?>

Tehlike oluşturan üst geçit kapatıldı, vatandaşlar yeni köprü talep ediyor

Batman’ın Çarşı Mahallesi ile Akyürek Mahallesi’ni birbirine bağlayan ve sıklıkla kullanılan TCDD üst geçidi, tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yaya geçişine kapatıldı. Vatandaş kısa sürede yeni üst geçidin yapılmasını talep ediyor.

Bölge - 2 yıl önce

Kentin en eski üst geçidi sağlamlık açısından ciddi sorunlar yaşaması, vatandaşları endişelendiriyor. Vatandaşlar, eski ve tehlikeli köprünün bir an önce yıkılarak yerine güvenli bir üst geçit yapılmasını talep ediyor.
Özellikle okulların önünde bulunan bu köprünün her gün yüzlerce öğrenci ve vatandaş tarafından kullanılması nedeniyle, olası kazaların önüne geçilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Batman halkı, yaya geçişine kapatılmasına rağmen kimi öğrencilerin halen köprüyü kullandıklarını belirterek, yetkililerden köprünün yenilenmesini ve güvenli bir ulaşım sağlanmasını bekliyor.
"Kısa sürede yeni köprü yapılması gerekir"
Her an yıkılma tehlikesi olan üst geçidin yerine bir an önce yenisinin yapılması gerektiğini belirten vatandaş Fahri Özcan, "Yaya üst geçit köprüsüne tren çarpmasından sonra yamuldu ve çok tehlike arz ediyor. Üstünden geçmek istedim ama çok sallandığı için geri dönüp köprüden indim. Yetkililer kimse köprüyü kullanmasın diye önlem olarak girişini kapattır. Köprü iki okulun önündedir. Öğrencilerin sürekli kullandığı bir köprüydü ve birçok vatandaşında yolu kısalıyordu. Kısa sürede buranın yıkılıp yerine yeni ve daha sağlam bir körü yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Öğrenciler tehlike arz eden köprüyü halen kullanmakta"
Halen üst geçidi kullanan vatandaş ve öğrencilerin olduğuna dikkat çeken Mehmet Zeki Şengül, "Kısa sürede yeni bir üst geçit köprü yapılmasını çok isteriz. Çünkü daha kimse zarar görmeden yapılması lazım. Köprü girişini kapatmalarına rağmen öğrenciler, çocuklar ve vatandaş halen köprü üstünden geçmektedirler. Bu köprü çok eski bir köprüdür. 30 yıldan fazladır Batman'dayım bu köprü vardı ve halen vardır. Yıkılmak üzere olan ve neredeyse Batman'ın en eski köprünü olan bu köprünün yakılıp yerine yeni ve sağlam bir köprü yaparlarsa çok iyi olur." şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

2024-12-15 02:42 - Diyarbakır

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Çözüm artık bir seçenek değil, zorunluluktur

2024-12-14 17:24 - Güncel

Amedspor ve Şanlıurfaspor’a PFDK’dan Ağır Cezalar

2024-12-13 15:08 - Diyarbakır

Tv için bu ayarları yapmayı unutmayın!

2024-12-15 14:26 - Güncel

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne Alper Uzman atandı

2024-12-17 16:47 - Güncel

Yerli Malı Haftası Nedir ve Neden Kutlanır?

2024-12-16 19:27 - Güncel

Siirt'te yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi

2024-12-18 14:56 - Güncel

Diyarbakır'da hacı adaylarına ücretsiz kart müjdesi

2024-12-14 23:17 - Diyarbakır

İstanbul barajlarındaki doluluk oranları açıklandı

2024-12-16 15:00 - Güncel

Diyarbakır'ın Sağlık Üssü 2024'te Rekor kırdı

2024-12-17 16:27 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Güneydoğu’da Tarımsal Sulama Alarmı

09:53 - Bölge

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakırlı Sultan Şırdanı Markaya Dönüştürdü

17:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yaz tatili eğitimle renklendi

15:50 - Diyarbakır

Rojin Kabaiş'in DNA izleri 2 yıl sonra incelenecek

15:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Gazi Caddesi’nde Trafik Çilesi

15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 Derece Sıcaklıkta Örnek Duyarlılık

14:59 - Diyarbakır