?>

Tepebaşı’ndan kadınlar için anlamlı protokol

Güncel - 1 yıl önce

Tepebaşı Belediyesi ve Kadın İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği arasında Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) kurumsal iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol ile dernek tarafından hazırlanan Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı, Tepebaşı bölgesinde uygulanacak. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Kadın İnsan Hakları Yeni Çözüm Derneği Başkanı Ebru Batık tarafından kurumsal iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında dernek tarafından geliştirilen ve 16 oturumdan oluşan Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nda iş birliği sağlanarak Tepebaşı bölgesinde uygulanması ve daha fazla kadının KİHEP’ten faydalanabilmesi amaçlanıyor.
“Kadın öncelikli projeleri hayata geçiriyoruz”
Protokol imza töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Sosyal ve toplumsal hayatın ayrılmaz bir parçası olan kadınlarımız, aile düzeninde, iş hayatında, üretimde, sanattan, spora her alanda başarılarıyla gelecek nesillere örnek oluyorlar. Bizler de Tepebaşı Belediyesi olarak öncelikle ve özellikle kadın ve çocuk odaklı projeler hayata geçiriyoruz. Kadınların hem ekonomik hem de sosyal anlamda güçlü olmaları için pek çok uygulamamız var. Tepebaşı Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışını bütün hizmet alanlarına yerleştirmeyi ve daha bütüncül bir şekilde hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu amaçla 2022 yılında Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi(CEMR) Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamıştır. 2023 yılından itibaren hizmetlerini Yerel Eşitlik Eylem Planları kapsamında sürdürüyoruz. Belediyemizin kadınlara yönelik hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile yapılan protokol ile Tepebaşı bölgesinde yaşayan 18 yaş üstü kadınlara ve belediyemiz kadın personeline yönelik Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) uygulanması hayata geçirilecek. Projenin tüm kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Daha fazla kadına ulaşmak istiyoruz”

Kadın İnsan Hakları Yeni çözüm Derneği Başkanı Ebru Batık ise, 21 belediye ile protokol imzaladıklarını belirterek “Bizim için Eskişehir’de ve Tepebaşı’nda olmak çok keyifli. Bizi burada ağırlamanız çok değerli. 2025 yılının ilk protokolünü Tepebaşı’nda yapıyoruz. Bu protokolle daha fazla kadına ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

İtfaiye erleri yangın anında izlenecek adımları tek tek anlattı

2025-01-27 18:02 - Eğitim

Diyarbakır, Depremdeki Riskli Bölgelerde Nerede Yer Alıyor?

2025-01-26 13:42 - Diyarbakır

Sarıgöl’de tütün alımlarına başlandı

2025-01-26 18:28 - Ekonomi

Diyarbakır’da Hasta ziyaret Saatleri değişti

2025-01-28 13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kar hasreti ne zaman bitecek!

2025-01-23 14:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çekçek Arabaları Geçim Kaynağı Oldu

2025-01-27 13:43 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Güzeldere Geçidi’nde tipi trafiği olumsuz etkiliyor

15:36 - Güncel

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Kuchekbayev’i kabul etti

15:37 - Güncel

Yayladağı Gümrük Kapısı’nda dostluk iftarı

15:38 - Güncel

MSB: İran'dan ateşlenen füze imha edildi

14:08 - Güncel

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Buldan depremi açıklaması

14:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Güneşli Hava Şehre Canlılık Getirdi

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları mutlu eden görüntü

15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şadırvanı dilek kutusu yaptılar

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da mobilya üretmek zor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır'da her gün farklı bir camide ibadet ediyor

14:44 - Diyarbakır