?>

Uçurumda Telef Olan İneğinin Ardından Gözyaşı Dökmüştü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ailesinin geçimini sağladığı ineğini uçurumda kaybeden 7 çocuk annesi Ayni Özbek’in yaşadığı mağduriyet, basında yer alan haberlerin ardından giderildi. Dünyada Son Umut Derneği, Özbek ailesine 2 inek ve 2 buzağı bağışladı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Bölge - 1 ay önce

Yüksekova ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniışık köyünde yaşayan Ayni Özbek’in yaşadığı dram, duyarlı insanların desteğiyle mutluluğa dönüştü.
Ailesinin geçimini sağladığı ineğinin yaklaşık 200 metrelik uçurumdan düşerek telef olmasıyla büyük üzüntü yaşayan Özbek, yaşadığı acıyı gözyaşları içinde anlatmıştı. Olayın basında yer almasının ardından harekete geçen Dünyada Son Umut Derneği, aileye destek olmak için köye gitti.
Dernek Başkanı Onur Akman tarafından gerçekleştirilen ziyarette Özbek ailesine 2 inek ve 2 buzağı teslim edildi. Böylece ailenin hem geçim kaynağı yeniden oluşturuldu hem de çocuk ve torunların süt ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlandı.

“Ailenin yaşadığı mağduriyete sessiz kalamazdık”

Dünyada Son Umut Derneği Başkanı Onur Akman, Ayni Özbek’in yaşadığı üzüntünün kendilerini derinden etkilediğini belirterek, yardım kararı aldıklarını söyledi.
Akman, Özbek’in ineğine sarılarak gözyaşı döktüğü görüntülerin kendilerini harekete geçirdiğini ifade ederek, ailenin tek geçim kaynağını kaybetmesine kayıtsız kalamayacaklarını dile getirdi.
Aileye 2 inek ve 2 buzağı teslim ettiklerini belirten Akman, amaçlarının Özbek ailesinin geçim sıkıntısını bir nebze olsun hafifletmek ve yüzlerini güldürmek olduğunu söyledi.

“Dünyalar benim oldu”

Yeni hayvanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ayni Özbek ise kendisine destek olan herkese teşekkür etti.
İneğini kaybettiğinde büyük bir çaresizlik yaşadığını anlatan Özbek, ailesinin geçimini sağladığı hayvanın telef olmasıyla ne yapacağını bilemediğini söyledi. Kendilerine uzatılan yardım eliyle yeniden umutlandığını belirten Özbek, verilen 2 inek ve 2 buzağı sayesinde büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.
Özbek ailesinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi, köyde de memnuniyetle karşılandı. Köy sakinleri, dayanışma göstererek aileye destek olan dernek yönetimine teşekkür etti.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Alevler milyar dolarlık fabrikaya 200 metre kala durduruldu

2026-07-22 17:15 - Asayiş

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

2026-07-19 09:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda araç sahiplerine kritik uyarı

2026-07-19 12:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da parklarda güvenlik talebi

2026-07-19 12:37 - Diyarbakır

Aytekin Yıldırım’dan Dersimspor’la Yeni Sezon Kararı

2026-07-19 09:45 - Spor

Diyarbakır'da Sulama Çalışması Sırasında Kaza: 3 Yaralı

2026-07-19 11:46 - Diyarbakır

LGS listesinin şifreleri

2026-07-19 08:49 - Eğitim

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

2026-07-19 10:17 - Diyarbakır

Emekli oldu memleketine döndü

2026-07-19 08:59 - Kültür Sanat

Kars’taki Tarihi Ani Ören Yeri ziyaretçilerini ağırlıyor

2026-07-19 05:06 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Lice Depremi’nin üzerinden 51 yıl geçti

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sokak ortasında silahlı saldırı

14:57 - Diyarbakır

Sultan'ı katleden katil koca silahı nerede buldu

14:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da turistlerin şaşırdığı merdivenler

14:29 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kırtasiyelere sıkı denetim

14:09 - Diyarbakır