?>

ABD Başkanı Trump Hamas'ın Gazze'de ateşkes önerisi

ABD Başkanı Trump Hamas'ın Gazze'de ateşkes önerisine olum yanıt vermesinin iyi bir gelişme olduğunu belirterek gelecek hafta bir anlaşmaya varılabileceğine inandığını söyledi.

Dünya - 1 yıl önce

ABD Başkanı Donald Trump, New Jersey'e gerçekleştirdiği ziyaret sırada Air Force One uçağında gazetecilerin sorularını cevapladı. Hamas'ın son ateşkes önerisine olumlu cevap vermesine yönelik değerlenmesi sorulan Trump, "İyi bir gelişme" ifadesini kullanırken, henüz konuyla ilgili bilgilendirilmediğini ifade etti. Trump, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının önümüzdeki hafta imzalanabileceğine inandığını belirtti. İran'la ilgili bir soruyu cevaplayan Trump, İran'ın nükleer programının "kalıcı olarak" gerilediğini, ancak İran'ın geçtiğimiz ay ABD ve İsrail'in vurduğu yerlerden farklı yerlerde nükleer programını yeniden başlatabileceğini söyledi. Trump, İran'ın nükleer programına yönelik denetimleri kabul etmediğini ve uranyum zenginleştirmeden de vazgeçmediğini söyledi. Trump, pazartesi günü Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İran konusunu görüşeceğini vurguladı."Putin ile görüşmeden çok mutsuzum"
Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile iyi bir telefon görüşmesi yaptığını, önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeden dolayı "çok mutsuz" olduğunu, çünkü Putin'in ateşkes konusunda çalışmayı reddettiğini dile getirdi. ABD'nin Zelenskiy'nin talebi üzerine Ukrayna'ya daha fazla Patriot füzesi tedarik etmeyi kabul edip etmeyeceği sorulan Trump, "Savunma için bunlara ihtiyaç duyacaklar. Çok sert vuruldukları için bir şeye ihtiyaçları olacak" dedi. Trump, Patriot füzelerinin etkinliğini överek, silahı "oldukça şaşırtıcı" olarak nitelendirdi. Rusya-Ukrayna arasında ateşkes ihtimalleri sorulan Trump, "Bu çok zor bir durum. Başkan Putin ile yaptığım görüşmeden çok mutsuz ayrıldım. O, sonuna kadar gitmek istiyor, sadece insanları öldürmeye devam etmek. Bu iyi değil" ifadelerini kullandı.

Gümrük vergileri

Trump, 12 ülkeye yönelik gümrük vergilerini içeren mektupları imzaladığını ve mektuplarının pazartesi günü gönderileceğini söyledi.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Adile Naşit’in Hayatı, Dini ve Dram Dolu Gerçekleri: Gözden Kaçan Ayrıntılar!

2025-07-01 16:13 - Biyoğrafi

Yeşilçam Nedir? Yeşilçam Filmi ve Oyuncuları Kimlerdir?

2025-07-01 16:25 - Güncel

Diyarbakır'da Ne Kadar Türk Var?

2025-07-01 12:41 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Kürtçe Adı Nedir?

2025-07-02 13:37 - Diyarbakır

Diyarbakır ve Bölgede Etkili Olan Aşiretler hangileridir

2025-06-30 16:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın kaç ismi var?

2025-07-05 09:25 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın En Lüks Semti Hangisidir?

2025-06-30 18:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın yüzde kaçı Zaza?

2025-07-03 11:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaputtan Kalaşnikof Çıktı!

2025-07-01 10:51 - Diyarbakır

Kürtlerin Meşhur Yemekleri Nelerdir?

2025-06-30 21:43 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Gazetecinin Yaralandığı Saldırı Sonrası GGC'den Sert Tepki

14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gözlük uzmanından önemli uyarılar

13:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Menü ve Fiyat Şeffaflığı Vatandaşın Beğenisini Kazandı

13:01 - Diyarbakır

Sıcak Hava Klima ve Vantilatör Satışlarını Uçurdu

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Medeniyet Yolu Misafirlerini Bekliyor

11:57 - Diyarbakır