?>

TOKİ, İslahiye’deki tüm afet konutlarını tamamladı

Siyaset - 1 yıl önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ, depremin ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapımına başladığı 4 bin 563 konutun tamamının inşasını bitirdi. Evlerine taşınan vatandaşların görüntülerini paylaşan Bakan Kurum, "İslahiye’de zor günler geride kaldı. Asrın birlikteliği ile inşasına başladığımız tüm konutlarımızı tamamladık. Ailelerimiz sıcak yuvalarında güvenle ve huzurla otursunlar. Haneleri şen olsun" dedi.
Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep’te bugüne kadar 19 bin 428 konut, 52 iş yeri ve 2 bin 995 köy evi olmak üzere toplam 22 bin 475 konut teslim edildi. Yıl sonuna kadar 23 bin 694 konut, bin 219 iş yeri ve 4 bin 587 köy evi olmak üzere toplamda 29 bin 500 konut ve iş yeri teslim edilmiş olacak. Depremde yıkıma uğrayan İslahiye ilçesinde ise TOKİ inşa sürecini tamamladı. 2+1 ve 3+1 olarak radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle 4 bin 563 konut inşa edildi. Evlerin tamamı hak sahiplerine teslim edildi.
"İslahiye’de tüm konutlarımızı tamamladık"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni evlerine taşınan vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, "İslahiye’de zor günler geride kaldı. Asrın birlikteliği ile inşasına başladığımız tüm konutlarımızı tamamladık. Ailelerimiz sıcak yuvalarında güvenle ve huzurla otursunlar. Haneleri şen olsun" ifadelerini kullandı.
Sadece konut değil sosyal alanlar da kazandırıldı
İlçedeki tüm projeleri tamamlamanın huzurunu yaşadıklarını belirten TOKİ uzmanı Hasan Çolak, "Önceliğimiz depreme dayanıklı konutlar üretmek. Ama bunun yanında vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlerini idame ettirebileceği, yeşil alanı fazla olan, çocuk oyun grupları, basket sahaları olan alanları da inşa ettik. Vatandaşlarımızın depremden sonrası hayata adapte olabilmesi için bu donatıların da olması önemliydi. Artık alt yapısıyla, otoparkıyla ve çeşitli sosyal donatılarıyla vatandaşlarımıza evlerini teslim ediyoruz" dedi.

"Kimse inkar etmesin, 11 ile yetişti"

Yeni evine yerleşen Cemal Yılmaz, konutların hızla inşa edildiğine dikkati çekerek, "Bugünler bize büyük bir nimet gibi geliyor. Her haliyle sana hizmet eden bir kuruluşa sahip olursa insan sevinmez mi? Bu bizim için büyük bir ikram" diye konuştu.
Hak sahiplerinden Mine Emek ise, "Olmaz dediler. Oldu çok şükür. Gösteriş dediler, gösteriş olmadı. İşte evimde oturuyorum. Kim ne diyorsa ben inanmıyorum. Devletime güveniyorum, inanıyorum. Deprem esnasında bile devlet bizi yalnız bırakmadı. Hani diyorlar ya devlet neredeydi? Devlet her zaman yanımızdaydı. Her şekilde herkese koştular. Bakan Murat Kurum’dan Allah razı olsun. Kimse hakkını inkar etmesin. Bir İslahiye’ye değil 11 ile yetişti" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

900 rakımlı kar altındaki köyde yaşama mücadelesi

2025-02-08 16:38 - Güncel

Yolaltı Ticaret MTAL Bowling Takımı, Türkiye Finallerinde 3. Oldu

2025-02-09 15:03 - Diyarbakır

"Denizin Kıyıları" isimli fotoğraf sergisi

2025-02-08 09:53 - Güncel

Depremde hayatını kaybeden sporcuların ansına güreş turnuvası

2025-02-08 14:32 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü

10:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Şehit Aileleri ve Gazilerden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gökduman’a Anlamlı Ziyaret

21:22 - Diyarbakır

Uzmanından kritik uyarı: Ergenlik, doğru yönlendirilirse yaşam boyu başarıya dönüşebilir

15:50 - Diyarbakır

Dijital Dönüşüm Matbaacılığı Bitirmedi

15:47 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Cuma Geleneği Yaşatılıyor

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan Reklam Düzenlemesine Destek

13:17 - Diyarbakır