?>

Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre, simittin fiyatı için Ticaret Bakanlığının onayı zorunlu olacak.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ekmek fiyat tarifelerinde olduğu gibi simit fiyat tarifelerinde de Ticaret Bakanlığın görüşünün alınması zorunlu hale getirildi.
Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren değişikliğin ayrıntıları şöyle;"Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girer. Tarifelerin tespitinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi en geç onbeş gün içinde görüşünü bildirmek zorundadır. Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; onbeş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur. Ancak, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın gerekçeleri ile birlikte yönetim kurulunca hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulur." 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Bırkleyn Caddesi'nde Yol Yapım Çalışmaları Hızla İlerliyor

2024-04-24 16:13 - Diyarbakır

Bakan Güler Romanya'ya gitti

2024-04-25 07:42 - Siyaset

İrfan Can Kahveci'ye İspanyol Kulübünden dev teklif!

2024-04-26 13:57 - Spor

Bismil'de Gençler Arasında Heyecan Dolu Basketbol Müsabakaları

2024-04-25 12:43 - Spor

Diyarbekirspor, Bursaspor Maçı Yarın!

2024-04-29 11:22 - Spor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

2024-04-28 12:27 - Güncel

Jandarma ekiplerinden yavru kartala şefkat eli

2024-04-29 09:22 - Güncel

ABD polisi Filistin yanlısı protestoculara şiddet uyguluyor

2024-04-26 09:44 - Dünya

Ensarullah, siyonist rejim gemisini vurdu

2024-04-26 08:23 - Dünya

Diyarbakır'da Öğrenci Servis Minibüsü Alevlere teslim

2024-04-26 11:25 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Düğün.com ile Diyarbakır’da Düğün Planlamak Daha Kolay

17:13 - Ekonomi

Domaniç’te aronya üretimine yönelik teknik çalışmalar sürüyor

09:55 - Ekonomi

Motorinde Büyük İndirim Kapıda

12:30 - Ekonomi

Gram Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcıyı Beklemeye Aldı

10:36 - Ekonomi

Ekili alanlarda kontroller gerçekleştirildi

09:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sur’da İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Desteği İçin İş Birliği Protokolü

17:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Buğday ve Arpa Hasadında Verim Sevinci

15:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kötü Kokuların Nedeni 3 Kamyon Çöpmüş

15:20 - Diyarbakır

Bağlar’da Apartman Sakinleri Kendilerini Sokağa Attı

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Çocuğa Araç Çarptı

15:13 - Diyarbakır