?>

Tatil dönüşü kilo alımına dikkat

Özel Denizli Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Meryem Güç, tatil dönüşü alınan kilolara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu..

Sağlık - 4 yıl önce

Özel Denizli Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Meryem Güç, tatil dönüşü alınan kilolara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Önümüzdeki hafta okulların açılacak olmasıyla birlikte birçok aile tatilden döndü. Tatilde rahat beslenme ve her şey dahil otellerin sunduğu yiyeceklerden dolayı kilo alımı birçok kişinin sorunu haline gelirken alınan kiloları verme konusu da hepimizin bildiği gibi kolay olmayabiliyor. Dyt. Meryem Güç, tatilde alınan kiloların tatil dönüşü dikkatli beslenme ile verilebileceğine dikkat çekti. “Yiyecekleri kontrollü yemeliyiz” Beslenmenin açlık duygusunu bastırmak veya karın doyurmak olmadığını belirten Diyetisyen Güç, “Sağlığımızı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitemizi yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarda ve uygun saatlerde bilinçli bir şekilde tüketmek gerekir. Sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarımızı tatil ve seyahatlerimizde de devam ettirmeliyiz. Tatil döneminde kısa bir süreliğine de olsa beslenme düzenimiz, öğün saatlerimiz değişse bile öğün düzenimizi bozmadan belirli aralıklarla beslenmeliyiz. Yemeyi özlediğimiz veya sevdiğimiz besinleri tüketirken sıklığına dikkat edilmeli, fazla miktarda tüketebileceğimiz yiyecekleri kontrollü yemeliyiz” dedi. Günde en az 8 bardak su tüketimine dikkat edilmelidir” Tatilde doğru beslenmenin önemine değinen Dyt. Meryem Güç, “Açık büfe ana yemeklerde tercihinizi salata, sebze, yoğurt, cacık, ızgara et çeşitlerinden ve tam tahıl ekmeği, bulgur ya da kuru baklagillerden yana kullanabilirsiniz. Tatlı tüketmek istediğiniz zaman yemeklerden 2 saat sonra olacak şekilde tercihiniz sütlü tatlı ya da dondurma olabilir. Asitli içecekler yerine ayran, su veya şekersiz limonata tercih edebilirsiniz. Tüketilen meyve miktarına da dikkat edilmesi gerekir. Posa oranı yüksek olan şeftali, armut, kayısı, kiraz veya erik tüketilebilir. Ödem, hazımsızlık ve şişkinlik problemleriyle karşılaşmamak için günde en az 8 bardak su tüketimine dikkat edilmelidir” şeklinde bilgi verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

″Karaciğer birden bire siroz olmaz″

2021-08-27 00:00 - Sağlık

Kutlu zafer etkinliğinde Sultanbekov rüzgarı

2021-08-25 00:00 - Kültür Sanat

Eylülde çocuklara grip aşısı

2021-08-30 00:00 - Sağlık

Elazığ’dan iki sporcu podyuma çıktı

2021-08-29 00:00 - Spor

Çocukluktan gelen eski eşya biriktirme hobisi onu antikacı yaptı

2021-08-27 00:00 - Kültür Sanat

Elazığ’da iki otomobilin hurdaya döndüğü kazada 9 kişi yaralandı

2021-08-30 00:00 - Güncel

Hem selin izleri siliniyor, hem de korona ile mücadele sürüyor

2021-08-30 00:00 - Sağlık

Köylünün hayali gerçeğe döndü

2021-08-29 00:00 - Ekonomi

Ormanlık alandan gelen çığlık sesleri ekipleri harekete geçirdi

2021-08-29 00:00 - Güncel

Erdoğan: “Önemli bir rakibe karşı önemli bir galibiyet aldık”

2021-08-29 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Mobil yürüme robotu çocuklara umut oluyor

10:45 - Sağlık

Tavşanlı’da marketlerde fiyat takibi denetimleri sürüyor

10:30 - Sağlık

10 yıl sonra nakille adeta yeniden doğdu

13:30 - Sağlık

Soğuk hava astım ataklarını tetikliyor

11:03 - Sağlık

Diyaliz hastalarına moral yemeği

11:10 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır Zerzevan Kalesi'nde Tarihi Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

10:07 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 6 ilde Dev Operasyon

09:59 - Asayiş

Pedagoglardan Dijital Oyun Uyarısı

15:53 - Diyarbakır

Türk Kızılayı’ndan Dicle’de Kan Bağışı Seferberliği

15:45 - Diyarbakır

Diyarbakır Turizmi İçin Ortak Akıl

15:43 - Diyarbakır