?>

Tarihi karakterleri sınıfta öğrencileriyle buluşturuyor

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Rize’de Tarih Öğretmeni Ender Okur derste anlatacağı Türk büyüğünün kılığına girerek çocuklara akıllarda kalıcı eğitim sağlıyor.
Rize’nin Çayeli ilçesinde eğitim veren Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi’nde Tarih Öğretmeni olarak görev yapan Ender Okur, anlattığı bilgilerin öğrencilerin aklında daha kalıcı bir yer alması için farklı bir metot geliştirdi. Okur, üzerine giydiği kıyafetler ile o gün anlatacağı tarihi karakterin kılığına bürünerek öğrencilerin karşısına öyle çıkıyor. Öğretmenlerinin derse o şekilde girdiğini gören öğrenciler hem şaşırıyor hem de dersi daha bir dikkatli dinliyor.
Geliştirdikleri yöntem ile öğrencilerin derslere katılımının daha da arttığını fark ettiklerini dile getiren Okur "Milli Eğitim Bakanlığının yeni yürürlüğe koyduğu Türkiye yüzyılı maarif modeli çerçevesinde gençlerimizin kalıcı öğrenmesini sağlamak amacıyla böyle bir proje başlattık. Projemizde Sultan II AbdülhamiD, Metehan’dan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar birçok Türk büyüğümüzün kostümü var. Konu sırası geldiğinde bu kostümlerle anlatım yapıyoruz. Öğrencilerin derse katılım ilgisi çok büyük arttı, hatta öğrencilerden hayat boyu unutmayacaklarına dair geri dönüşler aldık. Öğrenciler ve benim için özel dersler bunlar hiç unutulmayacak anı kalacak bizlere. Bir sonraki derste Sultan Alparslan derse gelip anlatım yapacak" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kenger nerelerde yetişir ve yemekleri nelerdir?

2025-04-14 15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Nostalji Dolu Kafe

2025-04-13 16:20 - Diyarbakır

Diyarbakır'da piknik yapılacak en güzel doğal alanlar

2025-04-08 14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır - Silvan Yolunda Trafik Durma Noktasına Geldi

2025-04-09 16:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da taşlardan elde edilen doğal kına

2025-04-12 13:51 - Diyarbakır

Halkbank Diyarbakır Bölge Koordinatörüne Hayırlı Olsun Ziyareti

2025-04-09 11:17 - Diyarbakır

Öldükten Sonra İnsan Ne Oluyor? Bilim ve Din Ne Diyor?

2025-04-08 13:49 - Bilim ve Teknoloji

Gurbetten Memlekete Uzanan Destek Eli: Mehmet Çiftçi’den Çermik-21’e anlamlı katkı

2025-04-11 10:46 - Diyarbakır

iOS 19 ile Neler Değişecek?

2025-04-08 14:02 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da Bahar Güzelliği: Doğaseverler baraj kıyısında kamp kuruyor

2025-04-11 09:51 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır

Gazze’nin gölgesinde eğitim

15:19 - Diyarbakır