?>

Şehrin tarihi kültürünü yansıtmak için iş yerini kale gibi yaptı

Güncel - 1 yıl önce

Hatay’da depremde az hasar alan 22 yıllık iş yerinin sahibi olan Yahya Avcıoğlu, iş yerinin tadilatını yaptırırken aklına bir fikir geldiğini belirterek, şehrin tarihi kültürünü hatırlamak ve yansıtmak için iş yerini kale gibi yaptığını belirtti.
Antakya ilçesi Haraparası Mahallesi’nde yaşayan Yahya Kemal Avcıoğlu, babasından devraldığı esnaflığı yıllardır sürdürmeye devam ediyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde Avcıoğlu’nun iş yeri az hasar aldı. İş yerinin tadilatını yaptıran Avcıoğlu, aklına bir fikir gelerek iş yerinin etrafını kale görünümlü yapmaya karar verdi. Dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olan Kurtuluş Caddesi’nde iş yeri olan Avcıoğlu, kale görünümünü kazandırarak şehrin kültürünü ve tarihini yansıtmayı amaçladı. İş yerinin kale gibi olması konusunda insanlardan güzel dönüşler alan Avcıoğlu, bazı müşterilerin kendi evlerine ve mekanlarına da aynısını yaptırmayı düşündüğünü söyledi.
"Bazı müşterilerimiz kendi evlerine de yaptırmak istiyor"
Hatay’ın tarihini ve kültürünü yansıtmak için kaleyi yaptığını ifade eden esnaf Yahya Kemal Avcıoğlu, "Burası Antakya’nın ilk ışıklandırılan caddesi olan Kurtuluş Caddesi’dir. Dünya’nın eğlence merkezi olarak da bilinir. Biz 22 yıllık bir işletmeyiz. Yıllar geçtikçe kendimizi geliştirdik. İş yerinin kale görünümlü olması buranın tarihi kültürümüzü yansıtan bir çalışma oldu. Tarihi kale olarak düşündük. Burası hem Antakya Kalesi’ne hem de St. Pierre Kilisesi’ne de yakınız. Kale çok güzel oldu. Kaleyi yaptıktan sonra güzel geri dönüşler alıyoruz. Bazı müşterilerimiz kendi evlerine yaptırmak isteyenler de oluyor. Şükürler olsun ki güzel bir çalışma çıktı. Şehrimizin tarihini yansıtmanın gururu içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Kozanlı güreşçi Türkiye şampişonu oldu

2025-02-16 17:28 - Spor

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi

2025-02-18 16:45 - Güncel

Gaziantep’te 16 suç kaydı ve kesinleşmiş cezası bulunan firari yakalandı

2025-02-19 10:33 - Asayiş

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 89 - Galatasaray: 74

2025-02-14 23:57 - Spor

Dicle Elektrik 4 bin 238 Kaçak Trafo Tespit Etti

2025-02-20 10:00 - Diyarbakır

Diyarbakır'da kadın kılığına giren hırsız yakalandı

2025-02-20 09:47 - Diyarbakır

Besnili öğrencilerden güreş müsabakalarında büyük başarı

2025-02-17 16:43 - Güncel

Soğuk ve kirli hava, astım hastaları için riskli

2025-02-15 14:58 - Sağlık

Kayserispor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ertelendi

2025-02-15 14:07 - Spor

İlgili Haberler

Babalar Günü’nde duygulandıran görüntüler

09:42 - Güncel

Çıralı Obruk Gölü son yağışlara rağmen su tutmadı

09:22 - Güncel

Kadın Esnaf Akrep'e bidon içinde bakıyor

09:24 - Güncel

Kahvehane müdavimlerine Yargıtay’dan kötü haber

09:29 - Güncel

Her gün özel kızını okula getiren babaya duygulandıran sürpriz

09:33 - Güncel

Günün Manşetleri

YKS’nin İkinci Oturumunda Diyarbakır’da Trafik Yoğunluğu

09:48 - Diyarbakır

Anka Gücü SK Kulüp Başkan Uslu’dan Babalar Günü Mesajı

00:08 - Diyarbakır

Tarihe Işık Tutan Kareler

22:33 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 4 ile sıçrayan olayda 2 ölü

22:15 - Diyarbakır

Bekir Ayaz’dan Millî Takım Tepkisi: “Bu Bir Futbol Meselesi Değil, Memleket Meselesidir”

21:35 - Diyarbakır