?>

Sıcak havada yavrusuyla pet shopa sığındı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde sıcak havada yavrusuyla birlikte sokakta kalan bir anne kedi, sığındığı pet shopta gördüğü ilgiyle dikkat çekti. Esnaf Mehmet Avcı ve babası Abdurrahman Avcı, anne kedi ile yavrusunun su ve mama ihtiyacını karşılayarak onları yalnız bırakmadı.

Diyarbakır - 2 saat önce

Diyarbakır’da etkisini artıran sıcak hava, sokak hayvanları için yaşamı daha da zorlaştırırken, Kayapınar ilçesinin Diclekent semtinde duygu dolu bir görüntü yaşandı.
Yavrusuyla birlikte sokakta dolaşan Sarman cinsi anne kedi, sıcak havada bir pet shopun kapısından içeri girdi. Sürekli miyavlayan kedinin susuz ve aç olduğu fark edilince, işyeri sahibi Mehmet Avcı hemen anne kedi ile yavrusu için kapının önüne mama ve su koydu.

Kısa süre içinde mamasını yiyen anne kedi, ardından yavrusunu emzirmeye başladı. Anne kedinin bir yandan yavrusunu emzirmesi, diğer yandan mama yemeye devam etmesi çevrede duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Yavru kedinin de annesinin yanından ayrılmaması dikkat çekti.
Pet shopun önünden ayrılmayan anne kedi ve yavrusunun ihtiyaçları ise Mehmet Avcı ile babası Abdurrahman Avcı tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor. Esnaf, özellikle sıcak havalarda sokak hayvanlarının su ihtiyacının unutulmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

“Sıcak havalarda su çok önemli”

İşyeri sahibi Mehmet Avcı, anne kedinin sabah saatlerinde yavrusuyla birlikte dükkâna geldiğini belirterek yaşananları şöyle anlattı:“Sabah işyerini açtıktan kısa süre sonra kedi yavrusuyla birlikte içeri girdi. Anne sürekli miyavlıyordu. Bunun üzerine hemen kapının önüne mama ve su koydum. Anne önce mamasını yedi, ardından yavrusunu emzirdi. Daha sonra tekrar mama yemeye devam etti. Yavru kedi de annesinin yanında durarak ona eşlik etmeye çalıştı.”
Sıcak havalarda sokak hayvanları için suyun hayati önem taşıdığını vurgulayan Avcı, esnaflara da çağrıda bulunarak, “Özellikle Diyarbakır’ın sıcak günlerinde kediler ve diğer sokak hayvanları için su çok önemli. Esnaflar bu konuda önemli bir rol üstlenebilir. İşyerlerinin önüne hiç olmazsa bir kap su koymaları bile onlar için büyük bir yardım olur” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Alevler milyar dolarlık fabrikaya 200 metre kala durduruldu

2026-07-22 17:15 - Asayiş

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

2026-07-19 09:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda araç sahiplerine kritik uyarı

2026-07-19 12:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da parklarda güvenlik talebi

2026-07-19 12:37 - Diyarbakır

Aytekin Yıldırım’dan Dersimspor’la Yeni Sezon Kararı

2026-07-19 09:45 - Spor

Diyarbakır'da Sulama Çalışması Sırasında Kaza: 3 Yaralı

2026-07-19 11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

2026-07-19 10:17 - Diyarbakır

LGS listesinin şifreleri

2026-07-19 08:49 - Eğitim

Kars’taki Tarihi Ani Ören Yeri ziyaretçilerini ağırlıyor

2026-07-19 05:06 - Kültür Sanat

Emekli oldu memleketine döndü

2026-07-19 08:59 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Çınar’da otomobil koyun sürüsüne daldı: 15 küçükbaş telef oldu

12:23 - Diyarbakır

Diyarbakırlılara Hayati Uyarı

12:15 - Diyarbakır

Dicle’de güvenlik zirvesi: Huzur ve asayiş çalışmaları masaya yatırıldı

11:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tenis kortlarına yoğun ilgi: 6 ayda 540 kursiyer

11:37 - Diyarbakır

Başkan Aküzüm, sağlık çalışanlarının sorunlarını İl Sağlık Müdürü Asiltürk’e iletti

11:38 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Çınar’da otomobil koyun sürüsüne daldı: 15 küçükbaş telef oldu

12:23 - Diyarbakır

Diyarbakırlılara Hayati Uyarı

12:15 - Diyarbakır

Dicle’de güvenlik zirvesi: Huzur ve asayiş çalışmaları masaya yatırıldı

11:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da aracın daldığı sürüdeki 15 koyun telef oldu

11:40 - Diyarbakır

Başkan Aküzüm, sağlık çalışanlarının sorunlarını İl Sağlık Müdürü Asiltürk’e iletti

11:38 - Diyarbakır