?>

TDV Kahramanmaraş’ta sıcak yemek kapasitesini günlük 10 bin kişiye yükseltti

​​​​​​​Türkiye’yi yasa boğan depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta, faaliyetlerini artıran Türkiye Diyanet Vakfı mobil mutfak aracılığıyla yemek kapasitesini günlük 10 bine çıkarttı.

Güncel - 4 yıl önce

Depremin yaşandığı bölgelerde en temel ihtiyaçlardan biri olan sıcak yemeği mobil mutfakla karşılayan TDV; sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün kahvaltı ile sıcak yemek ikramında bulunuyor.
Türkiye Diyanet Vakfı Hayri ve Sosyal Hizmetler Müdürü Abdullah Aydos, bölgeye ulaştıkları ilk gün, günlük 3 bin kişilik yemek çıkarttıklarını, ihtiyaca binaen bu sayıyı artırdıklarını ifade etti.
Deprem bölgesindeki mobil mutfak aracında günlük 10 bin kişilik yemek çıkarttıklarını bildiren Abdullah Aydos, "Bölgelerdeki afetzedelerin ve görev yapan ekiplerin en önemli ihtiyaçlarından biri de sıcak yemek. Vakıf olarak depremin yaşandığı ilk andan itibaren mobil mutfağımızı, mobil ikram araçlarımızı, arama-kurtarma ekiplerimizi Vakfın tüm envanterini bölgeye sevk ettik, sevk etmeye de devam ediyoruz. Şu an belirlenen ihtiyaçlara göre Türkiye'nin dört bir yanından il müftülüklerinin ve Vakfımız şubelerinin organize ettiği insani yardım tırları depremden etkilenen illerimize hızla ulaşıyor." dedi.
Sıcak yemeğin yanında çay, kahve ve çeşitli ikramlarla da bölgede vatandaşlara ve personellere ulaştıklarını belirten Aydos, "Gece gündüz demeden, doğru düzgün uyku uyumadan bölgedeki görevlilerimiz cansiperane çalışmalarını sürdürüyor. Milletimizin desteğiyle tüm imkanlarımızı depremin açtığı yaraları sarmak için seferber ediyoruz. İnşallah bu zorlu günlerin üstünden ülkece hep beraber el ele vererek geleceğiz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Yaralılara ilk tıbbi müdahale sahra çadırlarında yapılıyor

2023-02-07 09:11 - Güncel

Kızılay Bursa İl Merkezi gönüllüleri dualarla Adıyaman'a gönderildiler

2023-02-09 14:11 - Güncel

Laboratuvar hizmeti alınacaktır

2023-02-09 14:40 - Güncel

Adıyaman'da arama kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor

2023-02-09 17:55 - Güncel

Paratiroid bezi adenomu nedir, belirtileri nelerdir?

2023-02-05 10:30 - Sağlık

THY'den iç hatlar açıklaması: Adana, Elazığ ve Diyarbakır uçuşları devam ediyor

2023-02-06 21:54 - Güncel

Nurdağı-Gaziantep yolu sadece acil geçişler için açık olacak

2023-02-06 22:58 - Güncel

Depremde zarar gören TAG Otoyolu onarılıyor

2023-02-07 10:27 - Güncel

Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem

2023-02-06 05:16 - Güncel

Kahramanmaraş'taki deprem anına ait görüntüler hayrete düşürdü(Videolu)

2023-02-10 02:05 - Güncel

İlgili Haberler

Kumsalda başlayan umut yolculuğu denizde tamamlandı

12:58 - Güncel

Sinop’ta yeşil kampüs çalışması

13:08 - Güncel

Türkeli’de içme suyu kuyularının enerji hatları yenileniyor

13:10 - Güncel

İstanbul’un uzaydan çekilen fotoğrafları paylaşıldı

12:32 - Güncel

Kartepe’ye modern spor kompleksi inşa ediliyor

12:41 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 500 yıllık ticaret izleri

13:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 250’den fazla çocuk sporla buluştu

12:36 - Diyarbakır

Hem tarih hem can dostları için çözüm bekleniyor

12:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da da cihaz fiyatları artabilir

12:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da ehliyetsiz sürücüye 250 bin lira ceza

12:10 - Diyarbakır