?>

Sedat Önal: Gazze'de siviller topyekûn cezalandırılıyor

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, Gazze'de insanların topyekûn cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

- - 2 yıl önce

BM Genel Kurulu'nda konuşan Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, "Gazze'de son üç haftadır, insani acılara dair anlatılmaz manzaralar yaşanmaya devam ediyor. Milyonlarca sivil ayrım gözetilmeksizin bombalanıyor. Su, gıda, elektrik ve yakıttan mahrum bırakılıyorlar. Topyekûn bir kuşatma altında cezalandırılıyorlar." dedi.
Önal, "Bu toplu cezalandırma eylemleri ve insanları zorla yerinden etmeye yönelik girişimler kabul edilemez ve durdurulması gerekiyor. Her bir masum hayatın kaybedilmesinde ve bu kayıpların nedenlerini kınama konusunda net olmalıyız. Gazze'de derhal ve koşulsuz bir ateşkese acil ihtiyaç vardır ve Gazze'ye kesintisiz insani erişim de mutlak bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı.
Önal, "Bu çatışmanın kontrolden çıkıp başka alanlara yayılmasını engellemeliyiz. Sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alarak sürdürülebilir bir güvenlik sağlanamaz. Filistinlilerin özgürlük, onur ve devlet olma özlemleri baskılanmaya devam ettiği sürece hiçbir barış mümkün veya sürdürülebilir değildir. Uyumlu ve kapsamlı bir çözüm ya da israil-Filistin çatışması ancak iki devletli çözüme dayalı bir barış süreciyle gerçekleştirilebilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

4 ilde PKK operasyonu: 16 gözaltı

2023-10-23 15:42 - Güncel

Siyonist rejim Gazze'de 31 camiyi tamamen yıktı

2023-10-22 15:07 - -

Siyonist rejim Gazze'de 32 camiyi yıktı

2023-10-23 18:19 - -

Malatya’da sabah namazında HAMAS mücahitleri için "Kunut Duası" okundu

2023-10-22 11:29 - -

Sedat Önal: Gazze'de siviller topyekûn cezalandırılıyor

2023-10-28 10:55 - -

Diyarbakırlı berberden Filistin’e destek için "Amerikan tıraşı" boykotu

2023-10-22 14:35 - -

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar'a gitti

2023-10-25 11:15 - -

Dicle’de çocuklar için etkinlik düzenlendi

2023-10-25 13:09 - Güncel

200 bin işgalci Filistinlilerden gasp ettikleri evlerini terk etti

2023-10-23 13:06 - -

Siyonist rejim: Lübnan'dan düzenlenen saldırıda 1 asker öldü, 3 asker yaralandı

2023-10-21 12:46 - -

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kına Geceleri Sessizce Kayboluyor

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önledi

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da JASAT Operasyonu: Aranan 110 Kişi Yakalandı

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçakçılığa Darbe

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asırlık Kalaycılık Mesleği Yok Olmanın Eşiğinde

13:16 - Diyarbakır