?>

TÜYAP Tarım Fuarı’nda tarım sektöründeki yenilikler tanıtıldı

Tarım sektöründeki yeniliklerin tanıtıldığı TÜYAP Tarım Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan avokado fidanı yetiştiricisi Mutlu Karahan, sektörün gelişmesi için yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi - 2 yıl önce

Yumurtalık, Türkiye'nin tarım potansiyeli yüksek bölgelerinden biri olarak, son yıllarda avokado gibi tropikal ürünlerin yetiştirilmesine ev sahipliği yapıyor.
Avokado fidanı yetiştiriciliği, hem çiftçiler için yeni bir gelir kapısı hem de bölge ekonomisine katkı sağlama fırsatı sunuyor.
TÜYAP Tarım Fuarı’nda bir araya gelen sektör temsilcileri, bu alandaki yenilikleri ve karşılaşılan zorlukları tartışarak, tarımda sürdürülebilir büyüme için çözümler arıyor.

"Burada, il tarıma ürünlerimizi sunmak ve destek sağlamak amacıyla bulunuyoruz"

Avokado fidanı yetiştiricisi Mutlu Karahan, TÜYAP Tarım Fuarı’nda yaptığı değerlendirmelerde, Yumurtalık'ta yürüttüğü avokado fidanı yetiştiriciliği faaliyetlerini ve bu alanda karşılaştıkları zorlukları aktararak, " Yumurtalık'ta avokado fidanı yetiştiriyorum. Burada, il tarıma ürünlerimizi sunmak ve destek sağlamak amacıyla bulunuyoruz. Avokado fidanları hakkında insanımıza bilgi vermeye çalışıyoruz." dedi.

"Fuarın daha geniş kapsamlı olmasını arzu ediyoruz"

Fuarın genel olarak gezildiğini belirten Karahan, "Fuarın daha geniş kapsamlı olmasını arzu ediyoruz. Bunun için biraz daha çaba gösterilmesi ve alanın genişletilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
Katılımın ortalama seviyelerde olduğunu ifade eden Karahan, çiftçilerin bahçecilik konusunda bazı sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, "Düz alanlarda yüzde 6 eğimden aşağı artık bahçecilik için izin verilmiyor. Bu konuda sıkıntılar var, bu durum fidancılığın önünde de büyük bir engel teşkil ediyor. Bu durumun düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde büyük bir katma değerden yoksun hale geliriz." diye belirtti.

"Bölgemizde birçok fırsat var"

Karahan, "Bölgemizde birçok fırsat var. Bunlardan biri de tropikal ürünlerdir. Bu ürünler Yumurtalık, Karataş ve Adana'nın diğer ilçelerinde yetiştirilebilir. Buralara daha fazla odaklanılırsa, katma değeri yüksek ürünlerin ülkemize kazandırılacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.
Son yıllarda çiftçilerin avokado başta olmak üzere hem dışarıda hem de seralarda tropikal ürünlerin yetiştirilmesine büyük ilgi gösterdiğini kayeden Karahan, "Burada kendi bahçemizde ürettiğimiz ürünleri sunuyoruz," şeklinde sözlerini tamamladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da sirmast! Asırlık bir lezzet

2024-11-02 20:32 - Diyarbakır

Bismil'de bugün vefat eden 7 hemşehrimiz!

2024-10-29 23:28 - Diyarbakır

Türkiye'de bu uygulamayı kullananlara KDV

2024-10-31 17:27 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da Buğday Ekimi Başladı: Çiftçiler Umutlu

2024-10-27 13:34 - Diyarbakır

Kız arkadaşını tehdit eden muhtar tutuklandı

2024-10-27 18:33 - Asayiş

1’inci Kitap Günleri standının açılışına yoğun ilgi

2024-10-31 17:53 - Kültür Sanat

Diyarbakır semalarında gece vakti

2024-10-29 16:53 - Diyarbakır

Diyarbakır müze müdürlüğü işçi alımı yapacak! İşte detaylar

2024-10-27 02:24 - Diyarbakır

1744 rakımda Cumhuriyet coşkusu

2024-10-27 18:35 - Güncel

Diyarbakır TOKİ kura sonuçları nereden öğrenilecek? İşte detaylar

2024-10-26 21:19 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Emet’te arılı kovan tespit çalışması yapıldı

09:11 - Ekonomi

Pazarlar’da kiraz ve vişne üreticilerine yüzde 50 hibeli bordo bulamacı desteği

09:12 - Ekonomi

Sıcak altında başlayan hasat, sofralara uzanıyor: Kabak çekirdeğinde 13 tonluk rekolte beklentisi

10:29 - Ekonomi

Çolakoğlu Metalurji, yenilikçi çözümlerini Hannover ve İstanbul’da sergileyecek

10:40 - Ekonomi

Sarıgöl’de 5,5 kiloluk dev üzüm salkımı

10:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan flaş transfer

09:57 - Spor

Amedspor’da bilet rekoru: İlk 10 dakikada 122 bin kişi sisteme girdi

16:32 - Spor

Diyarbakır’da pediatri dünyası buluşuyor

16:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da ani kalp durmalarına karşı yeni dönem başladı

16:00 - Diyarbakır

Sur'da zamana direnen tabela

14:42 - Diyarbakır