?>

Türkiye ile AB, Covid-19 salgınında iş birliğinin geliştirilmesini görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Komisyon Üyesi Stella Kyriakides,Covid-19 salgınında iş birliğinin geliştirilmesini görüştü..

Sağlık - 4 yıl önce

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Komisyon Üyesi Stella Kyriakides,Covid-19 salgınında iş birliğinin geliştirilmesini görüştü. AB Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Komisyon Üyesi Stella Kyriakides ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AB-Türkiye Halk Sağlığı Yüksek Düzeyli Diyaloğu’nun ilk toplantısı için sanal ortamda bir araya geldi. Görüşmeye dair AB Komisyonu tarafından resmi açıklama yayınlandı. Açıklamada, "Bulaşıcı hastalık salgınları veya çevresel faktörlerden kaynaklananlar gibi sağlığa yönelik ciddi tehditler, yakın zamanda Covid-19 salgınında görüldüğü gibi sınır tanımaz. Bu tür durumlar küresel düzeyde artan sınır ötesi iş birliği ve koordinasyon gerektirir. Geçtiğimiz aylarda hem AB hem de Türkiye, Covid-19 salgınının toplumları ve sağlık sistemleri üzerinde önemli etkilerini yaşadı. Bu bağlamda Kyriakides ve Bakan Koca, Covid-19 salgınıyla kısa vadede mücadele de dahil olmak üzere sınır ötesi sağlık tehditleri konusunda AB ile Türkiye arasındaki işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu" denildi. Görüşmede, iklim değişikliğinin halk sağlığı üzerindeki etkisiyle ilgili konular, AB ve Türkiye’nin kanser önleme, tedavi ve bakım yaklaşımları ile birlikte toplantının gündeminde üst sıralarda yer aldığı bilgisine yer verildi. Salgında iş birliği Açıklamada, "Kyriakides ve Bakan Koca, bu alanlarda iş birliğini ilerletme fırsatlarını görüştü. Ayrıca, salgının insanların ruh sağlığı üzerindeki etkisi ışığında, ruh sağlığı konuları ortak bir ilgi alanı olarak tartışıldı denildi. AB Komisyonu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da açıklamalarına yer verildi. Açıklamada, "Bakan Koca, aday ülke olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği ile işbirliği yapmaya ve en iyi uygulamaları ve deneyimleri paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti" denildi. Avrupa Komisyonu tarafından görüşmeye ilişkin olarak yayınlanan mesajda, "AB Komisyonu ile Türkiye arasındaki temaslar artık teknik düzeyde devam edecek. Kyriakides ve Bakan, Avrupa Birliği ile Türkiye’yi sağlık alanında yakınlaştırmak amacıyla 2022’de görüşmeleri değerlendirmeye ve diyaloglarını sürdürmeye karar verdiler’’ ifadelerine yer verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Elektrik enerjisi satın alınacaktır

2021-11-25 00:00 - -

Van’da 5. Urartu Göz Günleri semineri

2021-11-28 00:00 - Kültür Sanat

Şoförlü araç kiralama hizmeti alınacaktır

2021-11-24 00:00 - -

’’Şeker hastalığı görme kaybına neden olabiliyor’’

2021-11-29 00:00 - Sağlık

Kaya ve ağaç kovuklarındaki bal ile babası şifa bulunca balcılığı meslek edindi

2021-11-30 00:00 - Ekonomi

Geçmeyen bel ağrıların nedeni romatizma olabilir

2021-11-29 00:00 - Sağlık

Ali Emiri Bilgi Evi’nde çalışmalar sürüyor

2021-11-29 00:00 - Güncel

Diyarbakır’da köy okullarına pandemi ve hijyen eğitimi

2021-11-29 00:00 - Güncel

Derik zeytininden kolonya üretildi

2021-11-30 00:00 - Ekonomi

TBMM Başkanı Şentop: “Göçmenlerle ilgili sorunların sebebi olmayan Türkiye, bu konuda kusuru olmayan dünyadaki birkaç ülkeden biridir”

2021-11-28 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

2026’da Sağlıklı Beslenme Trendleri: Nostaljik Tatlar ve Fermente Gıdalar Yeniden Popüler Oluyor

14:50 - Sağlık

İnegöl’de Bebek Fıstık Yutunca Hastanelik Oldu

14:27 - Sağlık

Ağrı'dan İstanbul'a Uçak Ambulansla Taşınan Minik Aras'ın Hayati Mücadelesi

11:09 - Sağlık

Mobil yürüme robotu çocuklara umut oluyor

10:45 - Sağlık

Tavşanlı’da marketlerde fiyat takibi denetimleri sürüyor

10:30 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Feci Kaza: Karşıya geçerken canında oldu

10:31 - Diyarbakır

İHAKUT Havacılık Spor Kulübü Bölge Temsilcileri Diyarbakır’da Toplandı

10:27 - Diyarbakır

Sur’da Harabe Yapılar Gençleri Tehdit Ediyor

15:19 - Diyarbakır

Teknoloji Çocukları Uzaklaştırmak Değil, Bilinçli Kullanımı Öğretmek Gerekiyor

13:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Kışlık kavurma  

13:24 - Diyarbakır