?>

Türkiye'de tüm terminaller hareket kabiliyeti kısıtlı bireyler için erişebilir olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşımda erişilebilirliğin, bireylerin en temel haklarından biri olduğu bilinciyle çalışmalar yaptıklarına işaret etti.

Güncel - 3 yıl önce

Bakan Uraloğlu, 2020'de Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'nın yürürlüğe girdiğini anımsatarak, Plan'ın her yerde, herkes için ve her zaman ulaşımda erişilebilirliğin sağlanması ve tüm yeni ulaşım girişimlerinin tamamen erişilebilir hale getirilmesi doğrultusunda hazırlandığını aktardı.
Eylem Planı'ın tüm engel gruplarını ve yaşlıları, tüm ulaşım türlerini ve haberleşmeyi kapsayacak şekilde hazırlandığına dikkati çeken Uraloğlu, "Plan ile ulaşımda erişilebilirlik konusunda toplum genelinde farkındalığın artırılması, kurumsal kapasitenin geliştirilerek teknoloji ve inovasyon tabanlı uygulamalarla erişilebilirliğin desteklenmesi, altyapı-üstyapı ve araçların erişilebilirliğinin iyileştirilmesi hedefledik. Ulaşım türleri arasındaki entegrasyonun güçlendirilmesine yönelik ulusal düzeyde 6 stratejik amaç ve bu amaçları gerçekleştirmeye yönelik 14 hedef ve 33 eylem belirlendi." ifadelerini kullandı.
Uraloğlu, terminaller, istasyonlar gibi ulaşım yapılarının erişilebilirliğinin sağlanmasının amaçlandığını belirterek, şunları kaydetti:
"Eylem Planı kapsamında hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin şehir içinde yaya olarak güvenli dolaşımlarına destek verecek teknolojik uygulamalar geliştirilecek. Tüm terminallerde erişilebilirlik konusunda hizmet verecek destek noktaları yaygınlaştıracağız. Ülkemizde ulaşımda erişilebilirliğin mevcut durumunun belirlenmesi suretiyle oluşturulacak veri tabanına dayalı kullanıcı dostu mobil uygulamaları artıracağız. Toplum genelinde ulaşımda erişilebilirlik konusunda farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımız seyahatlerinde hiçbir zorluk yaşamayacak." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Dicle Elektrik’in arama kurtarma ekibi, AFAD’dan akredite oldu

2023-09-14 10:29 - Ekonomi

Umut Kervanından Afganistan'da medrese öğrencilerine sıcak yemek

2023-09-18 11:04 - Dünya

İran Avustralya'nın maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı

2023-09-14 19:17 - Dünya

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: 5 milyon Müslüman ülkemize aittir

2023-09-17 10:13 - Dünya

Arjantin'de 28 saat aralıksız kar yağdı

2023-09-13 14:20 - Dünya

5 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

2023-09-14 12:07 - Güncel

Van'da minibüs takla attı: 6 yaralı

2023-09-18 11:38 - Güncel

Halk, pazardaki fiyatların kontrol altına alınmasını istiyor

2023-09-16 09:00 - Ekonomi

Deprem bölgesinde 186 bin 239 konteynerin kurulumu tamamlandı

2023-09-16 09:15 - Güncel

ABD'de fentanil kullanımından yaşanan ölümler tarihi zirveyi gördü

2023-09-19 08:57 - Dünya

İlgili Haberler

Gökçeören bir ilke imza attı: "Dünyanın Merkezi Gökçeören Kültür Festivali" yoğun ilgi gördü

01:14 - Güncel

Seyhan Nehri ve çevresindeki kirliliğe vatandaştan tepki

09:59 - Güncel

Fildişi Sahilli gençler düğününde halay ve yöresel oyunlarla ilgi odağı oldu

10:00 - Güncel

Anneler sahaya indi, bağımlılığa kırmızı kart gösterdi

10:01 - Güncel

Duyguları okuyan yerli sistem için ilk adım

10:08 - Güncel

Günün Manşetleri

Oğlaklı 4. Etap'ta Fare ve Haşere İddiası

11:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hindiler ile Yılanların İlginç Karşılaşması

10:19 - Diyarbakır

Silahlı Suç Örgütüne Büyük Darbe: 40 Gözaltı, 15 Tutuklama

10:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Türk Kara Kuvvetleri’nin 2235. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır Dahil 29 İlde Siber Suç Operasyonu

16:09 - Diyarbakır