?>

'Türkiye İçin Felakettir' Demişti: Üç İlde Çalışma Başlatılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de doğum hızının düştüğünün üstüne basarak "Türkiye için felakettir" sözlerini kullanmıştı. Konuyla alakalı açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir flaş bir açıklama yaptı.

Güncel - 5 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısında Türkiye'de doğum hızının düştüğüne dikkatleri çekmişti. Erdoğan "TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir. Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Göktaş Duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de doğum oranlarının düşmesine ilişkin, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatacağız" dedi.
Bakan Göktaş, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen 'AK Parti 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Göktaş, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, son yıllarda ülkede doğum oranlarının düştüğünün hatırlatılması üzerine, "Bu durum sadece Türkiye'ye özgü değil. Birçok ülke, bu sorunla mücadele ediyor. Avrupa ve Asya'da da ciddi nüfus tedirginliği yaşanıyor. Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. 15 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladığımız 'Aile Eylem Planı'mızda da doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdık. Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatacağız" diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Mansur Yavaş’ın Ağabeyi Trafik Kazası Geçirdi

2026-03-17 20:40 - Asayiş

Medya dünyasını sarsan ölüm

2026-03-18 11:48 - Asayiş

AK Parti'de Şok İstifa!

2026-03-18 15:10 - Siyaset

Şırnak’ta İhtiyaç Sahiplerine Günlük 2 Bin Öğün Sıcak Yemek İçin İhale

2026-03-14 00:41 - Bölge

Diyarbakır’da Otopark Ücretleri Tartışması

2026-03-16 11:57 - Diyarbakır

Türkiye'den Savaşa ve Afete Hazırlık Hamlesi!

2026-03-12 15:50 - Siyaset

MHP’li belediye başkanı kalp krizi geçirdi

2026-03-17 16:21 - Siyaset

İki kardeşten üzüm fidanında büyük başarı

2026-03-15 11:00 - Ekonomi

Siyasette yeni ittifak mı kuruluyor

2026-03-12 14:13 - Siyaset

Bahçeli’den En Düşük Emekli Maaşı Mesajı açıklaması geldi

2026-03-17 13:25 - Siyaset

İlgili Haberler

Vali Sözer, Şehit Ekrem Pehlivan’ın ailesini ziyaret etti

10:05 - Güncel

Başkan Durgut, İçişleri Bakanı Çiftçi ile bir araya geldi.

10:06 - Güncel

Motosiklet sürücülerine ’Reflektif Yelek Giy’, ’Görünür Ol’ uyarısı

10:06 - Güncel

Vali Sözer, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personelini kabul etti

10:07 - Güncel

Jandarmadan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirme

10:07 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Şüpheli Paket Paniği

16:31 - Diyarbakır

Bismil’de Hamo Ağa’ya ziyaret

16:28 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda dikkat çeken değişim

15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Siren sesiyle harekete geçtiler

15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kırtasiyecilerden dikkat çeken çağrı

15:04 - Diyarbakır