?>

Terörsüz Türkiye sürecini Avrupa’ya anlatacaklar

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve kardeşi Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Gültekin, Terörsüz Türkiye sürecini Avrupa ülkelerinde gerçekleşecek bilimsel uluslararası kongre ve sempozyumlarda anlatacak.

Siyaset - 3 saat önce

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024 tarihinde TBMM’de yaptığı tarihi çağrı ile başlayan ve Cumhur İttifakı’nın kararlılıkla devam ettirdiği "Terörsüz Türkiye" süreci, Gültekin kardeşler tarafından akademik perspektifte irdelenmeye devam ediyor. Paris, Roma, Budapeşte başta olmak üzere; çeşitli Avrupa ülkelerinde düzenlenecek 6 ayrı uluslararası bilimsel toplantıda bildirileri kabul edilen Gültekin kardeşler, Terörsüz Türkiye sürecini, dünya tarihinin en önemli barış iletişimi projelerinden biri olarak modelleştirdi.

"Barış İletişimi Perspektifinden Terörsüz Türkiye Süreci ve Devlet Bahçeli Liderliği başlıklı "kitapları,2025 yılında yayınlanan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Prof. Dr. Tuba Gültekin, Terörsüz Türkiye sürecinin toplumsal karşılığı, uluslararası barış açısından önemi, ikna edici barış dizilimi, koruyucu barış ölçeği, barış garantörlüğü, toplumsal beka hareketleri ve istikrar modeli olarak süreci anlatan başlıkları, birer akademik bildiri olarak sunacaklar.

Prof. Dr. Tuba Gültekin ve Bilgehan Gültekin, Terörsüz Türkiye konusunu irdeledikleri akademik çalışmalarında ayrıca bir barış iletişimi ölçeği geliştirdiler. Terörsüz Türkiye sürecinin her bir aşamasının ve sürecin ilerleyişinin bir barış liderliği modeli olduğunu vurgulayan akademisyen kardeşler, süreç içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli liderliğinin siyasal iletişim açısından, uluslararası liderlik konusunda dönüşüm ve yüksek bir meşruiyet modeli olduğunu vurguladılar. Toplumsal destek algoritması da geliştiren Gültekin kardeşler, toplumda artan derecede destek bulmaya başlayan Terörsüz Türkiye sürecine toplumsal desteğin en yüksek oranda sağlanması için iletişim kampanyası önerileri de hazırladılar.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tarihi Surlarda Yürekleri Ağza Getiren Olay

2026-06-08 13:30 - Diyarbakır

Sur'un Huzuruna Silahlı Saldırı!

2026-06-08 12:42 - Diyarbakır

Buğday tarlası küle döndü

2026-06-13 23:45 - Diyarbakır

Sıcaklar Bastırdı, Karpuz Tezgâhlardaki Yerini Aldı

2026-06-14 15:17 - Diyarbakır

Camide Gören Dönüp Bir Daha Bakıyor

2026-06-13 17:41 - Diyarbakır

Vali Zorluoğlu Sürecin Yol Haritasını Anlattı

2026-06-09 16:08 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hasat Kapıda, Nakliye Cep Yakıyor

2026-06-12 15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe

2026-06-11 11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İçme Suyu Altyapısında Kritik Eşik Aşılıyor

2026-06-08 10:58 - Diyarbakır

Bağlar’da Alevler Çatı Katını Sardı

2026-06-08 15:44 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Beştepe’de Kritik Zirve Kabine Masasında Ekonomi ve Bölgesel var

08:25 - Siyaset

Adalet Bakan Yardımcısı Ayyıldız’dan Vali Aydoğdu’ya ziyaret

13:13 - Siyaset

Yeni seçilen muhtarlar mazbatalarını aldı

12:09 - Siyaset

Nilüfer’de güvenli gıda semineri

11:40 - Siyaset

Erdoğan'dan Güvenlik ve Terörle Mücadele Mesajı

16:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakırlılar da Başvuru Yapabilecek

13:37 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İl Olmaya En Yakın İlçesi Hangisi

13:27 - Diyarbakır

Vatandaşın Cebini En Çok Hangisi Zorluyor

13:20 - Diyarbakır

Gözlük ve Lenslere Veda Etti

12:05 - Diyarbakır

Ölüm Yolu Yine Can Aldı Diyarbakırlılar İsyanda

10:00 - Diyarbakır