?>

TBMM'de depremzedeler için düzenleme

TBMM'de görüşülen kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifine ilişkin görüşmelerde, depremlerin etkilerinin giderilmesine yönelik maddeler eklendi.

Güncel - 3 yıl önce

Yapılan düzenlenmede şu maddeler yer aldı:
Teklife eklenen maddelere göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu etkiler dikkate alınarak Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılacak başvuruların ve ödenecek taksitlerin süreleri birer ay uzatılacak.
Mücbir sebep hali ilan edilen illerdeki dairelere borçlu olanlar, mücbir sebebin sona erdiği tarihi izleyen ayın sonuna kadar başvuracak ve ödemelerini bu süreyi takip eden aydan başlamak üzere belirtilen süre ve şekilde yapacak.
Depremden kendisi, eşi, çocuğu veya anne ve babası etkilenen hizmet erbabına, işverenler tarafından 6 Şubat-31 Temmuz 2023 tarihlerinde mevcut ücret, prim, ikramiye gibi ödemelerine ilave olarak yapılan ayni yardımlar ile 50 bin lirayı geçmeyen nakdi yardımlar prime esas kazanca dahil edilmeyecek.
Bu yardımlar üzerinden gelir vergisi ve damga vergisi alınmayacak.
Depremden etkilenen vatandaşlara, sahibi oldukları konutları ikamet amacıyla bedelsiz olarak tahsis eden konut sahipleri için emsal kira bedeli uygulanmayacak.
Depremde vefat edenlerin mirasçılarına, sigorta ve emeklilik şirketlerince ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) yapılan ödemelerden gelir vergisi tevkifatı yapılmayacak.
Depremde ölenlerin mirasçılarına veraset yoluyla intikal eden mallar ile bunların eşine, çocuklarına, anne ve babasına işverenlerce yapılan yardımlar, veraset ve intikal vergisinden istisna tutulacak. Bu şekilde gerçekleşen intikaller nedeniyle veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilmeyecek, ilişik kesme belgesi aranmayacak. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Minibüs ile beton mikseri çarpıştı: 2 yaralı

2023-03-07 14:53 - Güncel

Malatya'da 32 bin 195 bina yıkılacak

2023-03-07 06:54 - Güncel

Pazar esnafına "ağır hasarlı binaların olduğu yerde pazar kurmayın" uyarısı

2023-03-06 11:58 - Güncel

Açılış için gün sayan işyeri, hırsızlar tarafından soyuldu

2023-03-07 21:49 - Güncel

OHÂL kapsamında eğitim alanında alınan tedbirler Resmî Gazete'de

2023-03-03 11:39 - Güncel

DBB, tesislerinde 6 bin 200 depremzede ağırladı

2023-03-02 14:51 - Güncel

Diyarbakır'da ağır hasarlı bitişik 2 binanın yıkım işlemi gerçekleştirildi

2023-03-08 16:47 - Güncel

Tıbbi görüntüleme hizmeti alınacaktır

2023-03-02 16:43 - Güncel

Sivas'ta 4,2 büyüklüğünde deprem

2023-03-07 17:38 - Güncel

Anne ve babasının antika merakı önce hobi, sonra gelir kapısı oldu

2023-03-08 12:07 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Girne’deki gemi kazasında eşini kaybeden adamdan yürek burkan sözler

13:04 - Güncel

Avcılar ihbar etti, ekipler topladı: Kaçak avcılık düzenekleri imha edildi

13:05 - Güncel

Karadeniz Bölgesi’nin baro başkanları Kastamonu’da buluştu

13:06 - Güncel

Koruma altındaki kum zambakları çöplerin arasında kaldı

13:06 - Güncel

Dağköy’de kadın ve gençlerle üretim büyüyor

13:11 - Güncel

Günün Manşetleri

AK Parti Sur İlçe Başkanlığı’nda bayrak değişimi: Yeni başkan Mücahit Alakuş görevi devraldı

21:07 - Diyarbakır

Pazar günü fırtına alarmı! Meteoroloji saat verdi

16:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da çocukların hayal dünyası Barbie ile renklenecek

15:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da akaryakıt tankeri devrildi

15:20 - Diyarbakır

Akbal’dan Arslan’a Ziyaret

15:04 - Diyarbakır