?>

Sinop’ta İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı

Sinop’ta İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Güncel - 9 ay önce

Sinop İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Çalışma Grubu ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda bugün için Sinop Merkez ve Saraydüzü dışındaki ilçelerde verilen sarı kodlu meteorolojik uyarı kapsamında valilik koordinesinde yürütülen kış tedbirleri değerlendirildi. Tedbirler kapsamında belediye ekiplerinin 15 iş makinası ve 85 personelle, Karayolları ekiplerinin 4 greyder, 10 adet ataşmanlı kamyonla, İl Özel İdaresi ekiplerinin 54 iş makinesi ve 118 personelle, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün 13 iş makinesi, 12 pikap ve 35 personelle karla mücadele çalışmalarını aralıksız yürüttüğü açıklandı. Sağlık hizmetlerinde ise 24 ambulans ve 72 sağlık personeli, 2 adet Pajero ambulans, 1 adet paletli Pajero ambulans, 10 UMKE personelinin acil durumlara müdahale için görevlendirildiği belirtildi. Acil sağlık hizmetlerinda yapılan başvuruların eksiksiz şekilde karşılandığı kaydedildi.
Emniyet 22 ekip ve 41 personelle trafik düzeni ve güvenliği için sahada görev yaparken, jandarma da 11 ekip ve 33 personelle trafik güvenliği için sahada görev yaptı.
Muhtemel arıza durumlarına karşı YEDAŞ ekiplerinin 55 araç ve 110 personelle sahada bulunduğu da kaydedildi.
Sinop ve ilçelerdeki ana yolların ulaşıma açık olduğu ve küreme çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Ulaşıma kapalı 165 köy yolunda acil çağrı, diyaliz hastaları, cenaze gibi durumlara öncelik verilmek üzere çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
Yoğun kar yağışına karşı yürütülen çalışmaların ilgili kurumların koordinasyonunda aralıksız sürdürüldüğünü belirten Sinop Valisi Mustafa Özarslan, "Kar temizleme, ulaşım güvenliği, enerji ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın günlük hayatının aksamaması için tüm ekiplerimiz sahada büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden çalışan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın personeline, fedakârlıkla görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara’da Muş rüzgarı esti

2025-02-21 00:22 - Kültür Sanat

Osmaniye’de kaçak silah operasyonu: 8 gözaltı

2025-02-21 00:03 - Asayiş

RAMS Park’ın zemininde son durum

2025-02-21 00:07 - Spor

Tarlasının sürülüşünü çekerken traktörün altında kalan sürücü öldü

2025-02-19 00:03 - Asayiş

Sakaryaspor, Ümraniyespor mesaisinde

2025-02-21 00:18 - Spor

Anadolu Üniversitesi’nde ’Viyolonsel Resitali’ gerçekleştirildi

2025-02-21 00:13 - Kültür Sanat

Elazığ’da 3 ilçede eğitime ara verildi

2025-02-20 00:03 - Eğitim

Bilecik’te kaybolan kadını bulmak için ekipler arama çalışması başlattı

2025-02-19 00:23 - Asayiş

Kağıthane’de geniş çaplı asayiş ve narkotik uygulaması

2025-02-19 00:07 - Asayiş

Tekirdağ’da 111 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

2025-02-19 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Milaslı şehidin çocukları, Galatasaray’ın onur konuğu oldu

00:12 - Güncel

Fırat, AL-KON’u tanıttı

16:12 - Güncel

Akdeniz'de korkutan deprem!

15:51 - Güncel

Vefat eden öğretmenleri için fidan diktiler

12:57 - Güncel

Esnaf odalarında seçim heyecanı başladı

09:48 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır