?>

Türkiye’nin en iyi zıpkıncıları Didim açıklarında yarıştı

Güncel - 10 ay önce

Zıpkınla Balık Avı Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası, 8 yıl aranın ardından yeniden Didim’de yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu öncülüğünde, Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen şampiyonada nefes kesen anlar yaşandı.
Son olarak 2017 yılında gerçekleştirilen şampiyona, bu yıl Didim açıklarında yeniden hayat buldu. Sabah saatlerinde Altınkum İskelesi’nden teknelerle denize açılan sporcular, belirlenen alanlarda zıpkınla balık avına çıktı. 11 ilden gelen 24 kulübün 27 takımı, 108 sporcu ile 5 saat boyunca su altındaki en değerli av için mücadele etti. Yarışma sonunda kıyıya getirilen balıklar, jüri heyeti tarafından puanlamaya tabi tutuldu. En yüksek puanı getirecek türler üzerinden yapılan değerlendirmeyle dereceye girenler belirlendi.

Şampiyonluk kupaları sahiplerini buldu

Yarışma sonunda erkeklerde Ada Sualtı Spor Kulübü şampiyon olurken, İstanbul Gelişim Üniversitesi Spor Kulübü ikinci, İstanbul Su Sporları Spor Kulübü ise üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda ise diskalifiye nedeniyle tek başına kalan İstanbul Gelişim Üniversitesi Spor Kulübü Kadın Takımı, şampiyon ilan edildi. Didim’i temsilen yarışan Didim Belediyespor Spor Kulübü, mücadeleyi 8. sırada tamamladı.

Milli Takım adayları da belirlenecek

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Danışmanı ve Genel Direktörü İrfan Kara, ödül töreninde yaptığı açıklamada, başarılı sporculardan oluşacak Milli Takım aday kadrosunun önümüzdeki günlerde duyurulacağını belirtti. Ayrıca, Mısır’da gerçekleştirilen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) seçimlerinde Federasyon Başkanı Kadir Sağlam’ın yönetim kurulu üyeliğine seçilmesiyle, Türkiye’nin sualtı sporlarında uluslararası düzeyde söz sahibi konuma geldiğini vurguladı.
Şampiyona renkli görüntülere sahne oldu
Ödül törenine Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe, TCSG 21 Bot Komutanı Üsteğmen İsmail Çilingir, Sahil Güvenlik Didim Kolluk Destek Tim Amiri Teğmen Ahmet Kemal Öcal, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, kulüp temsilcileri, hakemler ve sporcular ile aileleri katıldı.
Didim açıklarında gerçekleşen prestijli organizasyon, hem yarışmacılar hem de izleyiciler açısından unutulmaz bir sualtı şölenine dönüştü.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da mermer ocağı gerginliği

2025-05-04 11:17 - Diyarbakır

Bugün onların günü

2025-05-08 13:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kedi'nin Saksağan ile imtihanı

2025-05-09 11:08 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Cevat Yıldız elli yaşında üniversiteye başladı, şimdi de Zazaca kitap yazıyor

2025-05-10 00:02 - Diyarbakır

Ağaçtan Düşen Vatandaş Ambulans Helikopterle Diyarbakır’a Sevk Edildi

2025-05-08 12:15 - Diyarbakır

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

2025-05-09 11:15 - Bölge

Sosyal medya dolandırıcılarına operasyon: 6 gözaltı

2025-05-05 11:45 - Asayiş

Sağlık Bakanlığı Diyarbakır’da 52 İşçi Alacak

2025-05-05 12:41 - Diyarbakır

Çocuklarda telefon bağımlılığı iletişim becerilerini zayıflatıyor

2025-05-05 13:55 - Diyarbakır

Siber suçlara 39 ilde operasyon: 568 şüpheli yakalandı, 1 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

2025-05-07 09:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Kadınlar Günü’nde atlı kortej

21:04 - Güncel

Naci Görür’den Ankara için endişelendiren uyarı!

14:00 - Güncel

Özlem Gürses ‘ölümle tehdit edildiğini’ açıkladı!

13:57 - Güncel

Mahalle başkanlarına yönelik iftar programı düzenlendi

01:27 - Güncel

Emniyet personeliyle iftar programında buluştu

01:28 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Fırat Nehri’nden 100 Kiloluk Dev Turna Balığı Çıktı

22:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Akraba Aileler Arasında Silahlı Kavga: 1 Ölü, 3 Yaralı

22:37 - Diyarbakır

AK Parti Bismil İlçe Başkanı Özaydın’dan Esnaf Ziyareti

22:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Altındaki Gizem

16:31 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sultan Şeyhmus EZ-ZULİ Derneği’nden Ramazan Desteği

16:30 - Diyarbakır