?>

Serebral palsi hastası genç sporla hayata tutundu

Antalya’da yaşayan serebral palsi hastası genç, gönül verdiği fitness sporunda madalya peşinde koşuyor.

Spor - 5 ay önce

Antalya’da yaşayan serebral palsi hastası genç, gönül verdiği fitness sporunda madalya peşinde koşuyor.

Antalya’da 26 yaşındaki Abdülkerim Sait, tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamına rağmen fitness sporuna olan tutkusu ve azmiyle dikkat çekiyor. Serebral palsi hastası olan Sait, hem sosyal medyada fitness üzerine videolar çekiyor hem de yarışmalara hazırlanarak dereceler elde etmeyi hedefliyor. Abdülkerim Sait hayatının kolay olmadığını ancak güçlü olmak zorunda olduğunu belirterek, fitness ile tanışma sürecini ve yaşadığı değişimi anlattı.

2013 yılından bu yana sporun hayatında olduğunu ifade eden Sait, asıl dönüşümün 2018 yılında başladığını söyledi. Bu tarihten itibaren kendisini daha fazla geliştirmeye karar verdiğini belirten Sait, yarışmalara katılma hedefinin devam ettiğini belirtti. 2019 yılında katıldığı bir fitness yarışmasında üçüncü olduğunu dile getiren Sait, o dönem fiziksel olarak bugünkü seviyesinde olmadığını ancak kendisini denemek istediğini söyledi. Yarışmaya katılma kararının hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Sait, yeniden yarışarak derece elde etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Serebral palsi hastalığının iki yaşından sonra fark edildiğini aktaran Sait, "Hastalığım Serebral palsi diye geçiyor. 2 yaşından sonra belli oluyor. Bu çocuk niye yürüyemiyor diye fark ediliyor" dedi. Hastalığın hayatını zorlaştırdığını ancak hiçbir zaman vazgeçmediğini vurgulayan Sait, sporun hem fiziksel hem de mental olarak kendisine büyük güç verdiğini söyledi. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olmak çok zor

Fitness sporuna başlama sürecini anlatan Sait, "Fitness üzerinde videolar çekiyorum, hayatımda tekerlekli sandalyeye bağımlı olmak çok zor bir şey ve güçlü olmak zorundasınız ben de onun için yarışmanın ve bunun içindeyim ama 2018 yılında başladım. 2013 yılından beri varım ama bu tür değişimi, kendimi büyütmeye şimdi başladım" dedi. "Engelli erkekler vücut yarışmasında üçüncü oldum"

2018 yılında spora başladığını belirten Sait, katıldığı engelli engelli erkekler vücut geliştirme yarışmasında elde ettiği dereceyi ve yeni hedefini şöyle anlattı: "Tamamıyla 2018 yılından itibaren başladım. 2019’da engelli erkekler vücut geliştirme yarışmasına katıldım ve orada üçüncü oldum. Şimdi bir yarışmaya daha katılmak istiyorum ve orada da dereceye girmek istiyorum."

Fitness sporuna gönül verdiğini belirten Sait, yarışmalara katılma isteğinin devam ettiğini ve kendisini geliştirmeye kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da gizemiyle dikkat çeken Türbe

2026-02-10 13:43 - Diyarbakır

Özer Sanal, kırmızı liste ile başkanlığa seçildi

2026-02-10 11:49 - Diyarbakır

TBB’den “ATM Zorunluluğu” İddialarına Yalanlama

2026-02-10 14:21 - Ekonomi

Diyarbakır'da Seyir Halindeki Otomobile Silahlı Saldırı

2026-02-10 01:37 - Diyarbakır

Fatih Atik'ten kabine değişikliği hakkında çarpıcı yorum

2026-02-12 14:07 - Siyaset

Vatandaşla Diyaloğu Sosyal Medyada Gündem Oldu

2026-02-10 14:03 - Siyaset

Yeni emekli bayram ikramiyesi 2026 düzenlemesi

2026-02-12 14:13 - Ekonomi

Yüksek Riskli Denilen Ameliyat Başarıyla Yapıldı

2026-02-14 10:03 - Bölge

Özgür Özel kumpas masası kurdu

2026-02-14 13:54 - Siyaset

43 Yıllık Öğretmen Mehmet Salih Bayğut Alkışlarla Emekliye Uğurlandı

2026-02-10 11:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Aytekin Yıldırım’dan Dersimspor’la Yeni Sezon Kararı

09:45 - Spor

Eskişehir ANALİG Ragbi takımı namağlup Türkiye şampiyonu oldu

11:47 - Spor

100 çocuk GenBeşiktaş ailesine katıldı

11:53 - Spor

Buzda kıran kırana maçlar

13:31 - Spor

Mbaye Diagne'den Dikkat Çeken Sözler

12:52 - Spor

Günün Manşetleri

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır