?>

UNICEF: Gazze'de 4 bin 600'den fazla çocuk öldürüldü

UNICEF, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 4 bin 600'den fazla çocuğun öldürüldüğünü, yaklaşık 9 bin çocuğun da yaralandığını açıkladı.

Dünya - 3 yıl önce

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, "Bugün çocuklarla, aileleriyle ve UNICEF çalışanlarıyla görüşmek üzere Gazze Şeridi'ni ziyaret ettim. Gördüklerim ve duyduklarım çok yıkıcıydı. Defalarca bombardımana, kayıplara ve yerlerinden edilmeye katlandılar. Şeridi'nin içinde Gazze'deki bir milyon çocuğun başvurabileceği güvenli bir yer yok." dedi.
Russell "Çatışmanın tarafları çocuklara karşı ağır ihlaller gerçekleştiriyor. Bunlar arasında öldürme, sakatlama, adam kaçırma, okullara ve hastanelere saldırılar ve insani yardıma erişimin engellenmesi yer alıyor. Bunların hepsi UNICEF tarafından kınanıyor. Çok sayıda çocuk kayıp ve yıkılan binaların ve evlerin enkazı altında gömüldüğüne inanılıyor. Bu, yerleşim yerlerinde patlayıcı, silah kullanımının trajik bir sonucu." ifadelerini kullandı.
"Gazze'de 4 bin 600'den fazla çocuğun öldürüldüğü, yaklaşık 9 bininin de yaralandığı bildiriliyor." diyen Russell "Han Yunis'teki Al Naser hastanesinde sığınma ve güvenlik arayan hastalarla ve yerinden edilmiş ailelerle görüştüm. 16 yaşında bir kız çocuğu hastane yatağında bana mahallesinin bombalandığını anlattı. Hayatta kaldı ama doktorlar bir daha asla yürüyemeyeceğini söylüyor. Hastanenin yenidoğan koğuşunda, doktorlar makineleri yakıt olmadan nasıl çalıştırabileceklerinden endişe ederken minik bebekler kuvözlerde hayata tutunuyordu. Gazze'de bulunduğum süre içerisinde, tehlike ve yıkımın ortasında çocuklara yardım etmeye devam eden UNICEF çalışanlarıyla da görüştüm. Savaşın çocukları üzerindeki etkisine, öldürülen aile üyelerine ve defalarca nasıl yerlerinden edildiklerine dair yürek burkan hikâyelerini benimle paylaştılar. Personelimiz ve aileleri de dahil olmak üzere pek çok insan artık çok az su, yiyecek veya yeterli temizlik hizmetinin bulunduğu aşırı kalabalık barınaklarda yaşıyor; bu koşullar hastalık salgınlarına yol açabilir." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Elektrik çarpması sonucu kalbi duran hasta sağlığına kavuştu

2023-11-14 10:44 - Sağlık

Lice’de 280 kilo esrar ve 244 bin 500 esrar bitkisi ele geçirildi

2023-11-10 16:22 - Güncel

Katar'dan Şifa Hastanesi'nin korunması için uluslararası acil müdahale çağrısı

2023-11-10 23:26 - Dünya

Siirt’te helikopter kazasında şehit olan 17 Mehmetçik için mevlit okutuldu

2023-11-10 15:37 - Güncel

Kuşatma altındaki Şifa Hastanesi'nde şehid olan 100 kişi toplu mezara gömülecek

2023-11-11 11:19 - -

Batı Şeria'da son 24 saatte 8 Filistinli şehit edildi

2023-11-14 17:10 - Dünya

12 ilde PKK operasyonu

2023-11-12 08:09 - Güncel

Yaya geçidinde kaza: 1 ölü

2023-11-12 14:38 - Güncel

Meksika'da Otis Kasırgası nedeniyle 50'den fazla kişi öldü

2023-11-12 16:18 - Dünya

Sivas'ta uyuşturucu operasyonu: 3 kilo 450 gram esrar ele geçirildi

2023-11-09 17:39 - Güncel

İlgili Haberler

Kavurucu Sıcaklar Alarm Veriyor 60 Vilayette Turuncu Uyarı

15:41 - Dünya

Münbiç Yakınlarında Saldırı 2 Asker Öldü Bölgede Soruşturma Başlatıldı

13:44 - Dünya

5,5 Büyüklüğünde Deprem

14:44 - Dünya

ABD’de katil uçak düştü

02:01 - Dünya

Ateşkes Bir Günde Çöktü Saldırı Başladı

01:19 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Uluslararası Silah Ticaretine Darbe

14:46 - Diyarbakır

Uzmanlardan Yaz Tatili Uyarısı

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır 639 Spor Kulübü Yaz Futbol Okulunu Açtı

13:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde Trafik Kazası

11:44 - Diyarbakır

Hilal Ay ve Venüs aynı karede 

11:40 - Diyarbakır