?>

Şırnak'ta ilk defa rotablatör işlemi yapıldı

Göğsündeki şiddetli ağrı nedeniyle Şırnak Devlet Hastanesine başvuran 75 yaşındaki Halime Encu'nun kireçlenerek kalp damarının tıkandığı anlaşıldı. Tıkanan damarı Şırnak'ta ilk defa rötablatör cihazı kullanılarak açıldı.

Bölge - 2 yıl önce

Yaklaşık 1 ay önce Şırnak Devlet Hastanesine aşırı göğüs ağrısı nedeni ile başvuran Halime Encu isimli vatandaşın, yapılan kontrollerin ardından 2 damarının tıkalı olduğu tespit edildi. Tıkalı olan damarlardan bir tanesi aynı gün anjiyo merkezinde açıldı. İkinci damarda ise aşırı kireçlenme nedeni ile rotablatör (aşırı kireçli damarlarda tıraşlama) işlemi yapılması gerektiği belirtildi.

Yapılan işlem hakkında açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Emin Gökçe, “Teyzemiz 75 yaşında kadın hasta. Bilinen tansiyon ve şeker hastalığı vardı. 1 ay önce bize başvurusunda göğüs rahatsızlığı şikayeti vardı ve biz bunun üzerine anjiyosunu yapmıştık. Anjiyosunda iki damarının tıkalı olduğunu görmüştük.

Bir damarı aynı gün açtık, ama diğer damarı çok ileri derecede kireçli olduğu için teyzemizin hazırlığını yaptıktan sonra rotablatör işlemini yaptık. Rotablatör işlemi ciddi derecede kireçli olan damarlarda özel bir cihaz ile girerek bu kireci hem tıraşlama yöntemiyle hem de bu kireci temizleme yöntemiyle açtıktan sonra da normal prosedörel balon ve stent işlemi uyguladıktan sonra bitirdiğimiz bir işlem.
Teyzemizde biz dün işlemlerini yaptıktan sonra bugün şikayetleri gayet iyi. Yürüttüğümüzde de şikayetleri geriledi. Teyzemizi yarın sabah, 24-48 saat tutacak şekilde, yarın sabahta taburculuğunu planlıyoruz. Rotablatör işlemi aşırı derecede kireçli damarlarda kireci kırdıktan ve daha sonra tıraşlama yaptıktan sonra balon ve stent işlemi yaptığımı bir uygulama. Bu işlemi özellikle her hasta değil de damarlarda ciddi derecede kireçli olan hastalarda uygulamaktayız” dedi.

Şırnak Devlet Hastanesi bünyesinde anjiyo merkezinin açılması nedeni ile mutlu olduklarını belirten Yahya Encu, daha önce hastaların çevre illeri gittiğini ve açılan merkez nedeni ile artık bu durumun ortadan kalktığını ifade ederek, anjiyo merkezinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da en çok kullanılan kız isimleri!

2024-10-07 00:05 - Diyarbakır

YouTube'de ücretsiz kullanıcılara artık gizlendi!

2024-10-11 23:15 - Bilim ve Teknoloji

Siber vatan eğitim başlıyor

2024-10-11 13:30 - Bilim ve Teknoloji

Batman Üniversitesinin yapay zeka projesi örnek gösterilen proje listesinde yer aldı

2024-10-07 14:05 - Bilim ve Teknoloji

Apartman boşluğuna düşen şahıs öldü

2024-10-10 15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da çirkin görüntü!

2024-10-05 18:33 - Diyarbakır

Kayıp Diyarbakırlı Rojin'e ait kıyafet parçaları...!

2024-10-10 20:29 - Diyarbakır

Okul Müdürü Gitar çaldı, öğrenciler söyledi

2024-10-06 14:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’da zamana yenilen meslek!

2024-10-08 20:14 - Diyarbakır

Dicle Nehrinin Stratejik Önemi Neden Öne Çıkıyor?

2024-10-08 17:59 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yıkımın Ardından Kurulan Merkezler Esnafı Ayakta Tuttu

14:31 - Bölge

Konutlar Yükseliyor Gözler Şimdi Konteyner Çarşılarında

12:36 - Bölge

Kentsel dönüşümle birlikte yeşil alanlar da artıyor

13:25 - Bölge

Malatya'da barajlar doldu taştı

10:39 - Bölge

Geceyi süsleyen ’Mavi Dolunay’ Van’da böyle görüntülendi

00:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anız Yakanlara Ağır Ceza

12:22 - Diyarbakır