?>

Tamamen dijital yeni nesil kütüphane

Konya’nın Selçuklu ilçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Başkan Pekyatırmacı, vize sınavlarına hazırlanan öğrencilere başarılar dileyerek tatlı ikramında bulundu.

Güncel - 4 ay önce

Konya’nın Selçuklu ilçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Başkan Pekyatırmacı, vize sınavlarına hazırlanan öğrencilere başarılar dileyerek tatlı ikramında bulundu.

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan ve Konya’da kütüphanecilik kavramına yeni bir soluk getiren Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi yeni eğitim döneminde de öğrencilerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor. Vize sınavları döneminde yoğunluğu daha da artan kütüphaneyi Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu Gençlik Meclisi ile birlikte ziyaret etti. Ziyarette ders çalışan öğrencilerle sohbet eden Başkan Pekyatırmacı, onlarla tek tek görüşerek sınavlarında başarılar diledi. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin sunduğu imkânlardan memnuniyet duyduklarını ifade eden öğrenciler ise Başkan Pekyatırmacı’ya sağlanan hizmetler için teşekkür etti.
Başkan Pekyatırmacı: "Tamamen dijitalleşen Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor"

Selçuklu’da öğrencilerin sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri önemli mekanlar bulunduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz, öğrencilerin en çok tercih ettiği mekânlardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Konya’da kütüphane kavramına farklı bir boyut kazandıran merkezin sunduğu konforlu imkanlardan sadece öğrencilerimiz değil her yaştan kitapseverimiz faydalanabiliyor. Vize döneminde 7/24 hizmet veren kütüphanemiz çocuk kütüphanesi ile birlikte 65 bin 125 üye sayısına sahip ve tamamen dijitalleşerek kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Açıldığı günden bu yana 1 milyonu aşkın ziyaretçi sayısına ulaşan merkez, yılda 450 bin kişiye hizmet sunuyor. Günden güne artan üye sayısının yanı sıra 10 bin 544 Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, 48 bin 535 diğer kitaplar olmak üzere toplam 59 bin 079 kitap sayısı ile de önemli bir potansiyele sahip. Kütüphanemizden aktif olarak yararlanan öğrencilerimizin memnuniyetini görmek ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızın en güzel göstergesi oluyor ve bizleri memnun ediyor. Selçuklu Belediyesi olarak çocuklarımız ve gençlerimizin her zaman yanında ve destekçisi olmaya, onlar için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Şimşek ve Ali Babacan'ın ne konuştuğu ortaya çıktı!

2025-10-31 13:24 - Ekonomi

Diyarbakır’da Yol Çalışması Alanında Feci Kaza: Genç Hemşire Hayatını Kaybetti

2025-10-29 11:21 - Diyarbakır

Gazeteci Hadi Özışık'tan flaş kulis bilgisi

2025-10-31 13:23 - Siyaset

İsmail Saymaz'dan Babacan ve Davutoğlu'na açık destek

2025-11-01 15:38 - Siyaset

Hevedanlılar Aşireti'nin İlk Toplantısına Yoğun Katılıma Salon Yetmedi

2025-11-01 19:44 - Diyarbakır

İsmail Küçükkaya'nın yeni adresi belli oldu

2025-10-29 13:18 - Güncel

Maraton nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

2025-11-02 07:03 - Asayiş

Okul öncesi eğitimde branş öğretmeni görevlendirme uygulaması başladı

2025-10-31 13:50 - Eğitim

Barış Yarkadaş'tan canlı yayında İmamoğlu bombası... İnanamam

2025-10-30 12:28 - Siyaset

29 Ekim’de tavuk döner ve ayranı 29 liradan sattılar

2025-10-29 16:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Askıda askıda tulumba kampanyası

13:13 - Güncel

57 gündem maddesi görüşüldü

13:18 - Güncel

Görüntü Türkiye'den! İsraillileri görünce, otobüste bir anda slogan atmaya başladılar

13:25 - Güncel

Vali Sözer, öğrencilerle bir araya gelerek hedeflerini dinledi

10:44 - Güncel

Erzincan’da aç kalan kurtlar köye indi

10:44 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır