Şırnak’ta etkili olan yoğun kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yaşamı durma noktasına getirdi. Beytüşşebap ilçesinde dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, ilçeyi tamamen beyaza bürüdü. Yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aşarken, kırsal mahalle ve köy yollarında ulaşım sağlanamıyor.
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri bölgede karla mücadele çalışmalarına başladı. İş makineleriyle yürütülen çalışmalar kapsamında kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için yoğun mesai harcanıyor.
Öte yandan bölgede hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi 5 dereceye kadar düştüğü öğrenildi. Yetkililer, kar yağışının zaman zaman şiddetini artırarak devam ettiğini belirterek, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki günlerde yüksek kesimlerde kar yağışının aralıklarla sürmesi bekleniyor.
KAYNAK: İHA