?>

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki geçici işçiler kadroya alınıyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bakanlığımız bünyesinde geçici statüde, işçi statüsünde çalışan 26 bin 982 kardeşimizin sürekli işçi kadrosuna geçişleri, iş ve işlemlerini de başlatmış bulunuyoruz" dedi.

Güncel - 3 yıl önce

Tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Kirişci, geçici işçilerin kadro süreciyle ilgili olarak, "Bakanlığımız bünyesinde geçici statüde, işçi statüsünde çalışan 26 bin 982 kardeşimizin sürekli işçi kadrosuna geçişleri, iş ve işlemlerini de başlatmış bulunuyoruz. İnşallah onlar bu kadroya geçtikten sonra mevcut hizmetlerini daha da artırırlar. Ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı, bu kardeşlerimize nasip eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımıza da tabii ki bu kadroların verilmesi noktasında da bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Her branştan çalışma arkadaşımızın gayretleriyle inşallah Türkiye Yüzyılı'nı tarım ve ormancılığın da yüzyılı yapacağımızı da belirtmek istiyorum." dedi.
Dönmez, orman köyüleri ile ilgili olarak ise, şunları söyledi:"ORKÖY'den yararlanan vatandaşlarımız var. Bunların ne kadar zor şartlarda ormanlarımızı sahiplendiğini biliyoruz. Bu çerçevede de özellikle orman köylülerimizi ekonomik olarak rahatlatacak 4-5 adımımız var. Ormanı adeta muhafız gibi herhangi bir bedel almaksızın koruyan ve kollayan orman köylüsüne, ormandan elde edeceğimiz gelirin yüzde 10'unu vereceğiz."
Bakan Kirişci, orman köylülerinin kereste ihtiyaçlarının karşılanması ve kırsalda sosyal güvenliğin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirerek, orman kooperatifleriyle ilgili düzenlemeye değindi. (İLKHA)

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Mobilya tamir ve döşeme sektörü hareketli

2023-04-28 16:53 - Güncel

Meteorolojiden yağış uyarısı

2023-04-25 07:53 - Güncel

Meteorolojiden 6 il için sel ve su baskını uyarısı

2023-04-27 15:10 - Güncel

Camiden ayakkabı çaldı! (Videolu)

2023-04-27 14:47 - Güncel

Şanlıurfa'da seçim aracına saldırı iddiasıyla ilgili açıklama

2023-04-24 11:36 - Güncel

Şanlıurfa’da selden zarar gören parklar yenileniyor

2023-04-25 22:44 - -

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

2023-04-27 14:10 - Güncel

Diyarbakır’daki çadır kentin bir kısmı kaldırıldı

2023-04-24 13:34 - Güncel

Bakan Özer: Kadınlarımızı ailenin koruyucusu olarak destekliyoruz

2023-04-28 14:00 - Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İngiliz mevkidaşı Cleverly ile görüştü

2023-04-23 23:17 - Güncel

İlgili Haberler

Vali Özkan’dan koruyucu aile çağrısı

11:17 - Güncel

Efeler Belediyesi’nin evde bakım hizmetlerine talep artıyor

13:04 - Güncel

Deprem bölgesindeki işitme kayıplı çocuklara umut olan proje

13:05 - Güncel

Termal Hamamı’nda çalışmalar hızla devam ediyor

13:08 - Güncel

Beklenen çalışma başladı

13:15 - Güncel

Günün Manşetleri

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na Hamit Sümer Atandı

22:08 - Diyarbakır

Kardeş Acısına Dayanamadı

17:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Görev Değişimi

16:40 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Denetimlerinde Ceza Yağdı

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Doğal Ürünler Tezgâhların Gözdesi Oldu

16:12 - Diyarbakır