Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan hasarlı bir bina, çevrede yaşayan vatandaşlar için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Cam ve kapıları sökülen, duvarları büyük oranda yıkılan bina, mahalle sakinlerini endişelendiriyor.
Duvarları yıkılan bina tehlike saçıyor
Sur ilçesinde yer alan binanın birçok bölümünde ağır hasar olduğu görülürken, cam ve kapılarının tamamen söküldüğü, duvarlarının ise kısmen yıkıldığı gözlemlendi. Vatandaşlar, binadan zaman zaman sesler geldiğini ve yukarıdan taşların düştüğünü belirterek olası bir facianın yaşanmasından endişe duyuyor.
“Her an bir olay yaşanabilir”
Çevrede yaşayan vatandaşlar, hasarlı binanın uzun süredir bu halde olduğunu ifade ederek duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri,“Bina hasarlı, pek çok yeri yıkılmış. Duvarları ciddi şekilde zarar görmüş. Zaman zaman yukarıdan taşlar düşüyor, sesler geliyor. Buradan geçen insanlar için büyük risk taşıyor,” dedi.
Vatandaşlardan yetkililere çağrı
Tedirginlik yaşayan vatandaşlar, yetkililere seslenerek binanın bir an önce incelenmesini istedi. Mahalle sakinleri, “Yetkililerden talebimiz, bu binanın ya onarılması ya da kontrollü bir şekilde yıkılmasıdır. Daha fazla can ve mal kaybı yaşanmadan önlem alınmasını istiyoruz,” ifadelerini kullandı.