?>

Türkiye'den KKTC'ye destek

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi'nin yaptığı basın açıklaması hakkında, KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasını tümüyle destekliyoruz." denildi.

Siyaset - 3 yıl önce

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Özel Temsilcisi ve BM Kıbrıs Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Colin Stewart'ın BM Genel Sekreteri'nin İyi Niyet Misyonu ve UNFICYP konusunda ahiren yayımlanan raporlarını takdim ettiği istişarelerin ardından BM Güvenlik Konseyi'nin yaptığı basın açıklaması hakkında KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasını tümüyle destekliyoruz.
BM Güvenlik Konseyi'nin sahadaki gerçeklerden kopuk bir şekilde, Kıbrıs Türk tarafının desteğini çekmiş olduğunu açıkça ortaya koyduğu, defalarca denenmiş ve başarısız olmuş bir çözüm modelinde ısrarını sürdürdüğü görülmektedir. Federal çözüm hedefinin artık Kıbrıs Türk halkının egemen iradesini yansıtmadığı gerçeğinin tüm taraflarca idrak edilmesi gerekmektedir.
BM Güvenlik Konseyi'nin, BM Genel Sekreterinin raporlarını temel almaktan giderek uzaklaşan bu tavrı, Kıbrıs'ta bir çözümü teşvik etmek yerine Rum tarafının Ada'nın kadim ve asli ortak sahibi Kıbrıs Türklerini yok sayan uzlaşmaz tavrını körüklemektedir. Güvenlik Konseyi'nin, Kıbrıs Türklerinin geçmişte üzerinde durulan çözüm modelinden desteğini çektiğini anlamasını bekliyoruz.
Kıbrıs'ta varılacak adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün Ada'daki iki halkın iradesini yansıtması gerektiğini, üçüncü taraflarca empoze edilemeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz.
BM Güvenlik Konseyi'ni ve uluslararası toplumu, Kıbrıs Adası'nda iki ayrı halk ve iki ayrı devlet bulunduğu gerçeğini temel alarak, Kıbrıs Türk halkının özden gelen hakları olan egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tescil etmeye davet ediyor, bunun Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik herhangi bir yeni müzakere sürecinin başlangıcı için vazgeçilmez önkoşul olduğunun altını çiziyoruz." 
Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa’da akaryakıt yüklü tankerde patlama

2023-07-07 10:03 - Güncel

Gram altında yeni rekor

2023-07-13 01:46 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi için Litvanya'ya gidiyor

2023-07-10 07:55 - Siyaset

Dolar kuru bugün ne kadar?

2023-07-07 09:16 - Ekonomi

Zelenskiy'den Karadeniz Tahıl Girişimi açıklaması

2023-07-13 01:51 - Dünya

Dokuz Eylül afet bölgesinde salgına karşı teyakkuzda

2023-07-10 10:34 - Eğitim

Bingöl Üniversitesi FTR Fakültesi ilk öğrencilerini alacak

2023-07-07 15:35 - Eğitim

Çin'de yangın: 6 ölü

2023-07-06 10:54 - Dünya

Dolar kuru bugün ne kadar?

2023-07-10 09:13 - Ekonomi

Vejetaryenlerin vazgeçilmez yemeği: Zeytinyağlı kuru dolma

2023-07-10 11:13 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu

13:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da yılların cuma geleneği yaşatılıyor

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da esnaf ve vatandaşlardan dilencilere tepki

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Elazığ caddesi'nde park tepkisi

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Söz Devletin...

14:58 - Diyarbakır

Bismil'de Tefeciliğe Büyük Darbe

14:01 - Diyarbakır