerekli başvuru yapıldı. Bakalım inşallah Ayşe’ye de ulaşılacak. Cesedin diğer özellikleri de uyuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’ndan huzurevine anlamlı ziyaret

2025-02-07 11:07 - Güncel

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

ABD’ye ait 2 adet F-35 savaş uçağı Japonya’ya acil iniş yaptı

2025-02-05 11:32 - Dünya

Kocaelispor, Amedspor'u Konuk Ediyor: İşte Maçın Detayları

2025-02-07 13:50 - Diyarbakır

Bismil Pamuk Çayı'nda inceleme

2025-02-06 14:21 - Diyarbakır

Kanser tedavisinde en etkili yöntem: Bilimsel ve kanıta dayalı tedavi yöntemleri

2025-02-06 13:03 - Sağlık

Hantepe Köy Okulu Yenilendi

2025-02-05 11:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Vali Sözer, Şehit Ekrem Pehlivan’ın ailesini ziyaret etti

10:05 - Güncel

Başkan Durgut, İçişleri Bakanı Çiftçi ile bir araya geldi.

10:06 - Güncel

Motosiklet sürücülerine ’Reflektif Yelek Giy’, ’Görünür Ol’ uyarısı

10:06 - Güncel

Vali Sözer, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personelini kabul etti

10:07 - Güncel

Jandarmadan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirme

10:07 - Güncel

Günün Manşetleri

Amedspor’un Trabzonspor galibiyeti sonrası teknik direktörlerden açıklama

11:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da otomobil takla attı: Sürücü yaralandı

10:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sıcaklıklar düştü, esnafın yüzü güldü

10:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tarihi gece: Amedspor Trabzonspor'u 2-1 Yendi

23:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Amedspor-Trabzonspor maçı öncesi hareketlilik

15:22 - Diyarbakır