?>

Seyyid Abdülmelik el-Husi: İşgalcilere ağır ve etkili bir cevap verilecek

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi, verilecek yanıtın planlanmasının gecikmenin nedenlerinden biri olduğunu açıkladı.

Dünya - 2 yıl önce

Seyyid Abdulmelik el-Husi, direniş ekseninin, Tahran'da gerçekleştirilen İsmail Heniyye suikastına vereceği yanıtın ağır ve etkili olacağını belirtti.
İslam ümmetinin, Filistin'e destek konusunda insani, dini ve ahlaki sorumluluklarını daha fazla önemsemesi gerektiğini vurgulayan Abdülmelik el-Husi, işgal rejiminin, ABD'nin katılımıyla ve Batı'nın desteğiyle Gazze sakinlerine yönelik 322 gündür 'yüzyılın suçu' olarak nitelendirdiği eylemlerini sürdürdüğünü ifade etti.
Siyonist rejimin, Şehid Heniyye suikastına İran'ın vereceği yanıtı beklediğini ve bu yüzden sığınaklarda korku içinde olduğunu söyleyen Abdülmelik el-Husi, işgalcilerin bombardıman, aç bırakma, bulaşıcı hastalıklar yayma, işkence ve diğer suçlarla Filistin'i yok etmeye çalıştığını belirtti.
Abdülmelik el-Husi, din alimlerinin ve entelektüellerin, halkı bilinçlendirme ve Filistin halkına destek vermemenin tehlikeleri konusunda bilgilendirme konusundaki sorumluluklarının büyük olduğunu söyledi.
Gazze ve Mescid-i Aksa'yı savunmanın her Müslümanın görevi olduğunu vurgulayan Abdülmelik el-Husi, bazı Arap rejimlerinin Filistinlilere ve onların mücahitlerine destek verenleri hapse atıp, para cezası, işkence ve bazen sürgünle cezalandırdığını ifade etti.
Ensarullah lideri, bazı Arap liderlerin işgalci rejimle ticaret yaparken, Kolombiya hükümetinin İsrail'e kömür sevkiyatını yasakladığını belirtti. Filistin'e yardım etmemek tüm ümmet için bir tehdit olarak nitelendirildi.
Abdülmelik el-Husi, " Gazze’yi ve Mescid-i Aksa'yı savunmak tüm Müslümanlar için kutsal bir görevdir, ancak bunda ihmalkar davranıyorlar ve hatta bazıları suç ortağı oluyor. Kolombiya Devlet Başkanı, Gazze'ye destek amacıyla israil varlığına kömür ihracatını yasakladı; Arap rejimlerinin ise düşmana kömür ihraç etmeye devam ettiğini görüyoruz. Bazı Arap rejimleri Filistin halkına ve mücahitlerine sempati duyanları hapis, para cezası, işkence ve bazen de sürgünle cezalandırıyor. İşgal altındaki Tel Aviv ve Yafa'daki şehadet operasyonu ve bu operasyonların geri dönüşü başarılı bir adımdır ve büyük önem taşımaktadır. Gazze'ye destek cepheleri sürekli ve etkilidir; özellikle de israil'in Hizbullah'ın kaçınılmaz yanıtını beklediği güney Lübnan cephesi. Düşman, komutan Seyyid Fuad Şükr'ün intikamını almak için Hizbullah'tan kaçınılmaz olarak gelecek olan misilleme operasyonunu büyük bir korkuyla bekliyor. Düşman, büyük lider şehid İsmail Heniyye'nin şehadetine İran'ın vereceği yanıtı bekliyor. siyonist düşmana verilecek yanıt acı verici ve etkili olacak; buna yönelik planlama yapmak gecikmenin sebeplerinden biri. Bu hafta balistik ve seyir füzeleri, insansız hava araçları ve insansız deniz botlarıyla 21 operasyon gerçekleştirdik. israil düşmanıyla bağlantısı olduğu ve ambargoyu deldiği için hedef alınan gemi sayısı 182'ye ulaştı. Bu hafta ABD düşmanı Hudeyde bölgesine 5 saldırı gerçekleştirdi, Yemen halkının Gazze'ye destek faaliyetleri bundan etkilenmeden devam ediyor. israil düşmanının Filistin halkına karşı işlediği suçlar devam ettiği sürece halkımız cihadı sürdürme kararlılığındadır." ifadelerine yer verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Dışarıda şarjmatik ve genel WiFi kullanırken dikkat!

2024-08-22 11:03 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’a Gelecek Öğrenciler İçin KYK Yurtları Rehberi

2024-08-20 11:18 - Diyarbakır

DTSO Başkanı Kaya'dan Iraklı Vatandaşlara Vize Serbestisi Desteği

2024-08-20 12:36 - Diyarbakır

Elazığ’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

2024-08-18 09:59 - Asayiş

Türkiye'den yangın desteği için Azerbaycan'a teşekkür mesajı

2024-08-18 07:37 - Güncel

Muş’ta muhteşem aşiret düğünü

2024-08-21 10:47 - Bölge

Diyarbakır Nasıl Bu Kadar Büyüdü?

2024-08-22 11:19 - Diyarbakır

Minikler Kur’an-ı Kerim okudu

2024-08-17 15:27 - Güncel

Adıyaman’da düğün konvoyunda kavga

2024-08-18 10:41 - Asayiş

Evli Çiftler Bekârlardan Daha Mutlu

2024-08-21 11:39 - Güncel

İlgili Haberler

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Düğün gecesi faciaya dönüştü: 22 kişi öldü

12:59 - Dünya

Irak’ta 4,4 büyüklüğünde deprem

10:43 - Dünya

Rusya’dan İngiltere’ye uyarı

14:41 - Dünya

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır