?>

Turizmi Canlandıracak Butik Çarşıda Sona Doğru

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde kaplıca turizmini dört mevsime yaymak amacıyla inşa edilen Çermik Butik Çarşı projesinde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Kadın girişimcilere öncelik verilecek çarşı, bölgenin turistik cazibesini artırmayı hedefliyor.

Diyarbakır - 7 ay önce

Diyarbakır’ın mineral zengini kaplıcalarıyla ünlü Çermik ilçesinde, turizmi güçlendirmeyi amaçlayan Çermik Butik Çarşı projesinde sona yaklaşıldı. Diyarbakır Valiliği, Çermik Belediyesi ve Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hayata geçirilen proje, ilçenin Hamambaşı bölgesinde 2 bin 760 metrekarelik alanda yükseliyor.
Toplam 19 dükkandan oluşan butik çarşı, özellikle kadın yatırımcılara ve Çermik esnafına tahsis edilecek. Kaplıcaları dört mevsim cazip hale getirmeyi amaçlayan proje kapsamında, el emeği ürünlerden yöresel lezzetlere kadar birçok ürün ziyaretçilerle buluşturulacak.
Her gün yüzlerce kişinin şifa bulmak için geldiği kaplıcaların hemen yanında yer alan çarşının, bölgenin turizm gelirini artırması ve istihdama önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Çermik Kaymakamı Adem Karataş, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ve Kalkınma Ajansı temsilcileri, yapımı tamamlanan çarşıda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yetkililer, butik çarşının çok yakında açılacağı müjdesini vererek projenin ilçe turizmi için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Yeni butik çarşının, Çermik’in kaplıca turizmini canlandırarak bölgenin marka değerine katkı sunması hedefleniyor.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Eğil’in Beyaz Evleri Turistlerin Gözdesi Oldu

2025-12-11 10:58 - Diyarbakır

4. esnaf kooperatifini kazandıracağız

2025-12-12 10:18 - Ekonomi

Kan portakalında hedef AB tescili

2025-12-11 10:15 - Ekonomi

Diyarbakır’ın Gözbebeği: Sedefkarlık El Sanatları Geleceğe Taşınıyor

2025-12-09 13:47 - Diyarbakır

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi!

2025-12-09 14:42 - Siyaset

Bin yıllık yemek kültürünü 400 yıllık hana taşıdılar

2025-12-12 10:09 - Ekonomi

TBMM, 2026 Bütçesini 14 Gün Boyunca Kesintisiz Görüşecek: Yoğun Mesai Başlıyor

2025-12-07 10:18 - Siyaset

Tamamlandığında dünya sıralamasına girecek

2025-12-06 11:12 - Spor

Dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı

2025-12-12 10:45 - Ekonomi

Karacabey’de çeltik ekimi yasaklandı

2025-12-11 09:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır