?>

Site yönetiminin fahiş fiyatlarına tepki gösteren TOKİ sakinlerinden yetkililere çağrı

Bitlis merkez TOKİ 4. Etapta bulunan 924 dairenin sahipleri ve kiracıları, site yönetimine tepki göstererek, gitmelerini istediler.

Güncel - 3 yıl önce

Bir araya gelen site sakinleri, önlerine fahiş bir aidat fiyatının konulmasına tepki gösterdiler. Bugüne kadar daire başı ortalama ödedikleri 280 TL aidatın 680 TL'ye çıkarılmasına tepki gösteren site sakinleri, site yönetiminin 8 yıldır kendilerini sömürdüklerini iddia ettiler.
Dairelerin işini yapan çalışanların tazminatının site sakinlerinin ödeme zorunda olmadığını belirten site sakinleri, çalışanların tüm haklarının ödedikleri aidat içerisinde olduğunu ifade ettiler.
Site yönetimi tarafından büyük vurgun yapıldığı iddiasında bulunan site sakinleri, yönetimin gitmesini istediler.
Site sakinlerinden Neşet Bayrak, "Bu hepimizin problemidir. Yıllardır aidat ödüyoruz. Tazminatları ve diğer hakları da bu aidatın içerisindedir. Bunlar büyük vurgun yaptıkları için bu fahiş fiyatları önümüze çıkarıp, buradan kaçmanın derdindeler. Ama biz bu fırsatı vermeyeceğiz. Bunlar buradan gidecekler. Sonra kendimizi nasıl yöneteceğimize dair bir karar alır. Bunlar haklarını fazlasıyla aldılar." dedi.
Toplanan site sakinleri adına konuşan vatandaşlardan biri de, "280 lira verilen aidat şu an 680 liraya çıkarıldı. 924 daire baz alındığında büyük bir meblağa ediyor. Adam başı 110 bin TL tazminattan bahsediyor. Bunların vergi kayıtları olması, gelir gider defterlerinin olması lazım. Dosyaları sözde var. Hiçbir site sakini tazminat ödemeye hakkı yok, alamazlar. Site yönetimi bir şirkettir. Verdiğimiz aidattan maaş alıyorlar. Maaşlarını neye göre belirliyorlar. 2-3 tane başkan var. Aylık ne kadar kendilerine maaş bağlamışlar. 8 yıldır sömürüyorlar. Alınan işçilerin anlaşması site yönetimiyledir." diye konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 97 kilo toz esrar ele geçirildi

2023-10-11 11:02 - Diyarbakır

Gazze'ye yönelik saldırılar bugün TBMM'de görüşülecek

2023-10-12 09:31 - -

ASİM'den Filistin, Gazze resim sergisi

2023-10-14 15:55 - -

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nda konuştu

2023-10-13 20:19 - Dünya

Tıp Fakültesi hastanesinde bomba alarmı: Acil servis boşaltıldı

2023-10-11 12:33 - Güncel

Şanlıurfa'da TIR kazası: 1 yaralı

2023-10-09 11:56 - Güncel

Şırnak’ta, Filistin’e destek için basın açıklaması düzenlendi

2023-10-14 18:52 - -

Dünya Alimler Birliğinden "Kardeşlerinizi katillere bırakmayın" çağrısı

2023-10-12 10:38 - Dünya

Diyarbakır’da 303 kilo skunk ele geçirildi - VİDEOLU

2023-10-13 10:34 - Güncel

CENTCOM: ABD savaş uçakları Orta Doğu'ya ulaştı

2023-10-14 13:50 - -

İlgili Haberler

Düzce Belediyesi’nden eğitime ulaşım takviyesi

09:46 - Güncel

Formalarda sahte etiket oyunu

09:48 - Güncel

Kartepe Teleferiği bakıma giriyor

09:49 - Güncel

Yığılca’da arılı kovan tespit çalışması

09:54 - Güncel

Korona virüs sebebiyle köyüne dönüp kaz çiftliği kurdu

09:57 - Güncel

Günün Manşetleri

Dört Ayaklı Minare önünde panik

16:17 - Diyarbakır

Kayapınar’da bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Ders Zili Yarın Çalıyor

15:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da çocuklar gökyüzüne mesaj bıraktı

14:19 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden gençlere yıl boyu spor fırsatı

13:23 - Diyarbakır