?>

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan Derbi Sonrası Skandal Sözler: Tarafsızlık Tartışma Konusu Oldu

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası konuşan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sözleri, “federasyon başkanı mı, kulüp başkanı mı?” sorularını gündeme getirdi. Galatasaray cephesi hedef alınırken, hakem hataları görmezden gelindi.

Diyarbakır - 3 ay önce

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, 1-1 berabere biten Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamalar, spor kamuoyunda büyük tepki çekti. Hacıosmanoğlu’nun, Galatasaray’ın hakem kararlarına yönelik itirazlarını geri plana itip, “Serzenişte bulunması gereken kulüp Fenerbahçe” sözlerini kullanması, federasyonun tarafsızlığına gölge düşürdü.
Derbi sonrası Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Başkan Vekili Abdullah Kavukcu’nun TFF’ye giderek özellikle verilmeyen bir sarı kart pozisyonu hakkında şikâyette bulunduğunu açıklayan Hacıosmanoğlu, buna rağmen eleştirilerin yönünü Galatasaray’dan uzaklaştırarak Fenerbahçe üzerinden kurdu. Bu yaklaşım, kamuoyunda “TFF Başkanı, federasyon adına değil Fenerbahçe adına konuşuyor” yorumlarına neden oldu.

Tarafsızlık Yerine Kulüp Dili

Hacıosmanoğlu’nun, “Algıyla Türk futboluna iş yaptıramazlar” sözleri ise özellikle Galatasaray camiasında tepkiyle karşılandı. Sarı-kırmızılı kulüp, sezon boyunca birçok tartışmalı kararla karşı karşıya kalırken, federasyon başkanının bu sert ifadelerle doğrudan Galatasaray’ı işaret etmesi, tarafsızlık ilkesinin zedelendiği yorumlarını beraberinde getirdi.
TFF Başkanı’nın, “Hakem maçın sonucuna etki etmedi” değerlendirmesi de futbol kamuoyunda tartışma yarattı. Zira hem derbi özelinde hem de sezon genelinde birçok kritik pozisyonda Galatasaray aleyhine hatalar yapıldığı görüşü geniş kesimlerce dile getiriliyor.

22 Hakem Daha PFDK’ye Sevk Edildi, Ancak Eleştiriler Bitmedi

Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarında, 22 hakemin daha tedbirli olarak PFDK’ye sevk edildiğini duyurması, hakemlik sisteminde yaşanan krizin boyutunu bir kez daha ortaya koydu. Ancak bu geniş çaplı soruşturmalara rağmen, federasyon başkanının derbiye ilişkin yorumlarında tek taraflı bir dil benimsemesi, “adalet” vurgusuyla çelişti.

Galatasaray’a Yönelik Eleştiriler Tepki Çekti

TFF Başkanı’nın, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un “Arda Kardeşler neden bitti, Yasin Kol neden devam ediyor?” sözlerine verdiği yanıt da camiada rahatsızlık yarattı. Hacıosmanoğlu’nun, Arda Kardeşler’in hakemliğinin zaten fiilen bittiğini söylemesi, yargısız infaz olarak değerlendirildi.

Federasyon Başkanından Beklenen Tarafsızlık Nerede?

Spor hukukçuları ve futbol yorumcuları, TFF Başkanı’nın görevinin kulüpler arasında hakemlik yapmak değil, adalet ve eşitliği sağlamak olduğuna dikkat çekiyor. Ancak son açıklamalar, Hacıosmanoğlu’nun özellikle büyük kulüpler arasında açık bir taraf görüntüsü verdiği yönündeki eleştirileri güçlendirdi.
Galatasaray cephesi ise, federasyonun söylemlerinin ve hakem kararlarının “eşitlik” ilkesinden uzaklaştığını savunmaya devam ediyor. Sarı-kırmızılı yöneticiler, TFF’nin kulüpler üstü bir yapı olması gerekirken, açıklamaların aksine bir tablo ortaya koyduğunu vurguluyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 'acilen' hastaneye kaldırıldı

2025-12-08 15:02 - Sağlık

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

2025-12-05 16:00 - Ekonomi

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

2025-12-02 14:52 - Ekonomi

Akdeniz'de korkutan deprem!

2025-12-05 15:51 - Güncel

Bilal Erdoğan’dan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına Yanıt

2025-12-02 15:01 - Siyaset

Yüksekova’da Telefon Bataryası Patladı Aile Ölümden Döndü

2025-12-03 13:52 - Bölge

Türkiye ve Çin ortaklığında ’Uluslararası Seramik Laboratuvarı’ kuruluyor

2025-12-08 12:17 - Eğitim

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

2025-12-05 14:34 - Diyarbakır

UNESCO Kahramanmaraş’ı edebiyat şehri seçti

2025-12-07 11:12 - Kültür Sanat

Diyarbakır'da Bıçak Parası Skandalı: Doç. Dr. M.T.K. Görevine Döndü, Davası Devam Ediyor

2025-12-08 13:22 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır