?>

Türk firmasından ısıya dayanıklı cam kapı

Güncel - 2 yıl önce

İstanbul Beylikdüzü’nde bir Türk firmasının 2006 yılından bu yana yangına dayanıklı olarak geliştirdiği cam kapılar, Bolu faciasından sonra bir kez daha gündeme geldi. Firma tarafından kapının dayanıklılığı yapılan test de edildi.
Bolu’da yaşanan yangın faciasında 79 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından özellikle oteller gibi çoklu kullanın alanlarında yangına dayanıklı malzemelerin önemi bir kez daha gündeme gelmişti. İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Çuhadaroğlu isimli firmada konuyla ilgili yıllardır üretip yurtiçine ve yurtdışına teslim ettiği yangına dayanıklı olarak üretilen malzemelerin insanlar için muhtemel durumlarda önemini anlatmak amacıyla bir test düzenledi. Tanıtım amacıyla gerçekleştirilen programda yangına dayanıklı olarak üretilen kapıların en az 30 dakika yangına mukavemet edecek şekilde tasarlanması ise dikkat çekti. Yangına dayanıklı seviyeli kapıların yine yönetmeliğe göre duman sızdırmazlık ve dayanıklılık süresinin de arttırılarak üretildiği öğrenildi.
Firmanın yönetim kurulu başkanı Nejat Çuhadaroğlu, yangına dayanıklı kapıların öneminden bahsederek, “Yangına dayanıklı kapı pencere konusunda 20 sene önce kendi AR-GE’ miz ile yüzde yüz yerli bir kapı sistemi yaptık. Bu arkamızda gördüğünüz kapı sistemi 90 dakikaya kadar yangına dayanıklı ve 90 dakika boyunca bu kapı yıkılmıyor dağılmıyor. Bu şekilde de hiçbir duman alev ısı geçirmiyor. Yangının yayılmasını önlüyor. Üstelik bu kapı modern görünümlü ve transparan bir kapı. Bu kapı ayrıca transparan olduğu için öteki tarafta da ne olduğunu görmüş oluyorsunuz. Çelik kapılarda pencere olmadığı için dışarıda ne olduğunu bilmiyorsunuz. Elleyemiyorsunuz eliniz yanıyor. Normalde şartnamelerde bu bina işletmesinin sahibinin talep ettiği şartlara göre biz sipariş üzerine üretim yapıyoruz. Bina tipine ve içerisinde yaşayan insan sayısına göre bu gruplandırılmış. 30 dakikaya dayanıklı kapıda var 60 dakikaya dayanıklı kapıda var 90 dakikaya dayanıklı kapıda var. Bu tabii doğru malzemeyi doğru yerde kullanmakla ilgili bir şeydir. Bir bina 20 kişiliktir ona 30 dakika da yetebilir bir otelde bin kişi 2 bin kişi varsa en az 90 dakika olması gerekiyor” dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yeşilay’da Mehmet Suat Arvas güven tazeledi

2025-01-27 11:42 - Güncel

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır, Depremdeki Riskli Bölgelerde Nerede Yer Alıyor?

2025-01-26 13:42 - Diyarbakır

Seçer: "Mersin 2026 yılında 3 ayrı katlı kavşağa kavuşacak"

2025-01-26 12:52 - Güncel

Menemen FK, Gaziantep FK’dan Eren Çakır’la anlaştı

2025-01-23 11:32 - Spor

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Öksürükten Kurtulmanın Doğal Yolu

2025-01-24 12:49 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Büyükakın’dan Zabıta Teşkilatı’na 200. yıl mesajı: "Patron da efendi de millettir"

10:00 - Güncel

Topuk Yaylası Göletine 25 bin sazan yavrusu bırakıldı

10:01 - Güncel

Honaz’da muhtarlarla buluşan Çavuşoğlu; "Birlikte karar vereceğiz, birlikte çalışacağız"

10:06 - Güncel

88 kişilik kadro Türkiye’de bir ilke imza attı

10:08 - Güncel

Bursa’da Şehir Hastanesi metrosunda sona gelindi

11:01 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Mescid-i Nebi Haftası öncesi dikkat çeken mesaj

14:13 - Diyarbakır

Vejdin Ensarioğlu’ndan Tahsin Arslan’a ziyaret

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hal hareketlendi

13:27 - Diyarbakır

Kayapınar’da silahlı kavga: 2 kişi yaralandı

13:24 - Diyarbakır

Çermik’te zabıta ekiplerine Başkan Karamehmetoğlu’ndan anlamlı kutlama

13:22 - Diyarbakır