?>

Tek şeritli ve kaldırımsız okul yolu kazaya davetiye çıkarıyor

Elazığ Kovancılar Anadolu Lisesi öğrencileri, 8 yıldır tek şeritli yol ve yolun kenarında kaldırım olmamasından dolayı araçların kullandığı yolun üzerinde okula gidip gelmeleri nedeniyle toz, toprak ve çamura bulanıp trafik kazası riski ile de karşı karşıya kalıyor.

- - 3 yıl önce

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bulunan Kovancılar Anadolu Lisesi öğrencileri, 8 yıldır yapılmayan yol nedeniyle ciddi problemler yaşıyor. 
Tek şeritli olması nedeniyle iki aracın yan yana gidemediği yolda, karşı karşıya gelen araçlardan biri şarampolde beklerken diğeri daha sonra geçebiliyor. 
Öğrencilerin okula gelme ve gitme saatlerinde ise kaldırımın olmaması nedeniyle öğrenciler araçların arasında zorla ilerleyebiliyorlar.

Hasan Ayyıldız

Okul servis şoförlerinden  Hasan Ayyıldız, 5-6 yıldır bu okula servis şoförlüğü yaptığını, kaldırım olmaması nedeniyle okul dağıldığı zaman servis ve öğrencilerin yolda iç içe ilerlediğini, bunun da tehlikeye yol açtığını, kazaya sebebiyet verdiğini ve bu yüzden çok sıkıntı çektiklerini belirterek yetkililerden bu sorunu halletmelerini istedi. 
Öğrenci velisi Kenan Kavaklı ise, kaldırımın olmamasından dolayı ve yolun dar olması neticesinde çocukların üstlerinin sürekli toz toprak içinde kaldığını, en azından bu yolun asfaltlanması veya parke taşı ile düzgün bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.
Kovancılar Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hacı Kılınç, bu okulun 8 yıl önce yapıldığını ve yapıldığından bu zamana kadar yol ve kaldırım sorununun devam ettiğini, yetkililere defalarca konuyu götürmelerine karşılık sorunu çözemediklerini belirtti.

Kovancılar Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hacı Kılınç
Kılınç, "Biz öğrencilere 80 santimetre genişliğinde bir kaldırım yapılmasını istiyoruz. Bir diğer sorunumuz ise yol sorunudur. Kaymakam bey defalarca bu yoldan gitti geldi. Kendisi de bu yolun olmadığını söylüyor. Belediye Başkanı da bu yolun bu şekilde olduğunu biliyor. 8 yıldır bu yol konusunda bir arpa boyu mesafe kat edilemedi. Bu yolun sorunu, bir aracın şarampolde beklemesi diğerinin geçmesi veyahut da kalabalık bir öğrenci topluluğunun geçebilmesi için aracın şarampolde beklemesidir. Bir de yolun dar olmasından dolayı okuldan çıkan öğrenciler ile servis araçları iç içe olduğu zamanlarda, servis araçlarının aynası çocukların kafasına çarpıp çarpıp gidiyor. İki yıl önce 2 öğrencimiz bu şekilde yaralandı. Daha büyük bir mağduriyete de bu kazalar sebebiyet verebilirdi. Bu yolun yapılması için illaki burada bir kazanın yaşanması mı gerek? İllaki burada birinin canının yanması mı lazım? Kışın ise bu yol bir buz pistine dönüşüyor. Yolun dar olmasında ve kaldırımın olmamasından dolayı servisle gelmekte olan çocuğun bile yandaki tarlaya girmek zorunda olmasından dolayı  ayağı çamurlu bir şekilde eve geliyor." dedi. 
Kılınç, tüm yetkililere seslenerek bu yolun bir an önce yapılmasını istedi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Balkon korkuluklarına kafası sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

2023-09-27 12:54 - Güncel

2 ilde PKK operasyonu: 20 gözaltı

2023-10-02 09:08 - Güncel

Adalet Bakanı Tunç'tan Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama

2023-10-01 11:34 - Güncel

Kur'an Nesli Platformu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

2023-09-25 19:10 - -

Kamu müteahhitleri Diyarbakır’da bir araya geldi

2023-09-29 19:34 - -

Dr. Fehmi: Batı, toplumun yapı taşı olan aile ve kadını hedef alıyor

2023-10-01 14:46 - Güncel

Cenaze namazı nasıl kılınır?

2023-09-28 15:57 - Güncel

Denizlerde fırtına bekleniyor

2023-10-02 07:57 - Güncel

İstanbul ve 4 il için sağanak yağış uyarısı

2023-09-28 12:38 - -

Şanlıurfa'da dolandırıcılık operasyonu: 11 gözaltı

2023-09-28 13:15 - Güncel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 12 katlı plazada korkutan yangın: 8 kişi dumandan etkilendi

02:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’da plazanın dış cephesinde yangın: Bina tahliye edildi

00:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mevlid Kandili için 16 ayrı noktada buluşma

14:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da aydınlatmada yeni trend

14:37 - Diyarbakır

Bağlar’da değişen hayat: Sessiz sokaklar çocuk sesleriyle doldu

13:27 - Diyarbakır