?>

Şehrin tarihi kültürünü yansıtmak için iş yerini kale gibi yaptı

Güncel - 1 yıl önce

Hatay’da depremde az hasar alan 22 yıllık iş yerinin sahibi olan Yahya Avcıoğlu, iş yerinin tadilatını yaptırırken aklına bir fikir geldiğini belirterek, şehrin tarihi kültürünü hatırlamak ve yansıtmak için iş yerini kale gibi yaptığını belirtti.
Antakya ilçesi Haraparası Mahallesi’nde yaşayan Yahya Kemal Avcıoğlu, babasından devraldığı esnaflığı yıllardır sürdürmeye devam ediyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde Avcıoğlu’nun iş yeri az hasar aldı. İş yerinin tadilatını yaptıran Avcıoğlu, aklına bir fikir gelerek iş yerinin etrafını kale görünümlü yapmaya karar verdi. Dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olan Kurtuluş Caddesi’nde iş yeri olan Avcıoğlu, kale görünümünü kazandırarak şehrin kültürünü ve tarihini yansıtmayı amaçladı. İş yerinin kale gibi olması konusunda insanlardan güzel dönüşler alan Avcıoğlu, bazı müşterilerin kendi evlerine ve mekanlarına da aynısını yaptırmayı düşündüğünü söyledi.
"Bazı müşterilerimiz kendi evlerine de yaptırmak istiyor"
Hatay’ın tarihini ve kültürünü yansıtmak için kaleyi yaptığını ifade eden esnaf Yahya Kemal Avcıoğlu, "Burası Antakya’nın ilk ışıklandırılan caddesi olan Kurtuluş Caddesi’dir. Dünya’nın eğlence merkezi olarak da bilinir. Biz 22 yıllık bir işletmeyiz. Yıllar geçtikçe kendimizi geliştirdik. İş yerinin kale görünümlü olması buranın tarihi kültürümüzü yansıtan bir çalışma oldu. Tarihi kale olarak düşündük. Burası hem Antakya Kalesi’ne hem de St. Pierre Kilisesi’ne de yakınız. Kale çok güzel oldu. Kaleyi yaptıktan sonra güzel geri dönüşler alıyoruz. Bazı müşterilerimiz kendi evlerine yaptırmak isteyenler de oluyor. Şükürler olsun ki güzel bir çalışma çıktı. Şehrimizin tarihini yansıtmanın gururu içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Tribünden düşen 17 yaşındaki Efe, günler sonra ailesine gülümsedi

2025-02-17 16:13 - Spor

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Eskişehir’de Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ne yoğun ilgi

2025-02-18 17:58 - Ekonomi

DEM Parti yönetimi döneminde Batman Belediyesine alınan 192 kişinin iş akdi feshedildi

2025-02-15 00:17 - Asayiş

Diyarbakır’da Tramvay Projesine Yeni Düzenleme!

2025-02-17 16:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Aynı oyuncuya iki sarı kart veren hakem kırmızı kart göstermeyi unuttu!

2025-02-17 15:17 - Spor

Diyarbakır’da 200 çocuk ve ergen hasta Teknoloji ve Davranışsal Bağımlılığı Biriminde tedavi aldı

2025-02-21 10:23 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Et ve Süt Kurumu'nun Besilik Hayvan Fiyatları Tepki Çekti

13:03 - Güncel

A Takımı gece boyunca çalıştı, sürücüler güne konforla başladı

09:40 - Güncel

Orhaneli’de yarı olimpik yüzme havuzu temeli atıldı

09:41 - Güncel

Şahinbey Millet Camii’nde çocuklar hem eğleniyor hem de Kur’an-ı Kerim öğreniyor

09:45 - Güncel

Yıllar önce ellerine doğdu, şimdi yan yana ameliyatlara giriyorlar

09:42 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da yaz okuluna görkemli kapanış

16:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'da canlı müzik yapan işletmeler mercek altında

16:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Boş Arazide 22 Yaşındaki Gencin Cansız Bedeni Bulundu

16:01 - Diyarbakır

Bağlar'da silahlar konuşuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Zamana Direnen Eğitim Yuvası

13:26 - Diyarbakır