?>

Şırnak'ta "Cami-Engelli Buluşması" yapıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, engellilerin cami hizmetlerinden yararlanmaları için "Cami-Engelli Buluşması" programı düzenlendi.

Bölge - 2 yıl önce

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, müftülüğün engelli koordinatörlüğü, engelli vatandaşların ibadet hayatını kolaylaştırmak amacıyla önemli bir adım attı.
"Engelsiz Camiler" projesi kapsamında düzenlenen "Cami-Engelli Buluşması"nda, engelli vatandaşlar ve ilçe müftüsü bir araya geldi.
Buluşma, engellilerin cami hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanabilmeleri için yapıldı.
Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilçe vaizi tarafından kısa bir konuşma yapıldı.
İlçe Müftüsü Süleyman Baran, rogramda yaptığı konuşmada her ay farklı camilerde bu tür etkinliklerin yapılarak camilerin engelliler için "engelsiz" hale getirileceğini söyledi.
Müftü Baran, "Dünya engelliler günü münasebetiyle Meydan Camii'mizde engellilerimize yönelik program düzenledik. Programımızı her ay farklı bir camide yapmayı düşünüyoruz. Bu programları icra ederken engelli kardeşlerimizle beraber olduğumuzu, dinimizin engellilere değer verdiğini, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek hasbihal etmeye çalıştık. Şu an Cizre'de bulunan camilerimizde seferberlik başlattık. Engelsiz Camiler projesi ile camilerimizi engelsiz hale getirmeye çalışacağız. Bazı camilerimize engelliler için asansör yapacağız inşallah. Şu an inşaatları devam eden tüm camilerde de engelliler için düzenlemeler yaparak camilerimizi düzenleyeceğiz. İlçe müftülüğümüz ve kaymakamlığımızın koordinesinde görevli erkek ve bayan hocalarımızın riyasetinde engellilerimizin sorunlarını rahat şekilde ilgili kurumlara  ileterek bu sorunu en kısa zamanda yapabileceğimiz şekilde düzeltme konusunda yardımcı olmaya çalışacağız." dedi.

Program yapılan dua ile son buldu. 

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'dan Icardi’ye şarkılı destek

2024-11-28 13:51 - Diyarbakır

Hakkari’de dağdan düşen genç hayatını kaybetti

2024-12-01 17:33 - Asayiş

Vietnam'da elektronik sigara yasaklandı

2024-12-01 00:10 - Dünya

8 milyon lira dolandırdılar

2024-12-01 11:45 - Asayiş

AYKOME’nin 2025 yılı yatırım programları görüşüldü

2024-11-30 13:04 - Güncel

Alimlerden ihtiyaç dışı alışverişe karşı uyarı: İslam, israfı yasaklıyor

2024-11-27 13:20 - Güncel

Batman’da iki araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-12-01 19:29 - Asayiş

Amedspor, Manisa FK'yı 3-2 yendi

2024-12-01 16:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da dev fabrika açılışı

2024-11-28 19:50 - Diyarbakır

Lavabo açıcısı yüzünde bomba gibi

2024-11-29 13:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Güneydoğu’da Tarımsal Sulama Alarmı

09:53 - Bölge

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakırlı Sultan Şırdanı Markaya Dönüştürdü

17:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yaz tatili eğitimle renklendi

15:50 - Diyarbakır

Rojin Kabaiş'in DNA izleri 2 yıl sonra incelenecek

15:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Gazi Caddesi’nde Trafik Çilesi

15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 Derece Sıcaklıkta Örnek Duyarlılık

14:59 - Diyarbakır